Over Mijn Lijk

Superstrijd in reservetijd

03-03-2016
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
321 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Bedankt voor het kijken, bedankt voor jullie medeleven en Superbedankt voor alle geweldige, inspirerende en hartverwarmende berichten, en voor al jullie lovende veren in mijn... ;) Jullie hebben voor mij ’t verschil gemaakt en daar ben ik jullie eeuwig dankbaar voor!
Ziek, letterlijk dóódziek ben ik geweest, en voor de verandering heb ik het deze keer niet over mijn fysieke gezondheid maar over mijn mentale welbevinden. Heus niet iedere dag, maar er viel zo langzamerhand wel een patroon te ontdekken: drie tot vier dagen simpelweg klote (excuses alvast voor mijn taalgebruik), vervolgens twee dagen (dikke) prima, om vervolgens weer af te glijden naar een ’muah-dag’, in de wetenschap dat er dan weer enkele rotdagen zouden volgen. Plan technisch was dit overigens niet verkeerd, want het bleek in ieder geval een behoorlijk betrouwbaar patroon te zijn wat zich leek te herhalen (om toch maar iets positiefs op te snorkelen), waarbij absoluut géén rekening werd gehouden met eventuele vakantie of verjaardagen, noch met feestjes en partijen, én dat voor bijna een jaar lang. Bah.

Echt, geef mij maar pijn. En bij deze ook mijn diepe respect, een diepe buiging zover ik die nog kan maken (maar ik doe ’t wel!), voor al die mensen (want er zijn er veel!) die lijden aan een psychische ziekte of aandoening in welke vorm dan ook. Echt! Voor mensen die van nature über vrolijk zijn, en nog nooit/zelden een sombere dag hebben gehad of een depressief gevoel (ze bestaan!), dan kun je dat werkelijk niet voorstellen hoe dát moet voelen…

Anyway, zo ziek ben ik dus geweest na dat intensieve jaar van 2014 (en de jaren daarvoor). Een torenhoge prijs werd in rekening gebracht, omdat ik zo maximaal had geleefd. En natuurlijk wist ik dat. Mocht ik toch niet komen te overlijden na het afscheidsfeest, dan moest ik gaan afrekenen. De prijs betalen voor de talloze piekmomenten. En dokken is nu eenmaal minder leuk, laten we eerlijk wezen. Het is haast onmogelijk (in ieder geval niet verantwoord) om van feestjes naar reizen te vliegen, altijd de koffer half uitgepakt voor de volgende trip, tot 8 uur (in de ochtend hè) staan te beuken (lees: snoeihard dansen) om vervolgens vanuit die toestand (kritiek) op het vliegtuig te stappen naar het volgende avontuur… Oh god, absurd! Een onrealistisch leven had ik, waarin werkelijk ALLES was geoorloofd. En dan ben je toch op een gegeven moment op, het einde is in zicht, laat maar komen. Maar dat kwam niet, en het werd tijd dat ik moest gaan afrekenen…

Ik werd vermoeider, afgemat, kreeg ineens last van ‘prikkels’ (mij toen nog niet bewust dat deze zo bestonden en wat die dan precies behelsden). Depressieve gevoelens en somberheid wisselden elkaar af, met een vleugje neerslachtigheid. Als ik uit mijn ogen keek, zag ik veelal alleen maar grijstinten; op zulke zware dagen ging ik geur- en smaakloos door het leven. En tussendoor zware paniekaanvallen. Niet leven, maar meer óverleven is het dan. Doordat de kanker niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest gijzelde, voelde ik mij niet meer heel. Nimmer was daar die krachtige stralende vrouw meer, een geknakte ziel was wat overbleef. En ik, alleen ik kon mezelf weer helen, hoeveel fantastische mensen ik ook om mij heen had verzameld. Voor mijn onvoorwaardelijke trouwe achterban was steeds minder ruimte aanwezig, want op deze afschuwelijke dagen wilde ik niemand spreken. Noch zien of horen. Ik wilde niks en tevens was het ‘niets’ wat mij niet altijd even veel meer te bieden had. Waar voorheen ‘stilte’ mijn thuis was, was het nu voor mij angstaanjaagwekkend. En ik kan je vertellen dat dit behoorlijk akelig is. Al dat onbekend terrein, in zo’n gemoedstoestand, poeh hé. Je gaat werkelijk twijfelen aan alles. Wie is deze Eveline nu? Ik herkende haar niet meer: een schim dus. Een schim van mezelf. In deze dagen heb ik zelfs voor het eerst (!) mezelf weleens oprecht de vraag gesteld: waarom? WAAROM?!!! Waarom in godsnaam nou ik?!! Of iets in die trant. Ik WIL die rust terug! En juist daar gaat ’t dan mis. Je wilt iets anders wat is. Terwijl het juist om de acceptatie gaat. Maar zover was ik toen nog niet. Ik moest mezelf weer terug vinden middels de befaamde drie R’s: Rust, Reinheid & Regelmaat (jaja, ’t werkt echt!). En goed werk heeft tijd nodig, zeggen ze weleens…

Maar wat blijkt?? Dit komt ontzettend maar dan ook óntzettend veel voor bij mensen die ernstig ziek zijn en denken dat ze snel gaan sterven maar geheel onverwachts reservetijd krijgen! Dit bleek ook nog eens uit de grote toestroom aan reacties van mensen die dus in hetzelfde ‘schuitje’ zitten… En dat is natuurlijk ook niet gek; mijn punt is wel gemaakt, lijkt me, met deze (sorry: erg lange) blog; reservetijd voelde voor mij vaak als oorlogstijd, heb ik mogen ontdekken. Maar zelfs in zulke tijden bleken waardevolle lessen te leren. In de laatste aflevering van Over Mijn Lijk zie je niet meer die sterke en positieve ingestelde vrouw maar het omgekeerde: een zéér kwetsbare Eef… En niet alleen de programmamakers maar ook mezelf ingerekend vonden het noodzakelijk deze kant ook te laten zien. De beelden zijn van november vorig jaar, maar hoe sta ik nu in het leven? Nou, in januari (2015) had ik een vurige wens, een hoop, namelijk sterven. Die heb ik nu niet meer, ik heb weer leren loslaten en dat maakt mij neutraler en weer rustiger. Want linksom of rechtsom, het is hoe dan ook goed. Ik heb het vertrouwen dat ik mij op ieder pad kan aanpassen. Ik voel me weer een kameleon, na lang een innerlijk gevecht te hebben moeten leveren, dat hiervoor nodig was. Ik geniet weer volop, maar dan een tandje lager en minder. De zon schijnt weer in mijn leven (zeker in Egypte waar mijn liefje en ik vanaf zondag voor twee, weljááá, twee weken gaan bivakkeren), ik voel de levensvreugde weer door mij heen stromen. Ik ben gewoon ontzettend blij en dankbaar dat ik er nog ben!

Bedankt voor het kijken, bedankt voor jullie medeleven en Superbedankt voor alle geweldige, inspirerende en hartverwarmende berichten, en voor al jullie lovende veren in mijn...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (86)

Roelie Roosjen
Roelie Roosjen11 dec. 2018 - 16:22

2016/04/30 08:03:14: Hoi Evelien hoe gaat het nu met jou, vind je een topper en je bent nog steeds in mijn gedachten 

Suzanne Vervloet
Suzanne Vervloet11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/07 01:38:15: zo begrijpelijk, respect en wat fijn dat je nu weer kunt genieten, ik hoop zo lang als kan. 

Jacqueline Kwakman
Jacqueline Kwakman11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/06 19:19:09: Lieve Eveline, je manier van (over)leven deed me in het begin denken aan: ze wil de dood tergen, door in no-time je bucketlist af te werken, een afscheidsfeest te geven en dan klaar te zijn voor "mijnheer" De Dood. En toen bakte die "mijnheer" De Dood jou toch nog even een poets, door je nog niet te komen halen! Hoe bizar is dat! Hij kreeg het toch nog voor elkaar dat je niet meer zo lekker in het leven stond en heeft hij daarmee ogenschijnlijk zijn wraak gehaald. Zo goed om te zien dat je je niet op je kop laat zitten en weer geniet van het leven!! Hou dit vol en geniet volop van je man, je familie en je lieve vrienden! liefs!

Nicole Bos
Nicole Bos11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/05 10:59:23: Mooie vrouw het doet goed om weer de glinstering in je ogen te zien. Enjoy the moment enjoy each other embrace life!!. 

Wen Simons
Wen Simons11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/05 06:21:53: Wat een stoer tof mens ben jij geniet van jullie 2 weken zon  zee en strand 

Miriam Van Heijst-van Der Lee
Miriam Van Heijst-van Der Lee11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/04 21:22:54: Lieve Eveline,Ik woon in de buurt van Eindhoven. Onlangs reed ik door Eindhhoven, kwam ik langs je huis en dacht ik : " hier woont ze " . Door de uitzendingen heb ik het gevoel gekregen dat je een bekende bent. Iemand waar ik mee mee wil leven, die ik zou willen helpen, die ik een mooi leven en een mooi afscheid gun. Ik heb het niet vaak, maar bij deze laatste uitzending liepen de tranen over mijn wangen. Ik hoop oprecht dat je, samen met je naasten, kunt genieten van je leven. Je bent een mooi mens, je hebt een prachtige man en een fijne vader en moeder. Maak er wat van !

Buurtsportcoach Kevin
Buurtsportcoach Kevin11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/04 19:38:18: Lieve Eveline, hoe jij dingen uitlegt en omschrijft... je neemt me helemaal mee maakt het zo realistisch. Ook als jij en jouw vriend samen dingen naar elkaar toe uitspreken.. Zo mooi om die puurheid en openheid te zien. Wat een liefde voor elkaar! Geniet daarvan samen op vakantie! Lieve groetjes marloes 

Rachel van Doeselaar
Rachel van Doeselaar11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/04 13:35:11: Jij bent echt een heel mooi, bijzonder mens. Super veel respect voor jou, een inspiratie voor velen! Wens je nog een geweldige tijd toe.

Diana Oei Ymker
Diana Oei Ymker11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/04 12:17:14: Je was een geweldige inspiratie voor heel veel mensen en ik had ook veel bewondering voor je rust in je leven!!Geniet van je vakantie en van elkaar!!!

Angie Aarts
Angie Aarts11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/04 07:58:02: Diepe buiging en respect voor je

Priscilla van Kampen
Priscilla van Kampen11 dec. 2018 - 16:22

2016/03/04 09:14:18: Heel veel respect heb ik voor jou Eveline! Wat heb ik met bewondering naar je gekeken. Ik gun je nog een mooie tijd, waar vooral jij van geniet! 

Dea Klijmij
Dea Klijmij11 dec. 2018 - 16:21

2016/06/20 17:56:07: Heel diep Respect voor je met een hoofdletter!Ik hoop dat je geniet van jullie vakantie.Sterkte Evelien en partner alle goeds en ik denk aan jullie!

Annet Koops
Annet Koops11 dec. 2018 - 16:20

2016/04/13 16:33:32: Geniet van de tijd die je is gegeven en van de prachtige vakantie samen. Respect voor je instelling en openheid, prachtig dat e dit deelt en daarmee inzicht geeft in het grillige proces van leven en overleven. Dank je wel daarvoor

Esther van Kesteren
Esther van Kesteren11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/11 12:37:54: Diepe buiging juist voor jou

Danielle De Blecourt
Danielle De Blecourt11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/10 17:41:42: Heel veel liefde voor jullie beiden 

Hella Bal
Hella Bal11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/05 17:19:45: Je bent een prachtvrouw en wát heb je ons veel geleerd,ongelooflijk !dank daarvoor en veel respect!Het ga je goed. Heel veel sterkte X

Grace Silva
Grace Silva11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/05 00:22:00: Lieve eveline,Wat een mooi mens ben je respect 

Ydwer de Wilde
Ydwer de Wilde11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/04 19:13:51: Prachtig. Ik zag je weer bij Pauw. Mooie sterke vrouw ben je. Ik heb al sinds mijn 14e last van paniekaanvallen: bang om dood te gaan maar vooral te zijn... Ik kom er maar niet af. Nu 38. Jullie helpen me een beetje. Liefs

Anja van Wijk
Anja van Wijk11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/04 18:19:29: Wat kan je ontzettend mooi schrijven en je gevoel verwoorden en wat is het fijn dat je langzaam uit het dal omhoog komt en weer kan gaan genieten van het leven. Sterkte en ik blijf je volgen Superwoman! Liefs

Anouck van Tilburg-Govers
Anouck van Tilburg-Govers11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/05 19:29:57: Je bent een topper en heb heel veel respect voor je gekregen en veel van je geleerd om met deze klote ziekte om te gaan. Bedankt en  het ga je goed 

Anne de Loo
Anne de Loo11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/05 01:24:40: You rock! Wat een insperatiebron ben jij zeg!

Jolanda Kranendonk
Jolanda Kranendonk11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/05 13:04:16: Je bent echt een topper. Ik heb veel respect voor jou doorzettingsvermogen. Ik hoop dat je hier nog een fijne tijd mag hebben met je man en familie liefs

Bernadette Jmt Wilson
Bernadette Jmt Wilson11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/04 17:22:32: Een hele ontspannende Tijd in EgypTe.  Heel veel liefs en Gods Bescherming over jou Bernadette 

Eef Weijesj
Eef Weijesj11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/04 09:07:40: Lieve Eveline, heel fijn om te lezen dat voor jou de zon weer schijnt!Geniet van jullie vakantie! Bedankt voor alle mooie woorden.

Bernadette Jmt Wilson
Bernadette Jmt Wilson11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/03 23:10:43: Lieve Evellen.  Mooi om te horen dat je toch dankbaar bent en die Levensvreugde weer voelt stromen! Als je het goed vindt blijf ik je in mijn Gebed meedragen. Kies voor het Leven. Ik geloof in Jezus en ik blijf zeggen ; "Door Zijn Striemen ben ik Genezen "In ieder geval voor nu :Een gezegende nachtrust en veel liefs Bernadette

Harry Mooren
Harry Mooren11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/03 22:34:15: Eveline, Heel veel sterkte in jouw laatste strijd!!! Super bedankt in mijn kijk in jouw leven, 

Ra Mona
Ra Mona11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/04 08:08:03: Kort maar krachtig: Ik vind je topper! Mooi bijzonder mens, geniet nog van alles en laat de sombere dagen ook gewoon toe want je mag ze hebben... wees vooral jezelfDikke knuf X

Mirjam Luiten
Mirjam Luiten11 dec. 2018 - 16:20

2016/03/03 22:52:04: lieve evelien ik hoop dat jullie ontzettend gaan genieten in egypte ook je man die heeft het ook verdiend het is voor hem ook heel erg moeilijk lijkt me om alles een plek te kunnen geven en te dealen met alles maar ik wens jullie het allerbeste en hoop dat je nog heel lang mag leven en gelukkig mag zijn sterkte met alles groetjes :)

Tess Mulder
Tess Mulder11 dec. 2018 - 16:19

2016/04/09 08:39:46: Mooi, wat verwoord je dat weer prachtig, lief mooi mens. Geniet van alle mooie momenten!!!

Ingrid de Vlieger
Ingrid de Vlieger11 dec. 2018 - 16:19

2016/04/08 16:16:44: Respect...veel sterkte

Stacy Funnygirl
Stacy Funnygirl11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/20 00:19:41: ,,Mooie Eveline;) ,,want dat ben je van binnen&buiten'...diep Respect van wat jij hebt laten zien in OML ..heb daardoor het gevoel,je toch wat meer te kennen...'hier kunnen idd veel mensen iets van leren...uiteraard hoop ik ook dat je ('met zo min mogelijk pijn natuurlijk')..nog`n hele lange tijd met je dierbaren hier op deze Bol mag rondbrengen...('en ik weet idd na div.operaties,elke dag met Pijn te moeten leven...met mijn zelfspot&humor ..en ook mijn huildgn hou ik`t vol)...*Geniet* met elkaar ...en weet voor je lieve naasten,..je zal ze terug zien SuperDIKKE Knuff ^_^

Marjolein Maasland Van T Wout
Marjolein Maasland Van T Wout11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/15 22:17:18: Ik heb van je genoten, de hele uitzending door. Geweldig en heel bijzonder hoe jij dit hebt gedaan. En ik was ook wel erg verrast over je depressiviteit daarna. Maar als ik dit lees: ook weer zo logisch. Mooi dat je dit met ons hebt willen delen. Mooi mens ben je. Dank je wel.

Alex Sundermeijer
Alex Sundermeijer11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/05 00:20:31: ik zal voor je bidden er is hoop roep jezus aan misschien kan hij je genezen heb veel wonderen en tekenen mee gemaakt god zal je helpen hoe doet leven. zijn wil is om een deel van jou te zijn hoe moeilijk je het misschien voor je is hij kan je helpen zolang je leeft kan je voor hem kiezen vraag hem maar eens om in je leven te komen vraag om vergeving van je zonden en hij kan je helpen je al je pijn en zorgen van je af nemen succes en geniet van alles wat je hebt en wees daar dankbaar voor. 

Lobke Cornelisse
Lobke Cornelisse11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/08 05:37:26: Wat ben jij een geweldige meid. Diep respect voor je. Ben blij te lezen dat het beter met je gaat. Veel plezier in Egypte! 

Inge van Rijn
Inge van Rijn11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/13 10:27:23: Ik ben nooit een persoon die reageert op dit soort dingen, maar nu voel ik toch een drang om het te doen! Ik wil graag zeggen dat ik je een ontzettende krachtige vrouw vind. Daarnaast vind ik het ontzettend bijzonder hoe je met deze ziekte omgaat. De positiviteit die je ondanks alles uitstraalt, daar kan menigmens (waaronder ik) veel van leren. Diep respect voor jou. En wat heb jij liefdevolle mensen om je heen. Dit zegt veel over jou. Ik hoop dat je ondanks alles wat nu gaande is stukje bij beetje van het leven kan gaan genieten en dan voornamelijk van je dierbaren. Heel veel sterkte en kracht toegewenst. Bedankt voor jouw openheid. Ik heb ondanks dat ik je niet ken veel van jou kunnen leren.

Marja Berendsen
Marja Berendsen11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/04 18:18:51: Lieve Eveline, allereerst wens ik jou en jouw lief een hele fijne en mooie vakantie toe. Ondanks dat je de afgelopen jaren al zoveel op vakantie bent geweest gun ik je deze misschien wel het allermeest. Ik ben een niet ziek maar wat kan ik me toch goed inleven nu jij in je reservetijd zit. Aan de ene kant "moest" je hiervoor maar dankbaar zijn? Maar zo voelde je je niet. Nee je kreeg een enorme tegenslag te verwerken. Wat zal deze periode ontzettend zwaar voor je zijn geweest. Iets wat je nooit had verwacht gebeurde en inderdaad zo'n depressie doet meer pijn dan fysieke pijn zoals je beschrijft. Maar jij was jij niet geweest om uit dit donkere dal te klimmen en toch nu weer van het leven te kunnen genieten terwijl je dacht dit nooit meer te kunnen. Ik ben enorm trots op je, ook al ken ik je niet maar je bent een grote inspiratiebron voor velen geweest. Deze voetstappen laat je sowieso achter. Je bent een topper!! Liefs Marja

Anja Sanders de Bruijn
Anja Sanders de Bruijn11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/04 12:27:23: Hallo Eveline, Ik maak een diepe buiging voor je!! Geniet nog zo veel mogelijk van alle mooie momenten. Bedankt voor je inspiratie. Houdoe Anja

Saskia Hendriks
Saskia Hendriks11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/04 09:30:54: Als je er weer van kunt genieten, wens ik je een lange en fijne reservetijd toe. Bedankt voor je inspiratie!

Diana Visser-Biemans
Diana Visser-Biemans11 dec. 2018 - 16:19

2016/03/03 22:38:00: Bedankt voor het kijkje in jullie leven, geniet van elkaar, geniet van jullie vakantie, heb elkaar lief!! Sterkte!!

Diana Puts
Diana Puts11 dec. 2018 - 16:18

2016/04/13 16:08:36: Respect veel sterkte 

Annelies Klaassens
Annelies Klaassens11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/17 14:58:54: Wat een achtbaan respect dame! !

Els Westeneng
Els Westeneng11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/16 17:05:46: Lieve Evelien geniet van een fijne vakantie dikke knuffel els westeneng

Wies Senden
Wies Senden11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/15 15:13:03: Zo goed om te lezen dat de positiviteit weer terug is in je leven. Je was zo ontzettend sterk en kon alles zo goed verwoorden en relativeren dat een soort "terugslag" ook bijna niet uit kon blijven! Geweldig dat je jezelf weer terug gevonden hebt. Heel bijzonder vind ik het dat je ons een inkijk hebt gegeven in het meest belangrijke in het leven, namelijk hoe kun je omgaan met ernstige tegenslag. Ik heb veel bewondering voor de wijze hoe jij hiermee omgaat. Ik spreek helaas uit ervaring als ik zeg, dat je de mensen in je omgeving, hier erg mee helpt. Nu, maar ook straks, als jij er niet meer zult zijn. Heel fijn ook dat je zoveel met hen kan delen. Ik wens jouw en je man een onvergetelijke vakantie met veel intense genietmomenten!

Francisca Natasja Bremer
Francisca Natasja Bremer11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/05 21:03:00: Ik heb alle afleveringen gezien en meegeleefd.. Depressie ken ik 20 jaar.. Met ups en dows..  Uiteindelijk leer je ermee leven en haal je, het beste uit de goede dagen..   maar, ik HEB die dagen..  Tenminste gaan we vanuit.. Ik vind je een geweldige vrouw.. Zo blij voor je dat je zo, n partner naast je hebt en lieve ouders die onvoorwaardelijk er zijn voor je..  Ik heb dit niet..maar lijkt me heel fijn.. Ook je lieve vriendinnen en vrienden die, je om je heen hebt..is fijn en is je van harte gegund!!  Ik wens voor jou nog heel veel goede mooie momenten.. En fijn dat je weer genieten kan..  Gelukkig komt de lente eraan..daar worden mensen die van die donkere dagen hebben .. Lekker vrolijk van wens je het allerbeste voor de, komende tijd !!  Groetjes Natasja uit Hoogeveen

Wendy Boshoven
Wendy Boshoven11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/10 19:58:55: Mooi beschreven en o wat een sterk persoon ben je dat is wel duidelijk

Linda Koetstra-venema
Linda Koetstra-venema11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/09 08:10:36: ik doe dit eigenlijk nooit maar nu wel want ik heb enorm respect voor jou gekregen tijdens het kijken van alle afleveringen van over mijn lijk ik wil je gewoon een lieve groet zenden vanuit sneek met alle liefs en alle goeds voor de tijd die je nog mag hebben!!! Liefs Linda

Laura Kersten
Laura Kersten11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/06 17:11:10: Mooie blog Eveline! Geniet van je vakantie want je hebt het meer dan zeker verdiend! 

Peter Van de Weerd
Peter Van de Weerd11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/11 15:34:48: Respect voor jou mooie Eveline!! Je bent een bijzonder mens

Marielle Macare
Marielle Macare11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/07 14:39:00: O wat fijn om dit te lezen. Voor jou en ook voor de mensen om je heen. Je bent een hele dappere...chapeau!!

Claudia van Halteren
Claudia van Halteren11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/04 13:20:59: DIEPE BUIGING VOOR JOU! Wat een prachtig mooi mens ben jij, zelfs de zoals jij zelf zegt Zeer kwetsbare Eef... Hoe knap is dat om dat ook te laten zien. Nogmaals een diepe buiging! Bedankt!!!!

Angela Koster
Angela Koster11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/05 19:30:25: Ik vond je tijdens het programma een super mooie vrouw die naar mijn mening heel erg goed met de situatie omging. Na het lezen van je blog, kun je bij mij niet meer stuk. Ik maak een diepe buiging voor jou omdat bovenstaande echt zo super mooi omschreven is. Ik voelde de woorden binnenkomen. Ik heb sinds 4 jaar na een heel gaaf leven een depressie. Ik kan voor mijn gevoel nooit goed uitleggen aan mijn omgeving hoe dat nou precies is. Maar wat heb jij dit ontzettend mooi verwoord. Ik wens je een goede vakantie! Groet A. 

Joke Oude Booijink-Wesseler
Joke Oude Booijink-Wesseler11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/04 10:04:24: Bewondering heb ik voor jou en alle andere OML'ers, wat een kracht, wat een gevecht. Ik wens je een mooie vakantie in Egypte en geniet op jou manier, zoveel het kan. Groeten,Joke

Karin Smidt
Karin Smidt11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/04 12:15:29: Bewondering en respect voor jou! Maak er nog het mooiste van dat je eruit kan halen. Heel veel plezier in Eypte.

Diana Keupers
Diana Keupers11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/04 07:45:02: Eveline, ik heb met veel plezier naar de uitzending gekeken. En met veel plezier bedoel ik dan met diep respect, bewondering en medeleven. Blijkt maar eens te meer hoeveel kracht een mens bezit, veel meer dan we zelf denken. Ik doe dit jaar voor het eerst mee met de Alp d'Huzes en als ik boven op de berg sta steek ik een duim op en maak een diepe buiging voor alle dappere, inspirerende mensen die met kanker zijn en worden geconfronteerd. En een diepe buiging maak ik zeker voor jou! Veel plezier in Eqypte en ik wens jou en alle mensen die je dierbaar zijn veel sterkte, liefde en mooie momenten.

Rianne Rianne
Rianne Rianne11 dec. 2018 - 16:18

2016/03/03 22:43:52: hoi hoi Eveline ben ook eindhovense  ik heb respect voor je  en ik hoop dat je nog veel levens vreugde mag ervarenen n heel fijne vakantie xx

Mirjan Coenders
Mirjan Coenders11 dec. 2018 - 16:17

2016/04/13 15:53:47: Respect Veel sterkte

Inggrid Sophia
Inggrid Sophia11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/22 12:05:49: respect voor jou! Mijn man had de zelfde prikkels zogezegd niet te genieten! Maar het is menselijk lijkt mij.Hij is in 2012 overleden 58 jaar!Ik wens je veel sterkte en Erik ook.En goede reis!

Carmen On Line
Carmen On Line11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/29 06:42:18: Ik ben vooral blij voor je man, je ouders je vrienden ... Kortom de mensen om je heen....Dat hun reservetijd hebben gekregen met je.... Tis nogal niet niks wat  hun te verwerken hebben gekregen en straks als het zover is wel door moeten... Kortom geniet van elkaar en pluk de dag...Het kan zomaar de laatste dag zijn... Groetjes

Esther van Geneijgen-Parren
Esther van Geneijgen-Parren11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/16 17:39:17: Wat n geweldig mens ben je mooi van buiten en van binnen. En wat achrijf je goed vanuit je hart. Het ga jullie goed

Anita Immers-Cornelissen
Anita Immers-Cornelissen11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/16 19:35:56: Sterk krachtig moedig mens ben jij

Joyce Heisen
Joyce Heisen11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/04 08:52:28: Wat kun jij jezelf toch altijd prachtig verwoorden! Moet haast wel je beroep zijn :) Wat fijn om te horen dat je een modus gevonden hebt na zo'n heftige, donkere periode. Hopelijk kun je nog lang genieten van alles en iedereen om je heen. Ik heb de afgelopen weken met heel veel bewondering naar je (en de anderen) gekeken.

Felicia Hoogterp
Felicia Hoogterp11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/13 16:01:21: Wat een mooie blog! 'Fijn' dat je de andere kant van de 'geest' hebt mogen aanschouwen, namelijk, de depressie-kant... Zelf ook ervaring mee en als psycholoog krijg je dit ook vaak op je bordje. Maar respect voor jouw doorzettingsvermogen en open, oprechte blik op deze tijd! En heel goed dat je er doorheen geworsteld bent (bijna). Ik snap goed wat je door hebt gemaakt, behalve dan de kanker... Dit klinkt misschien raar van een wildvreemd iemand, maar ik kan me nou eenmaal goed inleven in mensen; vooral als ze dingen doormaken die ik herken. Ik ben blij voor je dat je de kracht en de middelen hebt om op vakantie te gaan en te genieten van dingen buitens huis om! En ik hoop dat je -omdat je er nu beter mee om kunt gaan- nog lang mag genieten. En jouw omgeving van jou, aangezien je een positief, leuk mens bent!

Marloes Veldhausz
Marloes Veldhausz11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/04 00:24:14: Gelukkig dat je je mentaal weer wat beter voelt! Geniet van je vakantie in Egypte, ben zeer jaloers haha! Geniet er van en sterkte!

Simone Mahieu
Simone Mahieu11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/12 14:15:18: Mooi lief mens, ik maak een diepe diepe buiging voor jou....RESPECT voor wie je bent en wat je de wereld bied: puurheid, eerlijkheid gewoon jezelf....geniet van alle mooie momenten met iedereen die je lief is

Liane De Zwart
Liane De Zwart11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/04 09:22:51: Nog niet eerder heb ik de behoefte gehad om naar de blogs te gaan als na het zien van deze laatste aflevering. Want wat gebeurde daar nou ineens met de altijd feestende en positieve Eveline...wat enorm ellendig, dat dal waar jij doorheen bent gegaan. En ja, hoe erg is het om met zulke psychische klachten te moeten leven, naast alles wat je al op je bord hebt.Ik ben heel blij dat je daar door heen gekomen bent, en dat je samen met je man  de zon op gaat zoeken!

Marjan Post
Marjan Post11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/10 21:50:13: Hoi Evelien ik heb zo veel bewondering voor je,en wat moet jij veel mee maken, pijn en dan ook nog een hele periode met psychische klachten.  Ik ben heel blij voor je dat het nu weer wat beter met je gaat.Heel veel plezier in Egypte geniet er van .....  Heel veel liefs van Marjan 

Fraukje Rietkerk
Fraukje Rietkerk11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/09 18:54:45: Super mooi om te lezen. Geniet in Egypte en succes!

Nina Deckers
Nina Deckers11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/03 23:27:29: Hee Eveline! Wou graag even een klein berichtje achter laten. Ik heb echt ontzettend veel respect voor je, en ik hoop dat je nog een ff lekker mag genieten van het leven. Ik wens je veel sterkte met alles, en geniet lekker van je vakantie in Egypte.Liefs Nina (18, Norway)

Caroline van Dalen
Caroline van Dalen11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/05 22:55:09: lieve Eveline, laat je af en toe toch  nog even weten hoe het met je gaat ! En nog heel veel lol, rust  reinheid en regelmaat. in Egyptegr Cem

Astrid van Gils
Astrid van Gils11 dec. 2018 - 16:17

2016/03/03 22:35:56: Hoi Eveline. Ik ken jou alleen maar als kijker van  'Over mijn lijk' , maar je hebt grote indruk op me gemaakt! En wat  ben je nu in een emotionele achtbaan terecht gekomen zeg! Wat een bizarre speling van het lot! Om gek van te worden! Maar dat doe je gelukkig nog niet als ik dit blog lees. Kan me heel goed voorstellen dat je weer opnieuw aan het leven moet wennen! Ik wens je daarbij heel veel kracht en liefde toe en (sorry dat ik het  zeg, want staat ook weer haaks op mijn begrip voor het feit dat je liever had gehad dat het afgelopen was) bovenal nog een fijn leven met mooie ervaringen. Want WOW wat ben je een mooi mens!

Elly Onnekes-van Der Voort
Elly Onnekes-van Der Voort11 dec. 2018 - 16:16

2016/03/04 19:31:45: Super dat je je kracht weer teruggevonden hebt. Geniet van je vakantie met jouw Erik !

Cora Bossers
Cora Bossers11 dec. 2018 - 16:16

2016/03/04 21:52:49: Lieve Eveline,Een hele diepe buiging vol respect! Oh zo allemachtig prachtig krachtig! Ik wens je alles wat wenselijk is, voor jou, die kanjer van je en je ouders .... Lieve groeten met heel veel positieve kracht en energie,Cora

Madeleine Kostman
Madeleine Kostman11 dec. 2018 - 16:16

2016/03/04 16:40:21: Heftig hoor Eveline! Heel veel sterkte en succes en ook voor die ontzettend lieve mensen om jou heen. Want het is me bij OML zeker ook opgevallen wat een onwijs fijne mensen dat zijn.

Franka van der Bijl
Franka van der Bijl11 dec. 2018 - 16:16

2016/03/04 14:01:53: Lieve eveline ,wat ben jij een mooi mens met mooie gedachten ,en kracht Hoe je alles beschrijft en zegt ,wens je nog een mooie geweldige tijd toe

Freddie Bönhke
Freddie Bönhke11 dec. 2018 - 16:15

2016/04/13 20:28:41: Kanjer geniet van alle mooie momenten.

Sophia Lien
Sophia Lien11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/07 23:27:09: Je mag er zijn ❤ graag zelfs

Ciska Heidema
Ciska Heidema11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/04 15:34:51: resect voor jou!

Pascale Jacobs
Pascale Jacobs11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/16 13:08:45: Lieve moedige Evelien, Hoop dat je nog lang mag genieten....heel veel respect voor jou

Anne Vd Weegen
Anne Vd Weegen11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/04 14:54:28: Ik leer elke dag van je!Dankjewel!

Marieke van Dijk
Marieke van Dijk11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/10 22:17:17: Jij ook bedankt voor je kijk op het leven en de dood. Volgens mij ben je er nu pas echt klaar voor!

Jolanda de Boer
Jolanda de Boer11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/09 21:43:58: wat een sterke vrouw fijne vakantie

Dirkje Jakobs
Dirkje Jakobs11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/04 13:11:42: RESPECT VOOR EEN PRACHTIGE EN KRACHTIGE EN STERKE VROUW ZOALS JIJ BENT

Natasja Box
Natasja Box11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/10 16:16:18: geniet!!! met en grote G x

Alinda Blanken
Alinda Blanken11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/13 09:49:57: wat ben jij een wijs mens!! en wat bijzonder dat je mij een kijkje hebt gegund in jouw leven,  Je leeft nu mindfull.... het is zoals het is.....Fijne vakantie!!

Jamie Versteden
Jamie Versteden11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/04 00:59:29: Top meid!! Geniet van het leven en respect voor hoe je omgaat hiermee zowel je mindere momenten maar ook respect voor hoe je in het leven staat. Top!!

Sandra Klaassens
Sandra Klaassens11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/04 07:25:13: Respect en met veel bewondering heb ik gekeken naar de laatste aflevering van Over mijn lijk. Geniet samen in Egypte en veel plezier !