Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Entergalactic: fijne koortsdroom

  •  
30-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
Entergalactic
Animatiefilm van rapartiest Kid Cudi laat zich omschrijven als een zwoel romantisch drama met een relaxte soundtrack.
Entergalactic vormt een symbiose met het gelijknamige album van rapper Kid Cudi, die ook de drijvende kracht is achter deze animatiefilm. Beide titels verschijnen tegelijkertijd op 30 september. Je hoeft evenwel geen fan te zijn van de popartiest om de film te kunnen begrijpen: Entergalactic is een ouderwets liefdesverhaal, over een illustrator (Cudi speelt Jabari) die op het punt staat door te breken en verliefd wordt op een fotografe (Jessica Williams is Meadow). Ze lijken voor elkaar te zijn gemaakt, maar Carmen (Laura Harrier), de ex van Jabari, gooit roet in het eten met haar toxische gedrag. Hoewel de ware liefde uiteindelijk onoverwinnelijk blijkt.
Zo belangrijk is de plot sowieso niet in Entergalactic. De film laat zich omschrijven als een koortsdroom waarin de nummers van Cudi’s nieuwe album moeiteloos een twee-eenheid vormen met zwoele scènes. Af en toe wordt het echter langdradig en voelt Entergalactic als een gekunstelde musical. Maar de sfeer is onmiskenbaar intrigerend: Jabari is een dromer die doolt door New York. Een man met een open blik op de wereld om zich heen, die zijn belevenissen weer verwerkt in zijn strips, waarin hij helemaal lijkt op te gaan. Zo domineert zijn verbeelding soms het verhaal.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Entergalactic
Dit alles is opgetekend in een kleurrijke, eigenzinnige stijl die tegelijk realistisch oogt. Waardoor Cudi je langzaam meezuigt in zijn soezerige paradigma. Ook de speelse dialoog draagt hieraan bij, evenals het sprankelende stemwerk. Misschien is Entergalactic wel een goed startpunt om het werk van Cudi eens te leren kennen. Buiten kijf staat dat het helemaal geen rare zet is om de release van een album te vergezellen met een film – of vice versa, het is maar hoe je het ziet.
Entergalactic, vanaf 30 september 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief