Over Mijn Lijk

Mehtap: Update

25-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4951 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Bericht vanaf de redactie:   Het is inmiddels een week geleden dat Mehtap is geopereerd. 
We hebben Hatice vanochtend gebeld om te vragen hoe het met de dames, en vooral met Mehtap, gaat: Het is een heftige operatie geweest, maar het gaat naar omstandigheden ‘best goed’ met Mehtap. De operatie duurde ruim vijf uur en er zijn in totaal 13 wervels rechtgezet (eigenlijk wilden de artsen alles rechtzetten, maar dat lukte niet.. ). Nu, een week later, ligt ze nog steeds in het ziekenhuis, herstellende van de ingreep.

Moeder Hatice slaapt in dezelfde kamer. Mehtap en Hatice zijn opgelucht dat de operatie er op zit, maar ze zijn er nog lang niet. Het herstel kan nog best wel even duren. Mehtap is eerder dit jaar ook al eens geopereerd dus haar lichaam (en geest) hebben al wat behoorlijk wat te verduren gehad. Waar ze momenteel vooral heel erg druk mee zijn, is 'zitten'. Dat is zoveel makkelijker gezegd dan daadwerkelijk gedaan. Ze heeft veel spierpijn en ze heeft natuurlijk een behoorlijke wond aan haar rug, die moet genezen. “Het voelt heel eng voor Mehtap”, zegt Hatice. Logisch ook, als er allemaal ‘nietjes’ in je rug zitten.

Toch proberen ze elke dag een beetje meer om rechtop te zitten. De ene dag werken ze hier tien minuten aan, vandaag waren dat er alweer vijftien. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat ze weer – net als voorheen – in haar rolstoel kan zitten en rondscheuren. ;)

Mehtap en Hatice gaan er trouwens wel van uit dat dit de laatste operatie is. 
Wil je Mehtap een hart onder de riem steken?
Stuur haar een kaartje:

Omroep BNN
t.a.v. Redactie Over Mijn Lijk
Postbus 646
1200 AP Hilversum

Wij sturen de hele hap door naar het ziekenhuis!  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar