Over Mijn Lijk

Ik hou van je lieve opa

  •  
29-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Mijn lieve opa is 6 jaar geleden overleden, aan deze vreselijke ziekte. Een persoon die echt van zijn leven aan het genieten was en sterk in God geloofde, daar had hij altijd hou vast aan!
Toen hij het hoorde was iedereen er kapot van, ik was nog maar 9 en begreep het allemaal nog niet zo heel erg goed. Maar ik besefte wel dat hij eraan zou overlijden, en ik heb gezien hoe hard hij elke keer weer aan het vechten was tegen de chemo en tegen de ziekte zelf.
Elke dag was ik bij hem en elke keer dat we samen waren zeiden we wel 10 keer op 1 avond: Ik hou van je! Want dat heb ik echt van opa geleerd om te zeggen tegen de mensen waar ik echt van hou.
Hij wou ons niet achterlaten maar was zelf niet bang om te sterfen, hij kon ons hier niet laten. Maar vond het wel moeilijk om ons allemaal te moeten missen en kwijt te raken. Wij hoefden 1 iemand te missen en dat is al niet te beschrijven hoeveel dat met je kan doen.
Dit heb ik echt van opa geleerd, hij heeft mij zoveel dingen geleerd. Ik ben zo trots dat hij mijn opa is! Als ik zou sterfen over een tijd, dan weet ik dat ik weer kan rennen met mijn lange haren die ik dan heb, en dat ik opa weer kan en mag zeggen dat ik van hem hou en dat hij ontzettend goed heeft gevochten tegen deze ziekte!
Ik mis je opa
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar