Over Mijn Lijk

Frequently Asked Questions

14-09-2011
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
343 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Ik krijg veel vragen betreffende mijn deelname aan 'Over Mijn Lijk' (afgekort: OML), dus laat ik hier de meest voorkomende alvast beantwoorden, dan weten jullie dat alvast.
Wanneer wordt 't uitgezonden?
Begin niet meteen alle tv-gidsen uit te pluizen: de uitzendingen beginnen pas op z'n vroegst begin 2012. Wanneer is nog niet precies duidelijk. Momenteel worden ik en nog twee dames (de één 34, de ander 18) gevolgd, dus we zijn nog niet 'compleet', ze zoeken nog twee mensen. Dus ben je of ken je nog een jonge (max. 35 jaar) ongeneeslijk zieke, en wil je ook met je snufferd op TV, net als ik: laat 't effe weten.

Hoe ben je hierbij terecht gekomen?
Zoals sommigen wel weten post ik af en toe updates op Hyves (al kijk ik daar zelden) en Facebook (waar ik veel te veel vrije tijd doorbreng ). Één van de redactrices van het programma heeft daar mijn verhaal gelezen en mij naar aanleiding daarvan een mail gestuurd of ik geinteresseerd was. En na een aantal gesprekken over en weer heb ik vervolgens besloten er aan mee te doen.

Waarom wil je hier eigenlijk aan mee doen?
Allereerst is dit natuurlijk het programma waar je absoluut NIET voor in aanmerking wil komen. Niemand wil meedoen aan OML, want als je meedoet aan OML ga je dood.

Maar goed, dat ging ik toch al, dan kan ik maar beter er nog wat van proberen te maken.

Ik moet bekennen dat ik de eerste twee seizoenen (gepresenteerd door Patrick Lodiers) van OML niet heb gezien. Ik was toen nog onwetend over mijn ziekte, en het onderwerp sprak mij toen, zoals zoveel mensen, niet aan.

Vorig jaar werd het derde seizoen (toen gepresenteerd door Yvon Jaspers) uitgezonden vlak nadat ikzelf het nieuws had gekregen dat ik ongeneeslijke kanker had. Ja, dat komt dan wel dicht bij huis.

Maar ik zag ook hoeveel LEVEN die mensen nog uit hun leven haalden, en dat heeft mij absoluut toen geinspireerd. Daarnaast ben ik natuurlijk een ontzettende mediageile aandachtshoer, daarom speel ik ook in een bandje: op een podium staan vind ik één van de gaafste dingen die er zijn, en meedoen aan OML is natuurlijk ook een soort van podium. Verder wil ik mijn passies (muziek en ijshockey) met zoveel mogelijk mensen delen, en daarnaast is het ook een manier om aan mijn dochtertje Evi te laten zien wie pappa was. Ze kan dan later, als ze wat ouder is, die

uitzendingen terugkijken en zich hopelijk pappa een beetje beter herinneren. Dat laatste is eigenlijk wel de meest zwaarwegende reden.

Wat hebben ze al gefilmd?
We zijn 'ter introductie' voor de eerste draaidag naar de Beekse Bergen gegaan, omdat Daniëlle, Evi en ik daar vaak komen (we hebben een abonnement, Evi vindt de diertjes leuk), en afgelopen zondag zijn ze op ons feestje geweest (Evi werd 4 september 1, ik word 30 september 33). En komende zondag, dus. Meer is er tot nu toe niet gefilmd. Wat we hierna gaan doen, weet ik nog niet. Misschien naar een optreden, of zo.

Hoe vaak komen ze filmen?
Gemiddeld één keer per maand, gedurende ongeveer een jaar. De onderwerpen die we filmen bepalen we in overleg, al moet ik zeggen dat ik hier meer invloed op uitoefen dan ik vantevoren had gedacht. Of ze vinden dat ik totnutoe goeie ideëen heb, dat kan ook Maar ik heb wel de eindbeslissing: ik bepaal of iets uitgezonden wordt of niet. Als ik wil dat er iets pertinent NIET uitgezonden wordt, dan gebeurt dat ook niet.

Krijg je ervoor betaald?

Nee.

Verdere vragen kunnen gerust via Facebook of per mail of gewoon face to face gesteld worden.

En komende zondag gaat 't om de teampresentatie van de Eaters, en alle toeters en bellen die de SV en Het Dak Eraf en het Eatersbestuur uit de kast hebben getrokken om er een toffe avond van te maken. En dus niet om mij. Zoals in het stuk op de Eaters-site al staat: "Namens allen betrokkenen is het de wens om het bezoek van Ronald aan de wedstrijd i.c.m. het camerateam als een normale wedstrijd te beschouwen." Met andere woorden: behandel me zoals je me altijd zou behandelen. Ga me niet uit de weg omdat er nou toevallig ineens een cameracrew en "dieje ene van de Lama's*" erbij staat.

*quote van een "volkse" Tilburgse in de Beekse Bergen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar