Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Elke dinsdag om 21:20 op NPO 1!

Bang

24-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Het is moeilijk om te weten als je nog maar 4-6 maand te leven hebt. Natuurlijk weet ik niet of dat helemaal klopt, maar als je dat hoort van een Professor die gaat over de oncologie, is dat heel zwaar om te horen.
Binnenkort ben ik jarig, 10 mei. Maar dat zou mijn laatste verjaardag worden, ik weet dat ik niet ouder zou worden als 17. De laatste keer dat ik dat kan vieren hier op aarde. Ik wou altijd zo graag 18 worden en dat kan geneens meer.
Er zijn zoveel dingen die ik niet begrijp, ik word ook nog eens ziek hier, en ik moet ook nog is alleen weg, niemand die ik mee mag nemen. Het idee dat ik veel verjaardagen niet meer mee kan maken, is heel moeilijk. Hopelijk kan ik Frank zijn verjaardag nog mee maken, ik wou dat ik dat altijd kon, en natuurlijk ook van de rest van wie ik hou.
Er zijn zoveel dingen die ik wil doen, maar wat nooit meer zou kunnen. Wel weet ik, dat het leven daar heel mooi zou zijn. Maar dat kan ik me nog niet zo goed voorstellen, als ik daar alleen zou zijn..
Geen lief vriendje, geen papa en mama, geen 3 grote broers. Niemand van hun die voor mij kan zorgen. Gelukkig zie ik opa, ik zie hem als allereerst, misschien is dat de bedoeling? ik weet het niet..
Vaak denk ik na over wat de bedoeling ervan zou zijn, dat ik ziek ben, maar ik weet het echt niet! Waarom dan zoveel mensen die ziek zijn en geen toekomst krijgen? Iedereen verlangt naar een toekomst, met een man/vrouw en kinderen, en iedereen wil opa of oma worden, wil een leuke baan krijgen.
Vroeger voordat ik ziek was, was het eigenlijk vanzelf sprekend dat ik gezond was. Maar nu besef ik pas, hoe belangrijk een toekomst is. Ik weet dat mijn leven nu maar voor even is, en dat ik niet meer veel ouder zou worden. Maar dit, had ik nooit verwacht.
Ik ben niet bang om te sterfen, maar ik ben bang om iedereen achter te moeten laten. Er zijn nog zoveel dingen die er bij komen kijken als je weet dat je gaat sterven. Ik ben veel aan het nadenken over mijn begrafenis, ik wil alles zelf regelen. Zodat iedereen in alles aan mij terug kan denken, als iemand die van het leven houdt. Want dat doe ik, meer dan ooit tevoren!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.