Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!

Ontmoet Mirjam

29-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2836 keer bekeken
  •  
mirjam-header_2
Mirjam is een échte bikkel! Helaas is ze er nu zelf niet meer om zich voor te stellen. Daarom vertelt de liefde van haar leven, Ruben, haar verhaal!
Ik, Ruben, wil jullie allemaal voorstellen aan Mirjam Tulling-Jannink. We hadden allebei heel graag gewild dat ze zichzelf kon voorstellen aan jullie, maar helaas was haar die tijd niet meer gegund.
"Mirjam was een avonturier, een levensgenieter en wereldreizigster. Aruba, Gambia, USA, Canada, Scandinavië en Nieuw-Zeeland. Festivals bezoeken, canyon-rafting, en parachutespringen; ze wilde zoveel mogelijk zien en beleven. Ze zei achteraf wel eens dat ze onbewust misschien al wel heeft geweten niet oud te zullen worden, en daarom zoveel mogelijk ervaringen en herinneringen heeft willen maken. En dat heeft ze met pracht en stijl gedaan. Ik ken geen mens die niet direct onder de indruk was van haar verschijning en haar persoon. Het was dan ook geen toeval dat ze maatschappelijk werk is gaan doen. Een baan die haar op het lijf geschreven was.
In augustus 2016 kreeg Mirjam te horen dat ze baarmoederhalskanker had. Na vele onderzoeken, en allerlei veel te zware beslissingen heeft ze radiochemotherapie ondergaan, waarna de kanker ook niet meer te vinden was. Een jaar later kreeg ze echter het onverdraaglijke nieuws dat de kanker toch uitgezaaid was, en daarmee ook niet meer te genezen. Wat kon ze toen nog meer doen, dan alles uit het leven te halen wat ze nog kon? Ze stelde een bucketlist op, en heeft een prachtige ballonvaart gemaakt. Diverse uitjes met vrienden en familie zijn er geweest. Met behulp van vele lieve mensen heeft ze met haar geliefde een heerlijke roadtrip door de natuur van Nieuw-Zeeland kunnen maken. En in een prachtige vallei, onder een waterval en badend in het water en zonlicht, is ze ten huwelijk gevraagd! Twee maanden later, op een zonovergoten dag, is ze getrouwd temidden van alle lieve vrienden en familie, in een sprookjesachtige bruiloft.
Twee maanden lang heb ik de eer gehad dat ze mij haar man noemde, en heb ik haar mijn vrouw mogen noemen. Op 9 augustus 2018, drie weken na haar dertigste verjaardag, is Mirjam overleden.
In Nieuw-Zeeland hebben we samen een tatoeage laten zetten. Een tatoeage van een veer. Iets dat zoveel symboliek met zich mee draagt, zo mooi en elegant, zo betekenisvol en tekenend voor haar leven. Daarom wil ik met jullie delen wat de veer voor haar heeft betekend; een gedicht van Mirjam wat ze vlak voor haar dood heeft geschreven;"
V EER
Fladder door het leven
Vrijheid
Onafhankelijkheid
Doen wat je wilt; wat je hart je ingeeft
Gaan waar het goed voelt
Je eigen weg gaan
Kracht halen uit de natuur
Niet bang zijn, maar gáán
Volg je dromen
Het leven is te kort voor twijfels
VEER
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Wil
Wil2 mei 2019 - 12:20

je blijft in ons leven! onvergetelijk.