Over Mijn Lijk

Een korte terugblik

09-10-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10644441_1495199300735370_2647321217455960430_n
5 maanden geleden begon ik met mijn eerste serie chemo’s in het Spaarne, vier stuks totaal. Om de 3 weken 24 uur lang chemo en doorspoelen. Een korte rekensom: 4 maal 3 weken = 12 weken = 3 maanden. De 2 maanden die daarop volgde speelde zich in het AVL af.
Er zijn een aantal dingen duidelijk geworden in deze twee maanden AVL. Na onderzoek is dus gebleken dat ik geen specifieke mutaties, geen drivers, en dus weinig opties heb. Daarnaast dat op dit moment het AVL niet de juiste keuze is. Ze kwamen afspraken niet na en terugbellen duurde vaak een eeuwigheid (en voorlopig ben ik nog niet rijp voor de eeuwige jachtvelden). Gelukkig heb ik in deze onzekere tijden fijne trips kunnen maken en veel mooie momenten beleefd!

Doorstart
De zware eerstelijns-chemo die ik in eerste instantie heb gehad wordt normaal maar 4 keer gegeven. Enerzijds omdat het je nieren kapot maakt en anderzijds omdat het nooit bewezen is dat meer dan vier van deze chemo’s achter elkaar effect heeft. Lees goed: achter elkaar. Na veel beraad, advies van doktoren nabij en van ver (o.a. second opinion uit Sloan Kettering, NYC) is de keuze toch gevallen op een vervolg van de eerstelijns-chemo.

Omdat deze goed heeft gewerkt bij mij en omdat ik al 2 maanden niets heb gehad en daardoor een doorstart kan maken. Er is dus een plan!! Geen betere start dan een doorstart zeggen we maar. Begin van de week heb ik de uitslag van de nieuwe PET binnengekregen en die was stabiel! In twee maanden tijd is de situatie niet verslechterd. Alleen meer last van m'n rug.

Back at Spaarne Resort dus en gisteren weer begonnen met de eerste 24chemo. Komende 6 weken weer bikkelen en met veel moed vol in de strijd!

Let’s drink the soup & roll on….
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar