Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Stream nu alle seizoenen op NPO Start!

Lieve zorgeloze Scott..

04-02-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
84168 keer bekeken
  •  
image2_online

Lieve, mooie, kleine en zorgeloze Scott! 

Onze allergrootste wens is uitgekomen. Je wilt niet weten hoe gewenst jij bent. Hoeveel uren en dagen papa en mama over jou hebben gefantaseerd zelfs al voordat ik jou 9 maanden in mijn buik heb mogen dragen. Over één levenskeuze hebben wij nooit getwijfeld: jij! 

Toen we erachter kwamen dat ik zwanger was, was ik 5 weken in verwachting en de dagen, weken gingen zo ontzettend langzaam want we wilden van de daken afschreeuwen dat we in april 2021 een kindje verwachtten. Ik hoopte op een zorgeloze zwangerschap maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Met 20 weken zwanger hadden we de spannende vijf maandelijkse MRI-controle van Roy.  We hadden zo gehoopt en geduimd op een goede uitslag want dat zou betekenen dat ik de laatste 3 maanden van mijn zwangerschap rust zou hebben en me helemaal zou kunnen voorbereiden op de bevalling en de komst van jou! Maar helaas is er anders voor ons bepaald: de uitslag was niet goed en Roy moest een zwaar bestralingstraject in. 

image0_online

Ik heb me zo vaak afgevraagd in die tijd: waarom? Waarom moet ons dit weer overkomen? Waarom kan er bij ons nooit iets zorgeloos gaan? Een vraag waar we allebei nooit antwoord op hebben gekregen. Die tijd herinner ik me met een lach en een traan. Het was intens, voor Roy met zijn bestralingen en voor mij met een zwangere buik en een zorgelijk en ongelukkig gevoel over hoe dit gaat aflopen waar ik me dan weer schuldig om voelde naar jou toe want ik had me deze zwangerschap zo fantastisch en zorgeloos voorgesteld. Toch namen deze gedachtes vaak de overhand. 

image1_online

Mama heeft een heel mooi boek voor jou bijgehouden, over jouw groei, onze goede en slechte dagen, verhalen over jouw fantastische papa en hoe we ons verheugen op jouw komst. Als je later groot bent en je dit kunt lezen zul je vast heel veel vragen aan papa en mama hebben. Maar jouw allergrootste vraag zal vast zijn: waarom? Waarom ben ik hier en moet ik misschien nu mijn papa missen?  Allerliefste Scott, vraag je dit niet af. Want papa leeft voort in jou. Als je wilt dat je papa bij je is in moeilijke tijden, je allereerste spreekbeurt, jou allereerste biertje, je eerste rijles, bij vragen waar je misschien je papa harder bij nodig hebt dan je mama. Dan is papa er. Luister maar naar je hart, die zal harder kloppen want jouw papa zal er altijd zijn ook al zie je hem niet. Lieve Scott! Gedag zegt papa niet tegen je want hij is er als jij dat wilt. Wij hopen en wensen dat je net zo vrij kunt leven als wij hebben gedaan: je geen zorgen maakt om dingen waar je je geen zorgen om hoeft te maken en genieten  van een biertje drinken met je vrienden in de zon op het terras. We hopen dat je gelukkig wordt met wat je ook maar in het leven wilt bereiken. Wij gunnen jou al het geluk van de wereld. En voor nu gaan we eerst heel veel mooie momenten beleven en herinneringen maken met z’n drieën.

Vergeet nooit dat we ontzettend veel van jou houden. Als ik je aankijk in je mooie blauwe en zorgeloze ogen dan zie ik dat je een hele bijzondere jongen bent die zoveel meer voelt en merkt dan wij denken en weten.  Jij lieve Scott, jij bent die mooie, speciale, lieve jongen die ons ontzettend gelukkig maakt en al het nare doet vergeten. 

Heel veel liefs en een onwijs dikke knuffel van jouw Mama! 🤍

image4_online
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.