Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!

Bezinning, genieten en mentaal voorbereiden op een nieuwe rit

19-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10626675_1484298975158736_3727538722470031296_n
Mijn drug holiday is bijna voorbij. Het is inmiddels acht weken geleden dat ik voor het laatst chemo heb gehad. Stilgezeten heb ik allerminst. Naast de continue gedachtestroom die ik heb over het ‘hoe en wat’ ben ik opzoek gegaan naar mogelijkheden en nieuwe wapens voor mijn strijd.
Zo ook in The Big Apple waar het Memorial Sloan Kettering Cancer Centre (MSKCC) gaat kijken of en welke mogelijkheden er daar zijn. Daarnaast was The Big Apple een groot avontuur en een aaneenschakeling van inspiratiebronnen met m’n lieve oom en m’n broertje. En een nieuw motto erbij: ‘you can’t stop the waves, but you can learn to surf’.

Over het algemeen voel ik mij redelijk. Wel last van misselijkheid en minder eetlust. Daarnaast ook veel last van m’n rug. Geen goed teken en het geeft mij een onrustig gevoel. De doktoren hebben mij de mogelijkheid geboden om aan een nieuwe fase 1 chemo te beginnen. Fase 1 houdt in dat de dosering en vorm (tabletten ipv infuus) nog niet getest is op mensen. De dosis wordt geleidelijker toegediend, minder bijwerkingen en een continue controle.

In mindere mate word ik dan een proefkonijn, al ben ik van proeven nooit vies geweest. De vraag is welk effect deze fase 1 chemo op mij zal hebben en of de bijwerkingen meevallen. Zoals ik mijn verhaal begon, mijn drug holiday is bijna voorbij. Bijna... Vandaag vertrek ik nog voor een week naar de zon. Bezinning, genieten en mentaal voorbereiden op een nieuwe rit.

De rollercoaster gaat hierna weer van start en wel in dubbele snelheid. Onderzoeken, uitslagen, second-opinions, ct-scans, meer prikken en meer chemo’s. Spannend, dat zeker. Risk means ‘shit happens’ or ‘good luck’...

Voor nu, Um abraço!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.