Sfeerfoto van Over Mijn Lijk
Over Mijn Lijk
Over Mijn Lijk

was te zien bij BNNVARA opnpo1

Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!
Over Mijn Lijk

Eveline zoekt mensen die in hun 'bonustijd' zitten

16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
eveline oml 2016
Kanker lijkt 'hot' te zijn, of nou ja, laten we 't een trend noemen. Hoe het ook zij, overal lees je erover (of hoort, of ziet), in columns, kranten, TV-programma, blogggssss... Ik doe daar mee, dus beschouw mezelf uiteráárd als een voorstander.
Maar relatief weinig is er bekend over hoe het nu is om in 'reservetijd' te leven. De omgeving kan zich een (kleine) voorstelling maken hoe het is om ziek te zijn, of zelfs om dood te gaan. Dat is meer grijpbaar. Het wordt lastiger als je over de geschatte levensverwachting heen komt, of zelfs de ziekte overleeft! Mensen beschouwen dat over het algemeen als iets heel moois (wat zeker zo is!), als een cadeau... Maar toch krijg je dit cadeau zeker niet voor niks. En dáár, over dat thema, wil ik uitgebreid uitweiden in mijn boek-in-wording.

Want hoe is dat nou werkelijk om 'bonustijd' te krijgen? Welke beperkingen, zichtbaar of onzichtbaar, moet je meedragen in de tijd die je nog krijgt? Hoe ga je daar mee om en welke hulpinstanties/middelen heb je ingeschakeld? Hiervoor zoek ik mensen die mee willen doen met een onderzoek.

Klik hier voor meer informatie!

Liefs, Eveline

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar