Sfeerfoto van Over Mijn Lijk
Over Mijn Lijk
Over Mijn Lijk

Was te zien opnpo1

Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!
Over Mijn Lijk

Daar ben ik weer

23 dec 2015
  •  
leestijd 2 minuten
Fallback image for card
Lieve FB-vrienden, Gut, gut, gut, alweer een tijdje geleden hé!? Wellicht mijn meest gebruikte zin van het jaar 2015.
En die wens ik graag in dit jaar van strubbelingen achter te laten, zodat ik bevrijd 2016 in kan gaan. Want nog nooit, zeker niet na zo'n jaar als 2014, heb ik zo weinig contact gehad met de buitenwereld, noch met vrienden en familie, noch met jullie.
Nu hoor ik jullie hardop denken 'maar dat hoeft toch ook niet?', nee dat klopt, maar het begon langzaam wel extreme vormen aan te nemen. Maar ik had, natuurlijk geheel terecht, deze tijd nodig, want 2015 stond niet in het kader van de acceptatie van de dood, maar van het leven. Zeker zo lastig kan ik je vertellen, zeker nadat ik toch al zo'n beetje opgebrand was.
En hoe gaat het nu dan? Nou, nog steeds 'medium', maar dan met een vleugje vertrouwen. Wel krijg ik steeds meer pijn, zeker de laatste dagen achter mijn heup, dat verdacht veel op de botpijn lijkt zoals ik deze voel van mijn tumor in mijn onderrug. Daardoor zijn mijn nachten op z'n zachtst gezegd geregeld waardeloos en de dosering morfine schrikbarend hoog. En het maakt mij een beetje bang, om heel eerlijk te zijn. Hoe vreemd kan het lopen, want vorig jaar rond deze tijd was ik klaar om te sterven, mijn ziel was doordrenkt van de berusting daarin. En nu? En nu heb ik de smaak weer te pakken, niet zozeer van het leven (want die had ik al) maar meer van de hoop op een langere toekomst.
Na een jaar vol levenslessen die veelal bijzonder pittig waren, ben ik gaan hopen, en nu voel ik sinds lange tijd angst om te sterven. Want als die tumor weer actief is, nou ja, dan ben ik de spreekwoordelijke Sjaak. Desalniettemin (ooow, wat houd ik toch van dat woord!) verheug ik mij op de warme (letterlijk!) en liefdevolle dagen die we in het vooruitzicht hebben staan, en wens jullie allemaal niets anders dan dat! Ik kwam nog een mooi interview tegen wat ik met jullie wilde delen, die kan je hier zien . Hopelijk tot snel! Liefs Eveline

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Linda Edam
Linda Edam11 dec 2018 - 16:18

2016/02/28 18:29:33: "hopelijk tot snel"schreef je.. ik heb zoveel bewondering voor je! BIKKEL! Ik ben - 2 maanden na je laatste blog- heel benieuwd hoe het nu met je gaat.Ik hoop adt je de krachet en de power hebt om te reageren.. ik leef erg met je mee!!Groeten,Linda