Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!

Eveline zoekt mensen die in hun 'bonustijd' zitten

16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
eveline oml 2016
Kanker lijkt 'hot' te zijn, of nou ja, laten we 't een trend noemen. Hoe het ook zij, overal lees je erover (of hoort, of ziet), in columns, kranten, TV-programma, blogggssss... Ik doe daar mee, dus beschouw mezelf uiteráárd als een voorstander.
Maar relatief weinig is er bekend over hoe het nu is om in 'reservetijd' te leven. De omgeving kan zich een (kleine) voorstelling maken hoe het is om ziek te zijn, of zelfs om dood te gaan. Dat is meer grijpbaar. Het wordt lastiger als je over de geschatte levensverwachting heen komt, of zelfs de ziekte overleeft! Mensen beschouwen dat over het algemeen als iets heel moois (wat zeker zo is!), als een cadeau... Maar toch krijg je dit cadeau zeker niet voor niks. En dáár, over dat thema, wil ik uitgebreid uitweiden in mijn boek-in-wording.

Want hoe is dat nou werkelijk om 'bonustijd' te krijgen? Welke beperkingen, zichtbaar of onzichtbaar, moet je meedragen in de tijd die je nog krijgt? Hoe ga je daar mee om en welke hulpinstanties/middelen heb je ingeschakeld? Hiervoor zoek ik mensen die mee willen doen met een onderzoek.

Klik hier voor meer informatie!

Liefs, Eveline
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Guus Eberstadt van der Velden
Guus Eberstadt van der Velden11 dec. 2018 - 16:16

2016/01/22 16:56:08: Hallo Eveline, de link lijkt niet te werken. Ik leef in Bonustijd zou je kunnen zeggen, in oktober 2013 diagnose longkanker inclusief grote tumor. Nu bijna 2 jaar geen spoor meer wel zonder een longkwab en veel meer ellende maar nog in gezelschap van mijn gezin. Mocht je nog zoeken naar mensen, inbonustijdopzoeknaareveline@eberstadt.nl

Loes Reijnen
Loes Reijnen11 dec. 2018 - 16:16

2016/01/15 13:41:03: Mensen met chronische ziekten en aandoeningen die nog wel levenstijd hebben kunnen hierover wel mee praten, levenslang ziek. Waarom velen dan niet werken is ons,ervaringsdeskundig coaches bij centrumchronischziekenwerk.nl wel een raadsel, vooroordelen zijn sterk en werkgevers bang.

Yuran Tromp
Yuran Tromp11 dec. 2018 - 16:16

2016/01/11 18:40:16: Als je ziek bent ben je zielig ...... en als je weer op de been bent.....moet je gewoon weer mee doen aan het ideale plaatje...... vaak voelt t als een groot gevecht tegen de maatschappij..... Een van de eerste vragen die men standaard stelt is ...wat doe je voor werk? Euhhh, ik werk niet .   Ohhhh waarom niet? volgende : Er is niks aan je te zien......  Je kunt toch wel ff dit of dat doen.....  De zin het was makkelijker om dood te gaan....kan ik mij zo goed in vinden en heb ik ook al vaker benoemd.  En niet dat ik dood wil, nee natuurlijk niet.

Monique Nijs-Russ
Monique Nijs-Russ11 dec. 2018 - 16:15

2016/03/06 19:48:24: Hoi Eveline,Heb je het boek van Laura Maaskant "leef" al gelezen ? Of heb je haar misschien ontmoet tijdens een lezing die zij soms geeft?Zij schrijft  dat zij moest huilen om de weken, maanden die niet eindigen.Ik wens je licht en liefde toe en een mooi samen zijn met de mensen om je heen.een warme groet,Monique.