Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!

Dat hoort er ook bij...

17-08-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Al dagen stelde ik naar bed gaan zo lang als kon uit. Want als ik dan echt mijn ogen niet open kon houden, viel ik ten minste direct in slaap. Maar waarom ontliep ik mijn bed toch zo?
Ik voelde mij bagger. Ik wilde er niet aan toegeven, niet emotioneel breken. Want ik wil genieten, sterk zijn, positiviteit en optimisme delen. Maar zodra ik in bed lig, begin ik altijd echt pas te denken en te voelen hoe het gaat.
Maar uitstellen is geen hulpmiddel, en het gevoel blijft toch wel. Het blijft totdat je jezelf ook durft te ontladen. Dus toen ik afgelopen  woensdagnacht het niet meer uithield ben ik gaan huilen. Nee janken! Hysterisch aan de telefoon gezeten, zodat ik lading kon lossen.
Conclusie: Ook verdriet, boosheid, pijn, twijfels en een vorm van je eenzaam voelen hoort bij doodgaan. Natuurlijk leef ik nog, ik doe mijn keiharde best dat aan mezelf en iedereen te laten zien. Maar ook deze held is soms geen held.
Ik besloot voortaan te durven zeggen als ik mij kut voel. En ik heb het geweten! De vragen hoe het gaat leken op mij af te stormen. En ik gaf toe. En weetje, als dat er uit is, dan komt eerlijk na regen, zonneschijn. En wanneer geniet je meer van de zon, dan na een bui die niet te genieten is.
En nu? Nu voel ik mij goed! Goed? Ja, goed! Ik ben vrijdag heerlijk spontaan uit gegaan, met een groepje waarmee ik vroegâh maandelijks uitging. Door deze nacht en twee mensen specifiek, ben ik mij gaan beseffen hoe speciaal het is wat ik nu aan liefde en steun terug krijg van een heleboel meer mensen, dan ooit verwacht. Ouderwets stappen, maar met mooie nieuwe wegen en inzichten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.