Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jaaroverzicht | Top 10: dit zijn de meest bekeken Kassa onderwerpen van 2021

23-12-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
748 keer bekeken
  •  
Foto1

Traditiegetrouw blikken we elk jaar terug op Kassa's meest bekeken fragmenten. We zetten de top 10 van 2021 voor je op een rij!

1. Hoe kun je je wachtwoorden het beste bewaren?

Iedere Nederlander heeft wel tientallen online accounts. Eigenlijk zou je voor elk account een uniek wachtwoord moeten hebben. Maar dat is niet te onthouden, dus gebruiken we vaak hetzelfde wachtwoord of een variatie erop. Bekijk de video hieronder en lees hier het volledige artikel.

2. Tip: Hoeveel eieren mag je per week eten?

Leefstijlcoach Jolande van Teeffelen begeleidt de acht Kassa-deelnemers op weg naar een gezondere leefstijl. De komende weken geeft zij diverse tips en antwoorden op veelgestelde vragen. Dit keer: "Hoeveel eieren mag je per week eten?" Bekijk de video hieronder.

3. Tip: Hoe gezond is het om een gerecht uit een pakje te maken?

Leefstijlcoach Jolande van Teeffelen begeleidt de acht Kassa-deelnemers op weg naar een gezondere leefstijl. De komende weken geeft zij diverse tips en antwoorden op veelgestelde vragen. Dit keer: "Hoe gezond is het om een gerecht uit een pakje te maken?" Bekijk de video hieronder.

4. Grote problemen Hongaarse importhonden met gezondheid, gedrag en vaccinatie tegen hondsdolheid

Meer dan 40 procent kampt met gezondheidsproblemen, in bijna 60 procent van de gevallen is er grote twijfel over de leeftijd en vaak hebben ze met gedragsproblemen. Er is een hoop mis met honden die worden geïmporteerd uit Hongarije. Dat blijkt uit uitgebreid data-onderzoek en een enquête van Kassa in samenwerking met House of Animals. Uit het onderzoek naar ruim 5000 honden die vorig jaar uit het Oost-Europese land naar Nederland kwamen, blijkt bij honderden viervoeters wat mis te zijn met de gegevens over hun leeftijd en rabiësvaccinatie. De problemen verhogen mogelijk het risico op het voor mensen dodelijke hondsdolheid in Nederland. Bekijk de video hieronder en lees hier het volledige artikel.

5. Consumenten op kosten gejaagd door uitschakelen TF-signaal

Veel mensen zijn zich waarschijnlijk niet eens bewust dat het bestaat, het toonfrequent-signaal of kortweg het TF-signaal. Maar dit puls-signaal, dat via het stroomnet wordt verstuurd, doet nog best veel. In huishoudens zonder slimme elektriciteitsmeter zorgt het dat de meter schakelt van piek- naar daltarief, straatverlichting gaat er ’s avonds mee aan en bijvoorbeeld elektrische boilers doen ’s nachts hun werk nadat ze door het TF-signaal zijn aangezet. Maar honderdduizenden apparaten zoals deze voorbeelden doen hun werk vanaf 1 juli niet meer goed, omdat netbeheerders dan het TF-signaal voor kleingebruikers uitschakelen. Tenzij consumenten maatregelen nemen en dat voelen ze in hun portemonnee. Bekijk de video hieronder en lees hier het volledige artikel.

6. Wat kan een datalek voor jou als gevolg hebben?

Ze vliegen je de afgelopen tijd om de oren: datalekken. Door een hack of lek bij een bedrijf komen duizenden of zelfs miljoenen gegevens van klanten mogelijk in verkeerde handen. Wat kunnen de gevolgen daarvan zijn? En hoe kun je jouw gegevens beschermen? We leggen het in Kassa voor aan Danny Mekić. Bekijk de video hieronder en lees hier het volledige artikel.

7. Cybersecurity experts Rik en Erik over nieuwe vorm van WhatsApp-fraude

Kassa-verslaggever Esther belt met cybersecurity experts Rik en Erik over een nieuwe vorm van WhatsApp-fraude: pretexting. Criminelen doen zich altijd voor als een familielid via een voor jou onbekend nummer, maar dat is nu aan het veranderen. Kwaadwillenden kunnen tegenwoordig het échte nummer van iemand kapen en zich op die manier voordoen als de desbetreffende persoon. In deze video leggen Rik en Erik uit hoe het werkt. Bekijk de video hieronder.

8. Tip: Hoe doorbreek je een patroon met zoetigheid?

Leefstijlcoach Jolande van Teeffelen begeleidt de acht Kassa-deelnemers op weg naar een gezondere leefstijl. De komende weken geeft zij diverse tips en antwoorden op veelgestelde vragen. Dit keer: "Hoe doorbreek je een patroon met zoetigheid?" Bekijk de video hieronder.

9. Gemeenten te slordig bij bepalen WOZ-waarde

Gemeenten moeten beter hun best doen om de WOZ-waarde van woningen nauwkeuriger vast te stellen, zodat zij minder geld kwijt zijn aan no-cure-no-pay-bureaus die met succes bezwaar maken. Dit blijkt uit het onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Bekijk de video hieronder en lees hier het volledige artikel.

10. Rotterdam verkoopt vakantiepark: poen boven fatsoen

De “houten kampeerstad van Rotterdam aan zee”, het oudste vakantiepark van Nederland gaat in de uitverkoop. Duizenden mensen recreëren al vele jaren naar volle tevredenheid en voor een bescheiden bedrag op hun park. Het Recreatieoord Hoek van Holland bestaat bijna 100 jaar en kreeg onlangs de titel 'Echt Rotterdams Erfgoed'.+

Voor de gemeente Rotterdam is het beheer van vakantieparken niet langer een kerntaak. Hoek van Holland moet een vierseizoenenbadplaats worden en de eigenaren van de 900 vakantiehuisjes en 200 stacaravans vrezen dan ook het ergste want als de grond niet van jou is, dan is je toekomst niet zeker. Bekijk de video hieronder en lees hier het volledige artikel.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!