Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Elke dinsdag om 21:20 op NPO 1!

Lieve Jermaine

06-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
351 keer bekeken
  •  
JERMAINE
Lieve Jermaine, je bent sterk, onverwoestbaar en je lacht nog steeds elke dag. Toch, afgelopen 21 juli is de nachtmerrie dan toch echt weer werkelijkheid geworden.
"Weer kregen we te horen dat een tumor zo groot als een pingpongbal zijn plek aan het opeisen is in jouw hoofd. Je keek me aan en zei met veel overtuiging 'Oké, het is echt klaar nu Liset, echt klaar'.
Dat weekend is als in een waas aan ons voorbij gegaan. Veel tijd kregen we niet, want 3 dagen later kreeg je een zware epileptische aanval. Niet meer kunnen bewegen, niet meer kunnen slikken, niet meer kunnen praten. Het ging binnen een week razendsnel achteruit. Alsof je lichaam het al aan het opgeven was.
Je kreeg te horen dat als het zo hard achteruit ging het nog maar een kwestie van dagen was. Dat veranderde de boel voor jou. Je wilde absoluut niet in het ziekenhuis blijven. Je dwong jezelf om te slikken en te gaan eten, je probeerde uit alle macht woorden te maken en het lukte je. Je hebt zo'n grote levenslust. Ik ben zo ontzettend trots op jou.
Sinds afgelopen maandag verblijven we in een hospice en proberen we alles op een rijtje te zetten. Vandaag ben je voor het eerst sinds weken uit bed gekomen en ben je naar buiten geweest. Wie had dat gedacht? Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor de donaties, de acties die op touw zijn gezet, de betrokkenheid, wij hebben daar geen woorden voor.
Gelukkig is deze week ook zijn boek 'Opgeven is geen optie' afgerond en ligt deze bij de uitgever. Daar kunnen we over een tijd van genieten."
- Lisette
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.