Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extremistische boeren bedreigen gematigde boeren

  •  
22-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2828 keer bekeken
  •  
fdf

Na nieuwe meldingen over extremistische boeren die hun gematigde collega’s intimideren, wil minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) om tafel met minister Dilan Yeşilgöz (Justitie). Boeren die overwegen op natuurvriendelijke landbouw over te stappen, zitten door de dreigementen in het nauw. Dat meldt dagblad Trouw.

Van der Wal hoorde tijdens een gesprek met de gemeenten en provincies opnieuw dat sommige boeren door intimidatie niet mee durven te doen met de verduurzaming van de landbouw. Eerder had ze dergelijke geluiden ook al gehoord tijdens een werkbezoek. “Het is bizar dat dit gebeurt.”

Boeren die zelfs maar praten met politici, worden geïntimideerd. Vorige week schreef Petra de Koning in NRC over een bezoek dat Mark Rutte begin juli had gebracht aan melkveehouder Thieu Bongers:

’s Nachts hoorde Bongers een auto starten en wegrijden. Aan de regenpijp hing een bord: ‘Gouden eikel winnaar!’ In De Limburger las hij over de jonge boer die ook bij het gesprek was geweest, maar niet met zijn naam in de krant durfde. De kop was: ‘Wie met Rutte praat, is een NSB’er’.

De intimidatie van gematigde boeren komen bovenop de bedreigingen van politici. Zo kregen verscheidene politici de afgelopen jaren huisbezoek. Onder hen onder meer Rob Jetten en Christianne van der Wal. Ook de directeur van Greenpeace heeft te maken met intimidaties.

De extremistische boeren voelen zich gesterkt door de knieval die Wopke Hoekstra eind vorige week voor hen maakte. De leider van Farmers Defence Force Mark van den Oever reageerde opgetogen op de draai van de CDA-leider.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (39)

sAt0Ri...
sAt0Ri...24 aug. 2022 - 21:20

Waarom worden die terroristische boeren niet aangepakt? Zijn ze allemaal bang voor ze ofzo? Sterk doen tegen Jan Lul de burger als diegene onbewust iets doet wat niet mag, maar nu zijn ze in geen velden of wegen te bekennen. Waar is nu dat hard, harder, hardst beleid, waar zijn die Holandse kordate politieagenten en politici nu? Moet Jan Lul eens doen, een vlag verkeerd ophangen, dan staan ze gelijk aan je voordeur hoor, dan krijg je direct een prent. En nu hangt heel Nederland vol met verkeerde vlaggen. Ze zouden er tegenop treden, nou, waar zíj́n ze dan?! Nogmaals, het hele pand hangt vol, en overal zijn lantarenpalen en muren geverfd met omgekeerde vlaggen. Waar zijn nu die graffiti inspecteurs? Dát mag allemaal wèl? Klassenjustitie.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 aug. 2022 - 7:44

Dat was precies wat Wopke hoopte toch. Zoveel is wel duidelijk. Hij kon dit namelijk op zijn vingers uittellen. Agressie bedreigingen etc. worden door het CDA beloond.

Olav Meijer
Olav Meijer23 aug. 2022 - 19:23

[De extremistische boeren voelen zich gesterkt door de knieval die Wopke Hoekstra eind vorige week voor hen maakte.] Hoekstra's slappe knieën moedigen de rechts-extremisten onder de boeren alleen maar aan, in plaats van de situatie wat tot rust te brengen. Gevolg van zijn gebrek aan politieke feeling en angst voor de peilingen. Het zal de levensduur van het het toch al krakkemikkige kabinet zeker niet vergroten.

Pietje Puk139
Pietje Puk13923 aug. 2022 - 13:18

Voor iedereen die denkt dat innovatie niet werkt of dat de Lely Sphere nog in ontwikkeling is. https://www.lely.com/nl/sphere/?ds_rl=1288652&gclid=Cj0KCQjw9ZGYBhCEARIsAEUXITWI3qRT3MnuVs0ayL6z4UfYE1uNJHR7cvss0pG4bSWz-ZPX20K-cqAaApBOEALw_wcB&gclsrc=aw.ds De stikstofreductie = 50 %. De Lely Sphere haalt 70 % ammoniak uit de mest. De Lely Sphere kost max. 170.000 euro. Er is 30 miljard gereserfveerd voor de stikstofreductie. Van die 30 miljard kun je 176.000 Lely Spheres kopen. Nederland heeft 58.000 boeren. Your honour, rest my case.

3 Reacties
Volrin
Volrin23 aug. 2022 - 14:45

"Voor iedereen die denkt dat innovatie niet werkt of dat de Lely Sphere nog in ontwikkeling is. https://www.lely.com/nl/sphere/?ds_rl=1288652&gclid=Cj0KCQjw9ZGYBhCEARIsAEUXITWI3qRT3MnuVs0ayL6z4UfYE1uNJHR7cvss0pG4bSWz-ZPX20K-cqAaApBOEALw_wcB&gclsrc=aw.ds" Wij van WC-eend.... Kom terug als je een onafhankelijk onderzoek hebt.

DaanOuwens
DaanOuwens23 aug. 2022 - 17:51

@ Pietje Puk139 Jij schrijft: Voor iedereen die denkt dat innovatie niet werkt of dat de Lely Sphere nog in ontwikkeling is. Deze innovatie werkt niet. Het is niet meer dan de volgende stap in industriële veeteelt. Je reacties zijn kenmerkend voor de extremistische boeren. Je voert een discussie met je vingers in je oren. De vraag is niet maak van de veeteelt een nog meer industriële bedrijfstak maar de vraag is maak van de veeteelt een diervriendelijke, milieuvriendelijke, omgeving vriendelijke en mensvriendelijke bedrijfstak. Dus minder koeien, minder innovatie en minder productie. Omdat je niet wil luisteren geef je keer op keer net als alle extremisten slechts antwoorden die jezelf wil horen. Jouw bijdragen schetsen in een notendop de essentie van het hele stikstof probleem en alles wat verder aan deze bedrijfstak mankeert.

Abma
Abma23 aug. 2022 - 18:13

Dit hele systeem is alleen al gebaseerd op koeien die chronische diarree hebben door een veel te eiwit rijk dieet. Oooo, die boer die heeft zoveel liefde voor zijn dieren ,, ga toch bij je moeder de kachel uitpissen.”

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout23 aug. 2022 - 12:19

De kleinburger die denkt dat het na Wopke's lullige succesje is afgelopen met boosboersige overlast op het publieke domein heeft het mis. Het omgekeerde trekkergeboerte zal nog veul meer op gaan eisen nu ze hun zin krijgen.

Break on through
Break on through23 aug. 2022 - 10:56

"De extremistische boeren voelen zich gesterkt door de knieval die Wopke Hoekstra eind vorige week voor hen maakte" Waar een Kocksiaanse streek van Judas Hoekstra al niet toe leid. Maar goed, boeren hebben onderling enorme conflicten natuurlijk. Is ook weinig verwonderlijk natuurlijk met zo'n criminele club als de FDF. Plaats daarnaast even de welwillende boeren die afgelopen jaren wel gewoon nagedacht hebben en daarna gehandeld hebben door doelmatige maatregeln te nemen die wél werken ipv zich veel minder hebben te laten opnaaien met emo gezeik van FDF....

Mirzas
Mirzas23 aug. 2022 - 8:33

Laat Judas Hoekstra maar 'om tafel' gaan, gezellig naast Henk Bleker ofzo. Maar dan wel nadat hij het voorbeeld heeft gevolgd van Mona Keijzer.

Mirzas
Mirzas23 aug. 2022 - 8:30

Om tafel? Waarom ga je om tafel met mensen die grens na grens overschrijden?

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje323 aug. 2022 - 9:52

Je hebt gelijk Mirzas. Daarom moeten de boeren dan ook niet meer om de tafel met de regering.

Jan Man
Jan Man23 aug. 2022 - 7:54

Ik zit altijd verwonderd te kijken naar filmpjes van Mark van den Oever. Het is een soort pratende pisvlek. Wel treurig dat het CDA lijkt te buigen voor terreur ipv te luisteren naar wetenschappers.

4 Reacties
Proletarier
Proletarier23 aug. 2022 - 9:25

Ja en dat voor een partij die zegt christelijk te zijn en denkt dat de aarde door god gegeven is. Moet zeggen dat ze wel met heel veel minachting omgaan met de schepping als ze de vernietiging van de natuur oogluikend toestaan Maar christenen zijn de definitie van hypocritie dus echt verbaasd ben ik niet

Kuifje3
Kuifje323 aug. 2022 - 9:56

Het CDA buigt voor haar (weglopende) kiezers. Dat is iets waar meer partijen voor zouden moeten kiezen. Ooit was het credo “De kiezer heeft altijd gelijk”. Dat is iets waar ze vooral bij D66 niets meer van willen weten. Denk maar aan het referendum.

