Bekijk hier de BNNVARA seizoenspresentatie!

Academy

3Doc: MIJN NAAM IS STEFANO KEIZERS

Mijn naam is Stefano Keizers
Credits: BNNVARA
3Doc: MIJN NAAM IS STEFANO KEIZERS is donderdag 3 september om 21.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Stefano Keizers is een mysterie. Deze Nederlandse cabaretier is veelvuldig op tv te zien, en iedere keer lijkt hij totaal iemand anders. In de aanloop naar zijn tweede theatershow volgt de kersverse documentairemaker Lavinia Aronson (BNNVARA Academy) hem een jaar lang om te ontdekken wie de man achter de vele vermommingen nu echt is. Het werd een wilde rit. 

Weet wat je date

WhatsApp Image 2020-08-21 at 13.58.17
Credits: BNNVARA
Weet wat je date is vanaf woensdag 16 september te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3

In deze zesdelige YouTube- serie onderzoekt Eva Eikhout de liefde vanuit een compleet nieuw perspectief: dat van een afwijkend potje dat niet weet welk dekseltje erop past. In iedere aflevering staat een ander thema centraal. Bij dat thema hoort een specifiek koppel waar Eva mee in gesprek gaat. Koppels die niet bij het standaard Instagramplaatje horen. Koppels die op het eerste gezicht niet bij elkaar horen, waar anderen een mening over hebben, of soms zelfs worden afgekeurd door de omgeving. Eva wil te weten komen hoe die relaties toch werken. Wat hebben deze mensen moeten doorstaan of overwinnen? Hoe gaan ze met elkaar om? Hoe zijn ze intiem? In hoeverre speelt de mening van anderen een rol? Hoe ver gaan ze voor de liefde? En wat kan Eva van ze leren? Als rode draad door de serie gaat Eva ook de uitdaging met zichzelf aan die ze doodeng vindt: ze gaat zelf ook op date om te onderzoeken wat zij in een ander zoekt. 

Alicante

Alicante
Credits: BNNVARA

Vier NPO Radio 1-verslaggevers, één podcast. Waar die over gaat? Over racistische whatsappstickers. Over de op één na jongste monnik van Nederland. Over jonge ex-criminelen die God hebben gevonden. Over live gaan op Instagram vanuit de gevangenis. Over iemand met twee ton studieschuld. Hoe is het om populair te zijn op  TikTok  als je het Syndroom van Down hebt? Alicante, bestaande uit Arda Kaya, Ilan Hoekstra,  Shayno  Numansen  en Thijs va n Litsenburg, ging op pad met de viruswaanzinnigen, die heel boos zijn op de media.  

Ze maakten samen met  Elif  Kan van De Nieuws BV de miniserie ‘Wie ben je nou echt?’, over je identiteit vinden binnen de Nederlandse samenleving. Met onder andere muzikant  Sef, schrijver  Mano  Bouzamour,  Youtuber  Is mai Ilgun & actrice  Toprak  Yalciner.  

 Boeiende, spannende en nieuwswaardige verhalen. Reportages en interviews vol met humor en spanning. Als video’s op de NPO Radio 1-social kanalen, live op zender en via de favoriete podcast-apps.