Over Mijn Lijk

Up to date(je)

23-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Blog_Chelsea_23092014_uptodate
Ohjeee! Ik heb het even druk gehad, dus had ik mijn blog even op een laag pitje. Maar dan nu hier mijn up to date'je van de afgelopen 3 weken!
Oogbesturing
Dinsdag 2 september heb ik voor op mijn laptop een software en apparatuur gekregen, waarmee ik mijn laptop kan besturen met mijn ogen. Deze software kan ook aangesloten worden op elektrisc aparatuur in huis, dus lampen aan/uit zetten, televisiezenders switchen etc.
de Meergronden Icebucketchallenge
Op mijn oude middelbare school werd er een ALSicebucketchallenge georganiseerd door mijn (genomineerde) oude mentrix. Zei daagde alle medewerkers uit om zich vrijwillig op te geven en bij leerlingen geld op te halen. Bij het juiste bedrag, moesten zij een nat pak halen.
Zodoende werd ik uitgenodigd om op 4 september mijn verhaal te komen vertellen en af te tellen. Dit heb ik met mijn hart in mijn keel gedaan, maar het was een mooie ervaring om op deze manier mijn verhaal te delen en ook gesteund te worden door mijn oude middelbare school.
Tattoo zetten
12 september was het eindelijk zo ver! Samen met mijn oma reed ik naar de tattooshop in Baarle-Nassau, waar we beide ons eerste tattoo hebben laten zetten.
Ik heb gekozen voor een vlinder met een scheur in één van de vleugels en een schaduw van de vlinder, op de plek van mijn hart. De scheur staat voor de PSMA, de schaduw voor pieken en dalen. De schaduw kan namelijk voor het vliegen, maar ook voor het landen van de vlinder staan.
Fokus wonen
Maandag 15 september kreeg ik dan eindelijk goed nieuws, met betrekking tot een zelfstandige woning met 24 uur zorg op oproep. Er is groen licht gegeven én ik kon woensdag 17 september meteen een woning bezichtigen! En wat voor woning! Twee slaapkamers, een grote woonkamer en een grote tuin! Er moet wel veel geklust worden, maar met wat geluk kan ik half oktober de woning in.
Maandag 22 september had ik een intake gesprek met Fokus, met betrekking tot de zorg die zij bieden in welke maten. Ik krijg een soort intercom, waarmee ik een medewerker kan oproepen, voor elke vorm van zorg dat betrekking heeft op alle dagelijkse levensbehoefte. Dat geeft dus een hoop meer vrijheid voor mezelf.
Gezelligheid
Ten slotte heb ik ook weer een hoop gezellige dingen gedaan. Verjaardagen, een aantal keer uit eten geweest, in een cabrio rondgereden, gevaren, sterren gekeken vanaf een boot, terrasjes gepakt, gewandeld, geshopt, gelachen en gekletst. Kortom, ik heb weer een paar goede weken achter de rug!
Dagboek
Omdat dit voor nu best veel is, zal ik mijn volgende blog hier geheel aan besteden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar