Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Moloch: horrorfilm met Sallie Harmsen komt naar de NPO

  •  
25-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
298 keer bekeken
  •  
Moloch_st_8_jpg_sd-high

© Splendid Film

Na een aanval door een onbekende man wordt Betriek (Sallie Harmsen) geconfronteerd met onheilspellende gebeurtenissen en een eeuwenoude legende.

De Nederlandse horrorfilm Moloch (2022) gaat vrijdag 15 december in première op NPO 3. Het drama volgt de 38-jarige Betriek (Sallie Harmsen uit De Stamhouder en Noise), die samen met haar familie woont nabij de noordelijke veenlandschappen. Haar rustige leven wordt verstoord wanneer ze in haar huis wordt aangevallen door een onbekende man. Als ze op zoek gaat naar een verklaring wordt ze steeds vaker geconfronteerd met onheilspellende gebeurtenissen: een eeuwenoude legende lijkt haar familie te terroriseren. Moloch was vorig jaar eerste avondvullende speelfilm van regisseur Nico van den Brink, die het scenario schreef samen met Daan Bakker (Zenith). Na de Nederlandse bioscooprelease werd de film ook uitgebracht in Amerika, waar hij in première ging bij de in horror gespecialiseerde streamingdienst Shudder.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief