Kassa

Webwinkel Wearpods moet gedupeerde klanten terugbetalen

27-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
creditcard betalen online shoppen 1127

Webwinkel Wearpods moet gedupeerde klanten hun geld teruggeven en lopende klachten zo snel mogelijk oplossen, bepaalt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Gebeurt dit niet? Dan volgt mogelijk een boete of een last onder dwangsom.

De webwinkel, dat zich vooral richte op jonge consumenten, verkocht draadloze oordopjes die rechtstreeks uit China kwamen. Voor de promotie werden bekende influencers ingezet. Een groot aantal consumenten dat zaken deed met het bedrijf deed hun beklag. Zo werden artikelen niet ontvangen of kwamen ze te laat binnen. Daarnaast voldeed de bestelling vaak niet aan de beschrijving. Inmiddels is Wearpods gestopt met de verkoop. Als de website weer actief wordt en de eigenaar ervan opnieuw de consumentenregels overtreedt, zal de ACM optreden. De maximale boete die volgens de ACM kan worden opgelegd is 900.000 euro.

Ook bij dropshipping moeten winkels zich aan de regels houden

De toezichthouder ziet dat er steeds meer partijen op internet actief zijn die hun producten rechtstreeks uit een ander land, bijvoorbeeld China, laten importeren. Deze winkels houden zelf geen voorraad aan. Dit fenomeen heet 'dropshipping' en is toegestaan. Wel moeten bedrijven zich net als alle webwinkels aan de regels houden die consumenten beschermen. Zo zijn webshops onder meer verplicht om de mogelijkheid te bieden om producten retour te zenden. Verder moet bekend zijn waar consumenten met vragen en klachten terecht kunnen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

BB_62
BB_6227 mei 2021 - 7:27

Ik heb bij Viralto eeb product gekocht. Ik kon weken wachten, op vragen in eerste instantie geen reactie. Uiteindelijk, nota bene in overleg met Viralto het product, nadat ik het uiteindelijk ontvangen had retour gestuurd. Nu ontkennen ze het ontvangen te hebben en kan ik naar mijn geld fluiten. Op emails wordt niet meer gereageerd. Is dit bedrijf bij jullie bekend?

miennaamishaaz
miennaamishaaz30 aug. 2020 - 21:02

Mischien ook maar een onderzoek doen naar die "MOONPODS" de persoon achter dit bedrijf is momenteel "selfproclaimed influencers" aan het inschakelen om hun uit china ingekochte producten te promoten. ze verkopen namelijk 10 euro oortjes van aliexpress voor 50 euro. Vaak is het ook zo in china met dropshipping dat de "leverancier" er gratis een logotje op zet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!