Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nimona: Netflix-animatiefilm van de makers van Big Hero 6 en Ice Age

  •  
15-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
767 keer bekeken
  •  
Nimona_u_00_35_02_20

© Netflix

Een futuristische ridder (Riz Ahmed) die van moord beschuldigd wordt krijgt tegen wil en dank hulp van een bijzondere maar chaotische tiener (Chloë Grace Moretz).

Vanaf eind deze maand kan je bij Netflix kijken naar de nieuwe animatiefilm Nimona, met stemmen van Chloë Grace Moretz (Mother/Android) en Riz Ahmed (Sound of Metal). In de film wordt de futuristische ridder Ballister Boldheart (Ahmed) beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft gepleegd. De enige die hem kan helpen zijn onschuld te bewijzen is Nimona (Moretz), een enorm chaotische tiener die van gedaante kan veranderen. Nimona was oorspronkelijk in de maak bij het in 2019 opgeheven Blue Sky Studios, waarna DNEG Animation (Entergalatic) de animatie op zich nam. De film werd geregisseerd door Nick Bruno en Troy Quane, die voorheen werkzaam waren voor Blue Sky Studios: ze werkten als animatoren onder meer aan verschillende Ice Age-films en regisseerden de film Spies in Disguise. Het script komt van de schrijver van Big Hero 6.

Nimona verschijnt 30 juni op Netflix. Bekijk hieronder zowel de Amerikaanse trailer (waarin Ahmed en Moretz te horen zijn) als de trailer voor de Nederlands gesproken versie van de animatiefilm.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief