Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Stream nu alle seizoenen op NPO Start!

Onze zon is nu een ster

14-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
24584 keer bekeken
  •  
image1
Lieve Lotte,

Jij had een verzameling gedichtjes hangen in huis. Mooie, positieve en rake gedichtjes over het leven. Het leven waar je zoveel van hield. Lotte leefde echt. Dat klinkt misschien raar, maar sommige mensen staan op een soort waakvlam. Lotte niet, zij stond ‘aan’.
Vol energie ging je er voor. Je genoot van al het mooie dat het leven te geven heeft. Toen je ziek bleek te zijn ging je er maximaal voor. Je wist je met hoop te verbinden op een ongekend krachtige manier en haalde alles er uit wat je (aan) kon. Zelfs nog meer.

Tijdens jouw ziek zijn, heb jij zoveel mensen geïnspireerd om van het leven te genieten. Om er uit te halen wat er in zit. Een quote die jij eens met mij deelde was: ‘if life gives you lemons, you make lemonade’. We zaten eens een keer in de Doelen en bleken bij een bejaardenvoorstelling te zitten. Dat noemde jij dan ‘rock-en-rollen in de Doelen’. Als je ziek was van de chemo dan zei je niet dat het slecht ging, je zei dat je moest ‘uitbrakken’. Alsof je hard gefeest had, de avond daarvoor. In het verdriet haalde je nog ergens een lach vandaan en maakte je altijd grappen. Jij was ‘ster’ in het klein houden van moeilijke dingen en het omdenken. Zo werd iets moeilijks, net wat minder moeilijk. Je inspireerde op deze manier om er wat van te maken. Mij ook. Door jou heb ik nog meer geleerd om echt te leven, van het leven te genieten en vaker te kiezen voor wat voor mij belangrijk is. Je was zo oprecht en authentiek, waardoor je de mensen om je heen uitnodigde dichter bij zichzelf te komen. Jij was in staat om liefde en warmte te geven en te stralen, recht uit je hart. We deelden tekstjes, gedichtjes, grappen en mooie woorden, we steunden elkaar door dik en dun. Twee vriendinnen die oprecht verbonden waren in dezelfde fase van het leven. We begrepen elkaar en ik dank je voor alles wat je mij gegeven en geleerd hebt. Ik mis je 💜.

Het voelde zo kloppend om nu een gedichtje over jou te laten maken. Daar waar gedichtjes jou zo inspireerde. Waar jij kracht en liefde uit ontleende, kan een gedichtje over jou ons nu inspireren.

Opdat iedereen er kracht en liefde uit mag halen. Komt 'ie voor jou en over jou, lieve Lotte:

Zon_Ster
Veel liefs van mij naar waar je nu ook bent,

Je vriendin Ilse
image0
Deze foto is gemaakt toen we sushi gingen eten . Je was heel slecht geweest in de weken daarvoor en wilde er even een avondje uit. Ik kreeg toen van jou de vaas met bloemen die je voor iedereen waarvan jij hield had uitgezocht. Als herinnering aan jou. Hij staat nu in mijn huis en elke dag zie ik m wel even. Het herinnert mij er aan om er wat van te maken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.