Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Elke dinsdag om 21:20 op NPO 1!

Vuurwerk...

18-05-2015
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
11248245_1592689097653056_3877820407326694556_n
We zijn weer een aantal weken verder... Weken waarin nachten langer leken te duren dan dagen.
Rond de derde week van april ging het bergafwaarts. Voor mijn vertrek naar Duitsland, waar de nieuwe behandeling plaatsvindt, heb ik nog 5 dagen in het ziekenhuis moeten liggen. Toentertijd realiseerde ik niet dat het zo slecht met mij ging. Het was twee voor twaalf. Ik kreeg plotseling heel veel last van mijn lever. Een pijn die met morfine onderdrukt moest worden en een springbreak in het bekende Spaarne Resort was (weer) een feit. De tumoren drukten tegen mijn levervlies aan en dat zorgde voor veel pijn. Na een aantal dagen mocht ik het Spaarne Resort verlaten om vervolgens linea recta naar Keulen af te reizen.

In Keulen hebben ze mijn situatie nauwkeurig in een overzicht gevisualiseerd. De grootste tumor in mijn lever had een doorsnede van 62 mm, te vergelijken met een tennisbal (65 mm). Er moest dus snel iets gebeuren om deze groei te onderbreken. De wonderpil werd ingezet en deed gelukkig meteen zijn werk. De pijn en dus de druk op mijn levervlies nam snel af. Daarentegen kwamen er letterlijk veel bijwerkingen aan het licht: nierproblemen (dus liters water drinken) en elke avond een lichtshow voor mijn ogen met zwevende balletjes, vuurvliegjes en flitsen. Quatorze Juillet (Nationale feestdag in Frankrijk met traditioneel veel vuurwerk) is er niets bij. Vandaar dat voor mij de avonden en nachten langer leken te duren dan de dagen.

Na zonsondergang kon ik weinig meer ondernemen. Andere risico’s die deze wonderpil met zich meebrengt zijn hartproblemen en leverfalen. Elke week zit ik aan de plakstikkers en draden om te kijken of mijn hart nog goed tikt. Gelukkig, hij klopt hard en moedig door! Alleen mijn lever, die deze chemische pil uit mijn lichaam moet filteren, kreeg het moeilijk. Na twee weken moest ik stoppen met de kuur omdat het niet meer verantwoord was. De leverfuncties zijn sterk achteruitgegaan en nu heeft mijn lever tijd nodig om te herstellen.

De lever was al slecht dus het herstellen duurt allemaal wat langer. Om de paar dagen wordt er bloed afgenomen om mijn leverfuncties te checken. Als deze dusdanig zijn hersteld dat behandeling met de wonderpil verantwoord is, mag ik weer verder met de kuur... Hopelijk zo snel mogelijk! Het is een frustreerde gedachten dat ik een pil voor me heb liggen die mij helpt en meer tijd kan geven, maar ik niet kan innemen.

Een paar dagen geleden was het precies een jaar geleden dat ik te horen kreeg dat ik geen longontsteking had maar longkanker met meerdere uitzaaiingen. Er werd mij maximaal een jaar gegeven. Die termijn heb ik gehaald en nu is elke dag weer een dag extra. Het was een onwerkelijk maar bijzonder jaar dat ik het best kan omschrijven als een ‘dieptepunt’ met vele hoogtepunten.

Ik ben iedereen dankbaar voor alle steun en liefde. Het heeft mij veel moed gegeven. Deze week hoop ik weer verder te gaan met de lichtshow. Laat het vuurwerk maar komen!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.