Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Stream nu alle seizoenen op NPO Start!

Nieuwe update!

18-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6625 keer bekeken
  •  
feb2018Tom
Ik krijg ontzettend veel vragen over hoe het met mij gaat dus ik hou jullie graag nog eventjes op de hoogte.
Het ging dus anderhalve maand geleden plots heel slecht met mij, veel pijn, kreeg weinig lucht en mijn rechterlong zat vol met vocht. Ik werd dus al vrij snel aan de chemo gezet. Ifosfamide, zoek maar op als je zin hebt maar het is in ieder geval geen prettig spulletje.
Ik werd 4 dagen opgenomen in het ziekenhuis voor de behandeling en ondanks de geweldige zorg van Radboud personeel kon ik niet echt mijn draai vinden. Het was allemaal heel snel gegaan en voordat ik het wist lag ik in het ziekenhuis met een infuus 24-7 in mijn arm waardoor ik heel beperkt was in mijn doen en laten (en ook nog ontzettend vaak naar de wc moest!).

Na een paar dagen begin je de chemo dan toch echt te voelen, alles ruikt anders, smaakt anders. Ik heb tot nu toe bij iedere behandeling steeds het geluk gehad dat misselijkheid ver te zoeken is en ik daardoor nog wel een beetje kan functioneren. Maar toch, Ik werd ontzettend ziek, lamlendig, depressief, at bijna niet meer en ben in één week 4 kilo kwijtgeraakt.

Maar je doet het voor een reden! Ook al is het zwaar om steeds maar weer de motivatie te vinden om terug te nemen wat je afgepakt wordt (een terugkerend thema bij kanker). Je moet altijd iets vinden waarvoor je het allemaal doet, dan wordt het echt een stuk makkelijker!
Sinds die eerste zware week kan ik zeggen dat het echt stukken beter met mij gaat. Ik kan weer volop genieten van elke dag en heb ook veel minder last van die vervelende tumoren in mijn longen. Ik kan natuurlijk nog niet zeggen of de behandeling écht werkt, daarvoor heb ik een scan nodig. Maar als ik mijn lichaam zo een beetje probeer aan te voelen ben ik in ieder geval optimistisch!

Volgende week begin ik weer aan de volgende chemokuur, ik hoop dat de eerste week mij wat minder hard treft en dat ik sneller kan herstellen en genieten van de gezonde dagen.

Dank jullie wel voor alle lieve berichtjes!

Veel liefs van Tom.

PS: Ik heb mezelf natuurlijk weer moeten kortwieken, zie foto.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.