Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Elke dinsdag om 21:20 op NPO 1!

No Drinks No Glory!

20-02-2012
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Fallback image for card
We zijn inmiddels weer bijna een maand verder sinds de vorige update, en er is weer het één en ander te melden.
De eerste kuur Irinotecan is erg ‘goed’ verlopen, in die zin dat ik er verrassend weinig last van heb gehad. Geen diarree, geen misselijkheid, geen kotzen, duizeligheid, hoofdpijn, koorts, etc. etc. Wel valt sinds vorige week vrijdag mijn haar uit. En niet te zuinig: ik ruizel als een kerstboom na driekoningen, momenteel. Vooralsnog alleen het haar op m’n hoofd, maar als ik een beetje doortrek trek ik de baardharen er ook zo uit. Dus binnen een paar weken zal ik er wel bijlopen als een paaseitje. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het nu meteen helemaal afscheer of dat ik ’t zo laat, totdat het vanzelf allemaal weg is. 
Kijk, het is natuurlijk geen gezicht, zo’n blote batsengezicht, maar als dit het ergste is wat me van die nieuwe chemo kan overkomen, dan knijp ik de handjes dicht. Of de nieuwe chemo ook daadwerkelijk z’n werk doet, oftewel aanslaat, is nog niet bekend. Dat horen we op z’n vroegst pas over een week of drie. Ik voel me in elk geval redelijk OK, dus als dat een leidraad mag zijn…
Inmiddels heb ik ook een nieuwe port-a-cath gekregen. Afgelopen maandag, om precies te zijn. Ging allemaal heel soepel en vlotjes. Ik ben onder algehele narcose geweest, dus als er fuckups waren zoals de vorige keer heb ik er niks van gemerkt. In elk geval waren we deze keer ruim vóór de spaghettischotel thuis ;-)
Wel weer twee mooie sneetjes in m’n bovenlijf en nek. Ik ben nu weer synchroon ;-)
Dinsdag niks gedaan, en woensdag wéér naar Nijmegen, nu voor kuur nummer twee met Irinotecan. De port-a-cath was al aangeprikt dus het was slangetje aankoppelen en klaar. Donderdag is de Over Mijn Lijk-crew langsgeweest voor opnames met o.a. RJ. We hebben wat gepingeld en met Patrick Lodiers over muziek geouwehoerd, eigenlijk hetzelfde als een standaard repetitie dus (veel ouwehoeren, weinig doen). Erg gezellig, topdag. Vrijdag doodziek wakker geworden. De hele dag ontzettende buikpijn, niet te doen. Ik was geen flikker waard. Het voelde heel raar, het voelde niet als chemo-misselijkheid of zo.
Zaterdagochtend nog steeds een wrak, daarna kwam het een en ander eindelijk los. Aangezien momenteel de Grieken overal de schuld van krijgen, ga ik voor de makkelijke weg en geef ik de schuld aan de enorme berg Grieks eten wat we donderdag met de mensen van OML besteld en opgevreten hadden. Moet nog eens navragen of er nog meer mensen last hebben gehad.
Anyway, nu is alles weer redelijk back to normal. Behalve dan mijn rap kaler wordend hoofd.
Goed, over naar belangrijker zaken. 5 februari jongstleden was het precies twee jaar geleden dat bij mij de diagnose kanker werd gesteld. Feest, slingers, ballonnen. Mensen die mijn blogs een beetje bijhouden zijn inmiddels al lang bekend met de Stichting No Guts No Glory (want hoe kom ik anders aan al die No Boobs No Glory foto’s haha). Dus is dit een mooi bruggetje: Aanstaande zondag, 26 januari, mag Ellen Gerritsen van No Guts No Glory een avond lang achter de bar staan bij Clancy’s, de Irish Pub op de Korte Heuvel. Alles wat ze omzet gaat naar de Stichting toe. Is dat tof of is dat tof? Oftewel: bier zuipen voor het goeie doel!
Ik wil daarom bij deze dus iedereen die dit leest uitnodigen om aanstaande zondagavond vanaf een uur of zeven naar Clancy’s Bar, Korte Heuvel 44-45 in Tilburg te komen (bij 013 om de hoek, een paar deuren verder als Cul de Sac, parkeren in Tivoli of tien minuutjes lopen vanaf Station Tilburg).
Je doet mij er een plezier mee (want ik vind het leuk jullie weer eens te zien) je doet jezelf er een plezier mee (want: godverdomme retegezellig!) en je doet Stichting No Guts No Glory er een plezier mee (want: alles was jij aan bier, fris, wijn, chips en anders lekkers uitgeeft gaat rechtstreeks naar de Stichting). Ilja Edwards, Boef & de Gelogeerde Aap en een zwik DJ’s komen ook. Wordt hoe dan ook een geslaagde avond. Nu al. Nou jij nog. Hint. Had ik al gezegd dat ik wil dat jullie hier allemaal naartoe komen?
Voor meer info over Stichting No Guts No Glory, waar deze voor staat, wat ze doet en waar het geld voor gebruikt wordt: http://www.stichtingngng.nl . De rest van de week ga ik jullie Facebook-profielen volspammen hiermee. Dan weet je dat alvast.
Groeten, Ro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.