Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Stream nu alle seizoenen op NPO Start!

Leonie

19-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Leonie lag wel eens bij mij op de kamer, een jong meisje van 10 jaar die al heel veel had mee gemaakt. Zij heeft haar armpje moeten weghalen omdat de tumor daar zat.
Ze zat vaak vrolijk op bed, met 1 armpje maakte ze heel veel mooie kaarten voor Kika, en verkocht ze daar in het ziekenhuis. Iedereen ziet haar in het ziekenhuis, als een heel mooi, vrolijk en lief meisje.
Toen ik 1 van mijn laatste chemokuren had, ruilde wij van kamer. Zij wou graag op de tienerkamer en ik wou graag naar een 1 persoonskamer. Mama praatte heel laat op de avond met haar vader, en hij zei al dat Leonie zoveel complicaties had gekregen. Mama liep nog over de gang heen en zag Leonie en haar lieve moeder staan.
De volgende morgen keken we op de gang en haar bedje was leeg, direct was het duidelijk.. Leonie is snachts overleden.
Wat een verdriet op de hele afdeling, iedereen vond haar lief en leuk. Ze is een heel bijzonder meisje, waarbij ze een voorbeeld voor mij ook is geworden.
Toch zoveel pijn gehad en erge dingen mee gemaakt, daar kan iedereen wel wat van leren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.