Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING zet vanaf 1 juli magneetstrip op betaalpas uit

  •  
24-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
39026 keer bekeken
  •  
Betaalpas ING pinnen 1280

Vanaf 1 juli stopt ING met de ondersteuning van de magneetstrip op betaalpassen. Je kunt vanaf dat moment alleen nog met de chip in de pas betalen. Op sommige plekken op de wereld kun je je betaalpas daardoor niet meer gebruiken.

Op sommige Caraïbische eilanden, waaronder Curaçao en Bermuda kun je bij geldautomaten geen gebruik meer maken van je betaalpas, omdat daar een magneetstrip nodig is. Ook in de Verenigde Staten, IJsland en Australië kan het voorkomen dat er bij betaalautomaten een magneetstrip vereist is.

ING raadt klanten aan om een creditcard of contant geld mee te nemen als je naar deze gebieden reist.

Pas op ‘wereld’ zetten niet meer nodig

In Europa is betalen met de chip in je betaalpas inmiddels de standaard, maar buiten Europa kon je nog lang betalen met de magneetstrip op je pas. “Hierbij was het mogelijk om pasgegevens te kopiëren en zo skimmingfraude te plegen”, vertelt de woordvoerder van ING. Om deze reden staat je pas standaard op betalingen in Europa ingesteld.  

Maar ook dat zal vanaf 1 juli veranderen. Met het stoppen van de ondersteuning van de magneetstrip, wordt de betaalpas standaard op ‘wereld’ ingesteld. Je hoeft dit dus niet zelf aan te passen als je buiten Europa op reis gaat.

Magneetstrip blijft op pas staan

De magneetstrip blijft nog wel onderdeel van de betaalpas. In het buitenland is het soms nodig om een magneetstrip te hebben om toegang te krijgen tot een ruimte waar geldautomaten staan.

Bronnen: ING, Tweakers, NU.nl

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.