Over Mijn Lijk

Trombo Schmombo - Part II

22-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Net telefoon gehad van de vervangster van mijn arts (Ja Jasper, het is een vrouw! Ik heb niet gevraagd naar d'r cupmaat). We kunnen deze week zowiezo niet met de kuur beginnen, zoveel is duidelijk.
Volgende week gaan we zowiezo naar Nijmegen om daar het bloed in z’n geheel, dus op alle markers (dus niet alleen op leuko’s en trombo’s) te controleren. Ze kon zowiezo uit de laatste keer dat we in Nijmegen geprikt hebben zien dat de eerste kuur wel degelijk effect heeft gehad. Zowel de leverwaarden als de tumormarker waren aanmerkelijk gedaald, dus dat is in elk geval wel weer positief :-)
Alleen heeft de kuur dus ook een flinke tik uitgedeeld aan mijn beenmerg, dat nu langer nodig heeft om te herstellen. Een trombocytenconcentraat-infuus zou overigens zinloos zijn: trombocyten leven gemiddeld maar een dag of tien (en ‘geleende’ infuustrombo’s maar een dag of zes) en aangezien een kuur minstens twee weken duurt schiet ik er niks mee op. Jammer, maar we hebben het in elk geval gevraagd en we hebben een duidelijk antwoord.
Volgende week dus wel naar Nijmegen. Benieuwd wat daar uitkomt. Wellicht dat het infuus Oxaliplatin geschrapt wordt en we alleen met de tabletten Capecitabine verdergaan. Ook dat is een scenario waar ik niet erg blij van word (I want moar!) maar goed, het is niet anders.
Ik ben in elk geval minder chagrijnig dan twee uur geleden ;-)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar