Bekijk hier de BNNVARA seizoenspresentatie!

NPO 3

Je Zal Het Maar Hebben 20 Jaar

JZHMH
Credits : Annemieke van der Togt
Je Zal Het Maar Hebben 20 Jaar is vanaf dinsdag 25 augustus om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

'Je Zal Het Maar Hebben' bestaat 20 jaar en dat is reden voor een feestje! Bijna 400 jongeren met een ziekte of handicap lieten Nederland zien hoe ze alles uit het leven halen ondanks hun beperking. Reden genoeg om uit te pakken met een vierdelige special. De huidige presentator van Je Zal Het Maar Hebben Jurre Geluk gaat op bezoek bij memorabele deelnemers die destijds met hun bijzondere verhalen en aanstekelijke levenslust veel los maakten bij kijkers en oud-presentatoren. Naast de portretten vertellen onze helden ook in vlogs hoe het ze de afgelopen 20 jaar is vergaan. Hoe gaat het nu? Zijn dromen uitgekomen en wensen realiteit geworden? 

3 op Reis

3 op Reis
Credits: BNNVARA
3 op Reis is vanaf zondag 30 augustus om 19.45 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

In het nieuwe seizoen van 3 op Reis maken Chris Zegers, Nienke de la Rive Box, Maurice Lede en Jennifer Hoffman vier roadtrips door Europa: naar het noorden, zuiden, oosten en westen vanaf hun woonplaats Amsterdam. Met ieder een eigen windrichting als kompas verkennen ze Europa. Hoe ziet ‘coronaproof’ reizen eruit? Wat leert deze tijd ons over ons reisgedrag? Kan duurzaam reizen een rol spelen om uit deze crisis te komen? En hoever komen de vier presentatoren in de vier windrichtingen?

First Dates NL

bnnvara_firstdates_240720-108-edit_internet
Credits: Annemieke van der Togt
First Dates NL is vanaf 31 augustus elke werkdag om 19.25 uur bij BNNVARA op NPO 3
Schiet Cupido raak? En leidt de eerste date tot een tweede? Het Nederlandse First Dates-restaurant van gastheer Sergio en barman Victor opent wederom haar deuren! Maar dit keer met een net wat andere indeling. Want ook het First Dates-restaurant moest de nodige maatregelen treffen. De dates worden op gepaste afstand ontvangen door Victor en Sergio en zitten aan tafels met een breedte van 1,5 meter. Ook de setting waarin dé vraag der vragen wordt gesteld, 'willen jullie elkaar nog eens zien?' is aangepast. Tussen de twee dappere daters zit namelijk een plexiglazen plaat. Ondanks de aanpassingen in het restaurant, krijg je als kijker nog steeds de kans op een unieke kijk in ontroerende, romantische, ongemakkelijke en hilarische dates. Ook dit seizoen komen de meest diverse kandidaten voorbij, van alle leeftijden en seksuele voorkeuren

Make Holland Great Again

Make Holland Great Again
Credits: BNNVARA
Make Holland Great Again is vanaf woensdag 9 september om 20.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Sahil Amar Aïssa is met zijn GREAT-team opnieuw niet te stoppen om van Nederland een nog mooier, beter, liever en dus greater land te maken. Want terwijl de huidige coronacrisis iedereen raakt, zien we tegelijkertijd een sterk verlangen naar verbondenheid, respect en aandacht voor elkaar. In het tweede seizoen van “Make Holland Great Again’ zetten Sahil en zijn GREAT-team dit gevoel om in acties. Het GREAT-team zet zich dit seizoen o.a. in voor docenten en meer beweging, stroopt de mouwen op tegen racisme, staat met heel Nederland hand in hand tegen LGBTQ+ geweld en gaat de strijd aan tegen het dreigend watertekort. In iedere aflevering maakt Sahil er zijn persoonlijke missie van om problemen op een ludieke en effectieve manier op te lossen, gewapend met een flinke dosis humor, een verborgen camera, mooie verrassingen en creatieve experimenten. Zo zien we dat Sahil een snackbar runt waar je kunt betalen met douchebeurten, speelt het team de enige echte bloedquiz om bloeddonoren te werven en een levensgroot ‘Wie is Het?’ spel om aandacht te vragen voor depressieve jongeren.

De missies worden online voortgezet, zodat iedereen thuis mee kan doen. Want zoals we ook in het eerste seizoen konden zien, kan iedere individuele bijdrage - bij elkaar opgeteld - een grote maatschappelijke verandering teweegbrengen.

Niet normaal vies – De wereld van schoonmaker Tuğrul

Tuğrul Çirakoğlu - Credits Gwen van der Swan
Credits: Gwen van der Swan
Niet normaal vies – De wereld van schoonmaker Tuğrul is vanaf donderdag 10 september om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Met bloed besmeurde crime scenes, kamers waar maandenlang een lichaam heeft gelegen, omgewaaide chemische toiletten: Tuğrul Çirakoğlu ruimt het op en maakt het schoon. Deze Amsterdammer van dertig begon zes jaar geleden zijn gespecialiseerde schoonmaakbedrijf. Door zijn werk loopt hij constant tegen de minder mooie kanten van de maatschappij op: eenzaamheid, verslaving, ziekte en dood, maar ook discriminatie ten opzichte van hemzelf. Hoe houdt hij het vol om dagelijks met dit soort zaken om te gaan? Wat voor mens is hij, waarom doet hij dit werk en hoe kijkt de maatschappij naar hem?

All Stars & Zonen

All Stars en zonen
Credits: Dinand van der Wal
All Stars & Zonen is vanaf zondag 20 september om 21.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

In het najaar van 2020 is een nieuwe reeks te zien van de legendarische comedyserie ‘All Stars’, met als titel ‘All Stars & Zonen’. De hoofdrolspelers uit de eerdere film en tv-series – onder wie Kasper van Kooten (Peter), Danny de Munk (Bram), Peter Paul Muller (Mark), Isa Hoes (Roos), Thomas Acda (Willem), Daniel Boissevain (Johnny) en Raymi Sambo (Paul) – keren terug, vergezeld door diverse nieuwe acteurs. In de nieuwe serie zijn de voetballers van toen ouder geworden. Ze staan nu achter de bar van de club, of zijn inmiddels penningmeester. Nu zijn hun (schoon)zonen en dochters aan de bal. 

De cast van de nieuwe serie bestaat uit o.a. Danny de Munk, Soundos El Ahmadi, Peter Paul Muller, Tom van Kalmthout, Sarah Janneh, Kasper van Kooten, Isa Hoes, Yannick van de Velde, Joes Brauers, Sabri Saddik, Hans Dagelet, Daniel Boissevain, Alex Hendrickx, Daphne Deckers, Raymi Sambo, Alidtcha Binazon, Samuel Vekeman en Thomas Acda. 

Scenario: Winchester McFly en Jean van de Velde
Regie: Jean van de Velde 

All Stars & Zonen is een coproductie van BNNVARA en M&B Film. 

Niks te melden

Still Niks te Melden_Theo_Jim
Credits: BNNVARA
Niks te melden is vanaf zondag 20 september om 22.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Iedereen wacht op de actie die nooit komt: twee politieagenten die samen veel te veel tijd doorbrengen in een auto (Henry van Loon en Stefan de Walle), twee agentes in een verdacht rustige meldkamer (Jelka van Houten en Eva Laurenssen) en drie criminelen die opzichtig onzichtbaar proberen te blijven (Theo Maassen, André Dongelmans en Jim Deddes). In hun verveling zijn ze tot elkaar veroordeeld en dat levert bizarre, grappige, onnavolgbare gesprekken en ongemakkelijke situaties op. Andere rollen in de serie zijn voor Ferdi Stofmeel, Nazmiye Oral, Esther Scheldwacht en Titus de Voogdt.  

Scenariobewerking: Henry van Loon en Rik van den Bos  
Regie: Anna van der Heide 

Niks te melden is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA. 

Kinderen voor Kinderen – helpt mee

Kinderen voor Kinderen - helpt mee
Credits: Wiebke Wilting
Kinderen voor Kinderen – helpt mee is vanaf zaterdag 26 september om 09.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Deze serie biedt een kijkje in het leven van de koorkinderen van Kinderen voor Kinderen, die de handen uit de mouwen steken én zich voorbereiden op de Grote Show van 2020. De thema’s van de gloednieuwe songs die daar gezongen worden staan telkens centraal in de afleveringen. De serie wordt gepresenteerd door Ridder van Kooten. 

Tv-kok Hugo Kennis helpt de kinderen uit het koor om hun opa en oma te verrassen, het koor verzorgt een verrassingsoptreden voor kinderen die op vakantie zijn in eigen land en de koorleden Sander en Janessy bieden de brandweer een helpende hand. 

De Liefhebbers

De Liefhebbers 001
Credits: Piet Weyman
De Liefhebbers is zaterdag 26 september om 22.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.  

Scenario: Marnie Blok
Regie: Anna van der Heide 
De Liefhebbers is een coproductie van Topkapi Films, Menuetto (BE) en BNNVARA 

Instinct

Instinct
Credits: Kirs Dewitte
Instinct is zaterdag 3 oktober om 22.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.  

Scenario: Esther Gerritsen, Halina Reijn  
Regie: Halina Reijn 
Instinct is een coproductie van Topkapi Films, Man Up en BNNVARA 

Nachtdieren

NACHTDIEREN_SEIZOEN3_PROMOFOTO-
Credits: Ryanne van Dorst
Nachtdieren is vanaf dinsdag 13 oktober om 21.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Ryanne van Dorst rijdt ‘s nachts door Nederland om het mysterie van de nacht te ontdekken. Wie is er nog wakker? Welke mensen wíllen niet slapen en welke mensen kúnnen niet slapen? Tijdens haar zoektocht stuit ze op hilarische en ontroerende ontmoetingen met de meest uiteenlopende types. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen trapt Ryanne af met de kortste nacht van het jaar - welke verhalen komt ze tegen tijdens de midzomernacht?   

Kinderen voor Kinderen – Grote Show

Grote Show - Kinderen voor Kinderen
Credits: Wiebke Wilting
Kinderen voor Kinderen – Grote Show is zaterdag 7 november om 19.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Op zaterdagavond 7 november zitten voor de 41ste keer de kinderen van Nederland klaar om mee te zingen en dansen met Kinderen voor Kinderen - Grote Show. ‘Hand in hand’, ‘Dierenfreak’ en de titelsong ‘En toen?’ van de gelijknamige cd komen voorbij, samen met nog negen splinternieuwe liedjes. Dit jaar niet vanuit een theater maar vanuit verschillende filmlocaties, een knipoog naar de edities die veel ouders kennen uit hun eigen jeugd. Ook dit jaar ontvangt Kinderen voor Kinderen een paar bijzondere gasten. Voor jong en oud wordt het weer een groot feest om naar te kijken en om lekker bij mee te zingen en swingen. 

Ik rouw van jou

Ik rouw van jou 1
Credits: BNNVARA
Ik rouw van jou is dinsdag 24 november om 22.05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Nellie  Benner  verkent de tegenstrijdigheden van het verliezen van een ouder op jonge leeftijd: alle trauma’s, tranen en dieptepunten—maar ook de opgedane kracht, wijsheid en losgekomen creativiteit. De film vertelt allereerst een persoonlijk verhaal. Nellie verloor haar moeder op een lastige leeftijd; eind twintig ben je volwassen en oud genoeg om je eigen boontjes te doppen. Kan je sterker en gelukkiger worden door de dood van iemand van wie je het meest houdt? Kan je verdriet omzetten naar iets betekenisvols? Mag verdriet er soms ook gewoon even zijn? Hoe deel je het zonder dat je je daar opgelaten door voelt? Eén ding is duidelijk: de kunst van het rouwen is iets dat je met vallen en opstaan leert.  

Curaçao Ground Zero (Werktitel)

rauw cura 2
Credits: Benny Jansen

Vijfdelige documentaireserie waarin Wensly Francisco terugkeert naar het eiland waar hij geboren is, Curaçao. Het eiland is economisch zwaar getroffen door de coronacrisis omdat het vrijwel volledig afhankelijk is van toerisme. Ook bleek in juli dit jaar dat de honderd jaar oude olieraffinaderij Isla moet sluiten, waardoor nog meer mensen op straat komen te staan. Wat staat de inwoners van Curaçao te wachten? Dit jaar zal voor iedereen doorslaggevend zijn. 

Bijna een jaar lang volgt Wensly mensen van wie hun levens drastisch veranderen, van straatverkopers tot politici. Elke aflevering begint op ‘ground zero’, op 1 juli 2020, en eindigt na de verkiezingen eind maart 2021. 

Regie: Kees Schaap
Research en presentatie: Wensly Francisco