Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Happy Valley, Bird Box Barcelona, Silent Witness en meer

  •  
13-07-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2532 keer bekeken
  •  
SilentWitness25

© BBC Studios

Later in de week volgen ook nog nieuwe seizoenen van Grantchester (vanaf maandag bij de NPO) en Sweet Magnolias (vanaf donderdag op Netflix).

Klik hier voor alleen de Netflix-kijktips.

En klik hier voor meer NPO-kijktips.

Bird Box Barcelona (vrijdag 14/07, Netflix) Spin-off van de horrorfilm met Sandra Bullock uit 2018 die zich afspeelt in dezelfde verhaalwereld. Deze keer zien we geblinddoekte mensen in de verlaten straten van Spanje. Lees de recensie.

The Beauty Queen of Jerusalem S02 (vrijdag 14/07, Netflix) Historische dramaserie die zich afspeelt in verschillende tijdlijnen. Een verboden liefde heeft verstrekkende gevolgen die nog decennialang voelbaar zijn binnen een familie.

Love Tactics 2 (vrijdag 14/07, Netflix) Vervolg op de Turkse romkom waarin Asli claimt dat ze het huwelijk grote onzin vindt. Maar als haar vriend Kerem daarmee instemt doet ze er juist alles aan om hem tot een aanzoek te bewegen.

Five Star Chef (vrijdag 14/07, Netflix) Competitieve realityshow waarin zeven chef-koks de strijd aangaan om hun gastronomisch concept te serveren in het historische restaurant Palm Court in het luxueuze Langham Hotel in Londen.

Too Hot to Handle S05 (vrijdag 14/07, Netflix) Temptation Island met een celibate twist: op een eiland vol met aantrekkelijke mensen kan een grote geldprijs gewonnen worden, maar die wordt minder als deelnemers fysiek contact hebben.

Endeavour Morse S09 of Grace S02 (vrijdag 14/07, NPO 2) Afgelopen week kon er in een poll worden gestemd op Endeavour S09 en Grace S02 en vanavond en vannacht kun je kijken naar de winnaar. Vanaf morgen ook op NPO Start.

The Summer I Turned Pretty S02 (vrijdag 14/07, Amazon Prime Video) Coming-of-age-serie van de schrijfster van de To All the Boys-films, waarin Belly (Lola Tung) iedere zomer haar vakantie viert bij een vriendin van haar moeder.

Time Zone (vrijdag 14/07, HBO Max) Competitieve realityshow uit Spanje die plaatsvindt in een gigantische verlaten fabriek. Tien deelnemers spelen daar een ‘videogame in het echt’ waarbij de verstreken tijd een belangrijke rol speelt.

Foundation S02 (vrijdag 14/07, Apple TV+) Sciencefictionserie van David S. Goyer (The Dark Knight) geïnspireerd door de boeken van Isaac Asimov, over buitenstaanders die het in een verre toekomst opnemen tegen een imperium.

Kohrra (zaterdag 15/07, Netflix) Misdaadserie uit India waarin een man vlak voor zijn eigen bruiloft dood wordt aangetroffen. Twee agenten met elk zo hun eigen privéproblemen moeten de zaak samen zien op te lossen. Bekijk de trailer.

Happy Valley (zaterdag 15/07, NPO 2) Laatste seizoen van de Britse misdaadserie, waarin rechercheur Catherine Cawood (Sarah Lancashire) toch weer opnieuw geconfronteerd wordt met aartsvijand Tommy Lee Royce. Lees de recensie.

Silent Witness S25 (zondag 16/07, NPO 1) Jubileumseizoen van de misdaadserie en om dat te vieren keert voormalig hoofdrolspeelster Amanda Burton even terug als Sam Ryan. Na het weekend gaat de serie weer verder. Lees de recensie.

Unkown: Cave of Bones (maandag 17/07, Netflix) Documentairefilm over wetenschappers die onder de grond meer dan 250.000 jaar oude aanwijzingen onderzoeken met betrekking tot onze voorouders en wat het betekent om mens te zijn.

Grantchester S07 (maandag 17/07, NPO 2) Britse misdaadserie over het onwaarschijnlijke partnerschap tussen een dominee (Tom Brittney) en een rechercheur (Robson Green), die een lijk op een groot landgoed vinden. Bekijk de trailer.

Knokke Off (woensdag 19/07, Netflix) Belgische dramaserie waarin meerdere tieners met rijke ouders een weelderige zomer beleven in het kustplaatsje Knokke, waar ze ook moeten dealen met allerlei liefdesperikelen. Bekijk de trailer.

The (Almost) Legends (woensdag 19/07, Netflix) Komische film uit Mexico waarin twee halfbroers elkaar weer ontmoeten in een kleurrijk stadje. Ze willen de nagedachtenis van hun dode vader eren tijdens een autorally vol adrenaline.

The Deepest Breath (woensdag 19/07, Netflix) Documentairefilm waarin een kampioen met recordprestaties op zijn naam en een heldhaftige veiligheidsduiker alles op het spel zetten om geschiedenis te schrijven met een zeer speciale duik.

Sweet Magnolias S03 (donderdag 20/07, Netflix) Romantische dramaserie gebaseerd op de boekenreeks van Sherryl Woods, over de (liefdes)perikelen van drie hartsvriendinnen die samen opgroeiden in South Carolina. Bekijk de trailer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief