Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Rocketman, Top Five en Solace

  •  
14-04-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
438 keer bekeken
  •  
top-five_UfpEmr

© Paramount Pictures

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Rosario Dawson interviewt Chris Rock, Anthony Hopkins jaagt op Colin Farrell en Taron Egerton is Elton John.

Solace (2015)
Acteurs: Anthony Hopkins, Colin Farrell, Jeffrey Dean Morgan
Regie: Alfonso Poyart

solace_rDMnYS

© New Line Cinema

Psychologische thriller waarin Anthony Hopkins, net als in The Silence of the Lambs, een buitenstaander speelt (ditmaal een getraumatiseerde helderziende) die door de politie wordt ingeschakeld om een moordenaar te vinden. Hij geeft gestalte aan de teruggetrokken dokter John Clancy, die de FBI helpt met het onderzoek naar een reeks moorden en hen op het spoor zet van een dader (Colin Farrell uit Sugar) die net als hem een bovennatuurlijke gave lijkt te hebben. Door het verfijnde acteerwerk van Hopkins onderscheidt de film zich nog enigszins van de rest van de middelmaat, hoewel het niveau van klassiekers als Se7en en het eerder genoemde Silence of the Lambs nergens wordt gehaald. Geheel toevallig werd Solace ooit overwogen als sequel op Se7en, met Morgan Freemans personage William Somerset in de John Clancy-rol.

Top Five (2014)
Acteurs: Chris Rock, Rosario Dawson, Gabrielle Union
Regie: Chris Rock

TopFive

© Paramount Pictures

Niet bijzonder memorabele maar wel erg vermakelijke satire op de film- en komediewereld, waarin Chris Rock veel van zijn eigen frustraties verwerkte: hij speelt een komiek die graag wat serieuzer genomen wil worden, maar met talloze privéproblemen kampt en het helemaal gehad heeft met zijn flauwe maar wel zeer succesvolle filmfranchise Hammy the Bear (ironisch genoeg schreef hij het script naar verluidt op de set van Grown Ups 2). Rock is geen Woody Allen, maar de gesprekken tussen de door hem gespeelde komiek en een door Rosario Dawson gespeelde journalist zijn sterk genoeg om de film tussen alle groffe humor door ook wat hart te geven. Dat hart wordt overgoten met veel gastoptredens van collega-komieken: zelfs Jerry Seinfeld mag op het einde nog zijn top five (de titel verwijst naar je lijstje met favoriete rappers) geven.

Rocketman (2019)
Acteurs: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden
Regie: Dexter Fletcher

Rocketman

© Paramount Pictures

Regisseur Dexter Fletcher zal niet helemaal tevreden zijn geweest met het - na het ontslag van Bryan Singer - door hem 'geredde' Bohemian Rhapsody, maar niet veel later kreeg hij de kans om echt helemaal zelf een biopic te maken over een andere muzieklegende: Elton John. Het verhaal wordt daarin verteld vanuit het perspectief van de dan in rehab belande zanger (die ook aantrad als producent), waardoor de film meer een soort fantasievolle musical wordt en de ruimte krijgt om wat artistieke vrijheden te nemen. De Oscarnominaties bleven wonder boven wonder zo goed als uit - alleen de titelsong kreeg en verzilverde een nominatie - hoewel Taron Egerton (Tetris, Black Bird) wel met verve de hoofdrol vertolkt: de acteur deed eerder al een niet onverdienstelijke imitatie van Elton John als zingende gorilla in de animatiefilm Sing.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief