Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Elke dinsdag om 21:20 op NPO 1!

Een onwerkelijke reis

02-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10367161_1440228319565802_2240587459713047526_n
Het was een prachtig weekend. Een extra portie energie zorgde ervoor dat ik de afgelopen dagen mijn momenten kon pakken! Ik heb vandaag nog lang nagenoten van de mooie uitjes met familie en vrienden en blijf dit de komende tijd doen als mij de kans gegund wordt.
Gisteravond had ik met mijn hockeyteam de traditionele barbecue als seizoenssluiter. In de loop van de avond besefte ik ineens dat ik een maand geleden nog in de achterhoede op linksback stond om samen met het team te strijden voor de overwinning.

Nu staan al mijn teamgenoten achter mij in het gevecht tegen de k-cellen. Samen met mijn broertje speel ik al tien jaar in dit team, met enorm veel plezier. Ook mijn mooie cluppie Rood-Wit steunt mij enorm in de strijd! En het is werkelijk ongelofelijk hoe vele vrienden, kennissen, oud-klasgenoten, ex-collega’s en random mensen kaarten en berichten hebben gestuurd. Ik voel me bijna schuldig dat iedereen zo betrokken is. Die steun geeft me zoveel kracht, niet alleen mij, maar ook m'n vader, broers en dierbaren. Voor hen is dit ook een onwerkelijke reis waar we met zijn allen doorheen moeten. Maar ik reis niet alleen want ik heb inmiddels echt een karavaan van aanhang. Ik weet niet waar ik moet beginnen met iedereen bedanken hoeveel dit alles voor mij betekent...

Zoals je inmiddels wel hebt gelezen, heb ik hockey tijdelijk ingeruild voor een nieuwe hobby: bloedtappen. Ja, bloed-plaatjes, -cellen en -lichaampjes zijn belangrijk voor mij geworden. Wekelijks wordt mijn bloed gepeild op het functioneren van mijn organen en op waarden die weer belangrijk zijn voor het peilen van mijn weerstand. Belangrijke cijfers dus, ook om te zien of de chemo zijn werk goed doet. De score van vandaag: twee flesjes bloed. Even later word ik door mijn arts gebeld..

Bloed is goed! Leverfunctie is sterk verbeterd! Witte bloedlichaampjes zijn verhoogd, wat een indicatie is dat de chemo hard zijn werk doet. Dus eindelijk.. na twee weken een keer goed nieuws! Wat een opluchting. Alle steun die ik krijg helpt! Ik zal vanavond lekker slapen en terugdenken aan een mooi weekend en het mooie nieuws van vandaag.

Deze slag is voor mij! Until next time!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.