Kassa

Hulpmiddelen | Belastingaangifte | Crédit Agricole

29-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
In de studio van Kassa brengt redacteur Frank updates over eerder behandelde onderwerpen en bespreekt hij wat er deze week speelde in de mailbox, op het forum en/of onze sociale media. Deze week: hulpmiddelen, belastingaangifte en Crédit Agricole.

Hulpmiddelen #RegelHet

Op 8 februari was minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) te gast in Kassa om te praten over de problematiek rondom de hulpmiddelen. Na onze uitzending in oktober 2019, waarin we de actie #RegelHet lanceerden, riep de minister een actieteam in het leven. Dit leidde tot een actieplan, waar ruim vijftig betrokken partijen aan hebben meegewerkt.
Drie weken geleden zat ook Tiny Romviel in de studio. Hij heeft de ziekte ALS en is al twee jaar bezig om een goede rolstoel te krijgen. Minister De Jonge zei in de uitzending dat Tiny niet langer kan wachten en dit probleem direct aan te pakken.
En Tiny heeft nieuws. Door de problemen die het Hulpmiddelencentrum momenteel heeft, is zijn casus overgeheveld naar leverancier Medipoint. Dat heeft er inmiddels toe geleid dat hij een nieuwe (en passende) rolstoel heeft. “De directeur van Medipoint heeft contact met mij opgenomen. Diezelfde week is er nog iemand geweest die alle maten nog een keer gecontroleerd heeft. En nog geen week later zat ik mijn nieuwe, fijne rolstoel. Ik ben er superblij mee.”

Belastingaangifte

Vanaf 1 maart is het zover: het aangifteseizoen is dan weer geopend. En veel consumenten vullen deze dan ook meteen op de eerste dag dat dit mogelijk is in. Afgelopen jaar ontving de Belastingdienst op 1 maart zo’n 470.000 aangiftes!

Rekentool Crédit Agricole

De afgelopen jaren hebben we regelmatig aandacht besteed aan de woekerrentes van Crédit Agricole. Op 15 februari konden we vertellen dat de bank ruim 90 miljoen heeft gereserveerd om klanten te gaan compenseren.
Mocht je ook een doorlopend krediet hebben bij deze bank, dan kun je gebruik maken van de door onze redactie ontwikkelde tool. Hiermee kun je uitrekenen hoe je het best gecompenseerd kunt worden. Kun je bijvoorbeeld het voorstel van de bank accepteren of kun je beter naar de rechter?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Goudswaard=23
Goudswaard=232 mrt. 2020 - 15:29

Ik kon mijn verhaal kwijt over het nabestaandenpensioen. Ik ben bij het PMT. Ben 20 jaar geleden gescheiden, en ik woon al 10 jaar(samenlevingscontract)  met mijn huidige partner. Mijn partner is bij Zorg & Welzijn en heeft mij telefonisch opgegeven voor haar nabestaandenpensioen. Geen probleem!PMT niet dus terwijl ik een wettelijk getekend convenant heb met mijn ex partner waarbij wij over weer afstand doen van onze pensioenrechten. Zij willen dat mijn ex vrouw nogmaals tekent! Ik ben een keer op een bijeenkomst geweest en daar was een medewerkster die mijn casus wel interessant vond en mij adviseerde een beroep op hardheid te doen maar ook daar was het PMT niet thuis.Mijn ex heeft een dik pensioen(eigen huis afgestaan waarde 350.00euro). Mijn huidige partner heeft een bescheiden pensioentje.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!