Over Mijn Lijk

Trombo Schmombo

22-11-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Net als vorige week ben ik gisteren naar het ziekenhuis in Tilburg gegaan om bloed te laten prikken. Kijken of de Leukocyten en Trombocyten inmiddels voldoende zijn toegenomen om morgen, woensdag, weer aan een nieuwe kuur te beginnen. En het resultaat is opnieuw kut. Excusez le mot, meer kan ik er op dit moment niet van maken. Ik vind het echt enorm teleurstellend, en het ergste komt nog.
Ik heb vandaag mijn behandelend arts gebeld, en die wist me, op basis van de uitslag, te vertellen dat ik toch maar beter nog een week thuis kon blijven, maar wat veel erger is, is dat hij zelf vorige week woensdag getroffen is door een herseninfarct en momenteel dus ziek thuis zit. Ik heb geloof ik niet eerder in mijn notities verteld over mijn behandelende artsen, maar ik was echt ontzettend blij met mijn arts. Hij was begripvol, empathisch, geduldig, maar draaide ook nooit om de hete brij heen wanneer dat nodig was. Ik had het gevoel dat ik 100% op hem kon vertrouwen en dat de suggesties die hij deed voor mijn behandeling ook de juiste waren, terwijl hij wel ook altijd open bleef staan voor alternatieven die ik naar voren bracht. Het is bijzonder vervelend om op deze manier ‘mijn’ arts te moeten verliezen, zeker omdat ik geen idee heb wat ik er voor terug krijg.
Voor de statistici: Leuko’s waren 4,9 deze keer (wederom ruim voldoende) maar Trombo’s waren slechts 86 (vorige week was dit 83, de week ervoor 70) wat nog steeds te weinig is (de norm is 100).
Ik heb contact opgenomen met ’t Radboud om te kijken of het nut heeft om morgen langs te komen, daar word ik nog over teruggebeld. Hopelijk krijg ik dan meteen de vervanger van mijn arts te spreken, wellicht dat hij/zij iets ziet in een infuus met een trombocytenconcentraat. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat mijn chemokuur enig effect heeft als er telkens vier weken tussen de kuur zit. Ik wil door, verder, met deze medicatie. Ik wil niet nu al naar de tweede lijn. Ik voel me fysiek nog steeds goed, ik heb nog de energie om dingen te ondernemen, ik vind het leven gewoon nog veel te leuk!
Het goeie nieuws is dat ik nu donderdag en volgende week maandag zonder problemen m’n gastcolleges kan geven Meer positiefs kan ik er momenteel even niet uit opmaken. De rest van de dag lig ik in bed.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar