Over Mijn Lijk

Oproep!

16-10-2015
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Hoi! Misschien kennen jullie mij nog. Ik ben degene die begin dit jaar de kanker bedankte in een brief. En dit met jullie deelde. In diezelfde periode ben ik ook begonnen met het afscheid van mijn leven. Klinkt vreemd he?! Praktisch gezien gaf het mij veel omhanden: het organiseren van een fantastisch afscheidsfeest, van a tot z het regelen van mijn eigen uitvaart, zulke dingen. Maar emotioneel was ik ook klaar voor de reis, voor de dood. Het was goed zo, maar deze dacht dáár anders over; deze was nog niet klaar met mij. Dus ik ben er nog, Alive and Kicking, inmiddels bijna een jaar over de geschatte levensverwachting van de artsen heen.
En hoe verder ik van de dood af kom te staan, hoe moeilijker het wordt. Bonustijd is niet alleen heel fijn, maar ook ontiegelijk zwaar, voor mij zwaarder dan ooit. Ik moet zien te leven met vele beperkingen, met pijn die continue aanwezig is en met de vraag ‘waarom krijg ik deze extra tijd’, naast off course het veelvoudige genieten, die iedere dag, als bijna een maatschappelijk vraagstuk, zich aan dient.
Dus ben ik gaan schrijven, veel schrijven, want schrijven geeft mij de mogelijkheid alles wat ik mee maak en heb meegemaakt te verwerken, een plek te geven.
Naast dat ik mee doe met het programma Over mijn Lijk voor het aankomend seizoen, wil ik dus ook een boek schrijven. Een boek over mijn leven en hoe het is om bonustijd te ontvangen. Dat laatste onderwerp wil ik veel aandacht geven, omdat veel (jonge) mensen in een soortgelijke situatie zitten, zich herkennen in dit verhaal. En daar gaat deze oproep over...
 Ik zou hiervoor graag in contact willen komen met jonge mensen (leeftijd 18 tot 40 jaar) die:
- kanker hebben gekregen, uitbehandeld zijn en net als ik (ruim) over de geschatte levensverwachting heen komen, of zelfs geheel onverwachts genezen van de kanker;
-  een andere ziekte (zoals ALS) hebben gekregen, vanaf geboorte of op latere leeftijd, en hierdoor een (aanzienlijk) kortere levensverwachting hebben, maar ruim over de geschatte levensverwachting heen komen.
Door middel van verschillende (diepte)interviews (en een vragenlijst via de email) wil ik in kaart brengen hoe verschillend mensen hun 'extra tijd' beleven. Over de (eventuele) beperkingen (zoals pijnklachten, werk/studie, voeding, energie en (on)afhankelijkheid), over (hulp)instanties, hulpmiddelen etc.
Uiteraard blijven de gegevens van alle deelnemers anoniem. Voor mij vormt deze aanvulling op mijn boek een zeer belangrijk onderdeel. Omdat hierover weinig geschreven is en ik persoonlijk veel tegenkom in deze fase wat juist zo lastig is. Wil je hieraan óók bijdragen, of wil je meer informatie?
Stuur dan een email naar: evelinevanderijt@gmail.com
Ten slotte ben ik benieuwd of er mensen zijn die kunnen helpen met het opzetten van een platform, een ontmoetingsplek. Waar mensen met een soortgelijk verhaal bij elkaar steun kunnen vinden, waar informatie wordt gedeeld.

Ben jij dit, of ken jij iemand die mij hierbij zou willen helpen? Stuur dan een mailtje naar: evelinevanderijt@gmail.com

Alvast super bedankt!
Eveline
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar