Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven! Elke dinsdag om 21:20 op NPO 1!

10 juli 2008

10-07-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Ik vind het prettig om jullie op de hoogte te houden van mijn behandeling. Dat bespaart een hoop heen en weer getelefoneer. 23 juni heb ik namelijk te horen gekregen dat ik een Osteo Sarcoom in mijn pols heb, oftewel botkanker. Sindsdien gaat het allemaal ontzettend snel.
Op 25 juni heb ik al een gesprek gehad met de specialist die mij gaat behandelen. Die dag kreeg ik meteen een scan en op 27 juni volgden er nog twee. Op 30 juni werd ik geopereerd in mijn pols, een biopsie. Er werd wat weefsel uit het bot weggehaald om te kunnen vaststellen of het daadwerkelijk botkanker is. Dat is nu inderdaad medisch vastgesteld. Op 8 juli bleek dat het niet is uitgezaaid. Het zit dus alleen maar in mijn pols. Morgen, 11 juli, heb ik ‘s ochtends een afspraak om samen met een arts het behandelplan te bespreken. We gaan het hebben over een chemokuur en wanneer ik hiermee zal starten. Daarna, afhankelijk van hoe de chemokuur zijn werk doet, word ik geopereerd.
Dit is wat ik tot nu toe weet en graag even met jullie delen, zodat iedereen weet waar ik aan toe ben. Als je iemand kent, die ook op de hoogte wil worden gehouden, stuur deze mail dan gerust door. Mentaal zit ik lekker in m’n vel en ik doe de meeste dingen nog die ik ook voor 23 juni deed. Mijn ouders zijn er ook veel mee bezig. Gelukkig zijn het hele nuchtere mensen die in het nu leven en me daardoor goed kunnen steunen.
Even een paar mooie uitspraken, van mij en van mensen in mijn omgeving; uitspraken die me in ieder geval een beetje geruststellen. "Je kunt een ziekte hebben of ziek zijn, maar ik kies voor het eerste" "Het leven overkomt je terwijl je andere plannen maakt. Het is de kunst is om doelen te blijven stellen om na te streven" "Het is veel belangrijker hoe je tegen het glas kijkt, half vol of half leeg, dan wat er nu eigenlijk in zit" 8 "De enige zekerheid die wij allemaal hebben, is dat we dood gaan. Wanneer, dat weet niemand. Wat we wel weten, is dat we vandaag nog leven. Pluk de dag!"
Volgende week stuur ik weer een mail, dan over het behandelplan.
Groetjes en een gedachte is al steun.
Jip
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.