Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Elke dinsdag om 21:20 op NPO 1!

November 2011

01-11-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Zoals bij ieder ander draait ook bij mij de wereld gewoon door. Er wordt gewerkt, het huishouden moet gedaan worden, de hond moet worden uitgelaten en als we geluk hebben houden we nog wat tijd over om wat voor ons zelf te doen, 'me-time', 'quality-time' of 'aandacht voor de bv-ik'.
Multitasken: het leven van de moderne vrouw
22 november 2011

... Voor veel dames onder ons is dat naar de schoonheidsspecialiste gaan of in het 'slechtste geval' even een kappertje pakken. Op de schoonheidsspecialiste trakteer ik mezelf met enige regelmaat. De kapper heb ik al een tijdje niet gezien. Tenzij je de haarwerkspecialist bedoelt die in het verleden vakkundig een 'Leco look' creëerde met bijzonder fijn gesorteerd kunsthaar. Nu is de trend tegenwoordig 'go natural' en ik moet zeggen dat ik daar aardig in mee kan gaan. Inmiddels heb ik weer een gezonde bos haar, die niet gestyled lijkt voor de buitenstaander, maar die aardig op de "Diana- jaren 80-coupe' lijkt. Mari zou tevreden zijn. Maar voor hoe lang?

Begin november ben ik weer begonnen met een reeks chemokuren. Als alles gaat zoals bedoeld, zal deze kuur 18 weken duren. Een hele zit. Letterlijk een zit. En als we het toch over de 'me-time momentje' bij de kapper hebben, het is eigenlijk net alsof je naar de kapper gaat. De stoelen zijn hetzelfde. Je krijgt er een Libelle, Story en een koffie bij en als je wilt krijg je zelfs een ijskoude kap op je hoofd. Voor een permanentje: namelijk voor die mensen die heel graag hun haar willen houden. Ik ben nogal kouwelijk aangelegd, dus ik heb besloten deze aan mij voorbij te laten gaan. Wanneer ik om me heen kijk is het een komen en gaan van mensen die hun wekelijkse, dagelijkse, 2-wekelijkse shotje 'me-time' komen halen. Gewoon, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En net als bij de echte kapper praat je met het personeel maar laat je de klanten met rust zodat deze in alle stilte hun behandeling kunnen ondergaan. Inmiddels ben ik er zo aan gewend dat ik gisteren maar mijn laptop mee heb genomen om nog even te werken. Tussen het infuus aanleggen, overleg met de diëtiste en de oncoloog en het bladeren in de diverse blaadjes, doe ik nog een poging om wat hersenspinsels op papier te zetten. Ideaal toch? Zo combineer ik dat 'momentje voor mezelf' met even nog wat werken terwijl er tegelijkertijd ook nog even aandacht is voor lichaam en geest. Als dat geen multitasken is! Nee, het leven van de moderne vrouw draait gewoon door!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.