Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hulpmiddelen | Belastingaangifte | Crédit Agricole

29-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
In de studio van Kassa brengt redacteur Frank updates over eerder behandelde onderwerpen en bespreekt hij wat er deze week speelde in de mailbox, op het forum en/of onze sociale media. Deze week: hulpmiddelen, belastingaangifte en Crédit Agricole.

Hulpmiddelen #RegelHet

Op 8 februari was minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) te gast in Kassa om te praten over de problematiek rondom de hulpmiddelen. Na onze uitzending in oktober 2019, waarin we de actie #RegelHet lanceerden, riep de minister een actieteam in het leven. Dit leidde tot een actieplan, waar ruim vijftig betrokken partijen aan hebben meegewerkt.
Drie weken geleden zat ook Tiny Romviel in de studio. Hij heeft de ziekte ALS en is al twee jaar bezig om een goede rolstoel te krijgen. Minister De Jonge zei in de uitzending dat Tiny niet langer kan wachten en dit probleem direct aan te pakken.
En Tiny heeft nieuws. Door de problemen die het Hulpmiddelencentrum momenteel heeft, is zijn casus overgeheveld naar leverancier Medipoint. Dat heeft er inmiddels toe geleid dat hij een nieuwe (en passende) rolstoel heeft. “De directeur van Medipoint heeft contact met mij opgenomen. Diezelfde week is er nog iemand geweest die alle maten nog een keer gecontroleerd heeft. En nog geen week later zat ik mijn nieuwe, fijne rolstoel. Ik ben er superblij mee.”

Belastingaangifte

Vanaf 1 maart is het zover: het aangifteseizoen is dan weer geopend. En veel consumenten vullen deze dan ook meteen op de eerste dag dat dit mogelijk is in. Afgelopen jaar ontving de Belastingdienst op 1 maart zo’n 470.000 aangiftes!

Rekentool Crédit Agricole

De afgelopen jaren hebben we regelmatig aandacht besteed aan de woekerrentes van Crédit Agricole. Op 15 februari konden we vertellen dat de bank ruim 90 miljoen heeft gereserveerd om klanten te gaan compenseren.
Mocht je ook een doorlopend krediet hebben bij deze bank, dan kun je gebruik maken van de door onze redactie ontwikkelde tool. Hiermee kun je uitrekenen hoe je het best gecompenseerd kunt worden. Kun je bijvoorbeeld het voorstel van de bank accepteren of kun je beter naar de rechter?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!