Volrin
Volrin23 aug. 2022 - 12:35

@Kuifje "Het CDA buigt voor haar (weglopende) kiezers. Dat is iets waar meer partijen voor zouden moeten kiezen. Ooit was het credo “De kiezer heeft altijd gelijk”. Dat is iets waar ze vooral bij D66 niets meer van willen weten. Denk maar aan het referendum." We hebben niet voor niets een representatieve ipv een absolute democratie. Of denk je dat Brexit goed aan het uitpakken is voor de Britten?

DaanOuwens
DaanOuwens23 aug. 2022 - 14:12

@ Kuifje3 Jij schrijft: Ooit was het credo “De kiezer heeft altijd gelijk” Gelukkig leeft de ruime meerderheid van de Nederlanders niet meer in dat tijdperk. Dat was namelijk een zeldzaam dom credo. Onderliggende veronderstelling is het idee dat er een gezamenlijke opvatting is van alle kiezers. Die is er sowieso nooit en nooit geweest. Kiezersroepen hebben teen gestelde belangen. Maar wat nog erger is dat de kiezers met de grootste bek gelijk krijgen van het CDA. Het partij maakt dus niet zelf een afweging maar loopt hijgend achter het domste deel van hun achterban aan. Dan geeft een partij zich zelf een brevet van onvermogen. Dus jouw credo is niet iets om trots op te zijn.

Baldrr
Baldrr23 aug. 2022 - 7:50

Ga gewoon de zomerse dorpsfeesten langs en vraag wat mensen voor wie je moet opletten als ze wat te veel op hebben. Grote kans dat je dan de korte lontjes en radicalen te pakken hebt. Meestal zijn het maar 2-4 per feest. Een klein percentage. Maar als die via social media allemaal samenkomen heb je toch een probleem.

Paul250371
Paul25037123 aug. 2022 - 7:49

Het gaat die Van den Oever helemaal niet om het belang van "de boer". Dat hij nog niet is opgepakt is een gotspe.

haarklover
haarklover23 aug. 2022 - 6:15

minister Dilan Yeşilgöz (Justitie) had al lang moeten ingrijpen. De politie heeft veel te slap opgetreden tegen trekkerterreur, en sommige agenten tonen sympathie voor de acties. Ik vrees dat een gesprek met hem niet zal helpen.

pahan
pahan23 aug. 2022 - 5:17

Ze keken elkaar ook allemaal scheel aan om te zien of er iemand in de uitkoopregeling zou trappen. Daar zal ook ongetwijfeld druk gezet zijn. Niets om je druk over te maken.

Andreas4
Andreas422 aug. 2022 - 21:04

Ik kan niet zeggen dat ik die Van den Oever betrouwbaar en sympathiek vind overkomen, integendeel. Had FDF niet allang op de lijst met terroristische organisaties moeten staan, en als zodanig ook behandeld moeten worden? Dit landje wordt steeds weker als het gaat om rechtshandhaving.

oproerkraaier
oproerkraaier22 aug. 2022 - 20:45

Opsporen en vervolgen.

JanDuine2
JanDuine222 aug. 2022 - 20:38

Dank, dank Hoekstra: jij hebt je collega's in het kabinet "willens en wetens" en op goed "Gristelijke wijze", een mes in de rug gestoken voor goedkoop politiek gewin! Als jij oprecht was geweest, had je dit binnen het kabinet besproken, zodat het kabinet vervolgens, indien zo binnen het kabinet besloten, met één gezicht naar buiten te komen! Maar nee, Hoekstra distantieert zich openlijk van het kabinetsbeleid, dus rest m.i. maar één ding (Hoekstra: herinner je Mona Keizer nog?): bye bye Hoekstra! Stap op mey je CDA en maak ruimte voor GL en PvdA!

2 Reacties
Kuifje3
Kuifje323 aug. 2022 - 10:06

@Jan: Je bent het duidelijk niet eens met Hoekstra. Toch doet hij niets verkeerd. Hij geeft zijn mening een keer. Rutte had voor de start van zijn kabinet radicale ideeën hoe meer ruimte gegeven zou worden aan wat vroeger heel normaal was. Er zou weer meer democratie terug gaan komen en minder dichtgetimmerde akkoorden. Je hebt daar kennelijk (net als hij) geen actieve herinnering meer aan. Als het CDA opstapt en meer ruimte maakt voor GL/PvdA zal dat vooral de VVD kiezers gaan kosten. Die moeten in het algemeen niet zoveel hebben van deze twee linkse kameraden.

ValsPlat
ValsPlat23 aug. 2022 - 15:36

@Kuifje Hoekstra maakt deel uit van het kabinet en het kabinet spreekt met één mond. Twijfels zouden geuit moeten worden via de CDA 2e kamerfractie.

Jozias2
Jozias222 aug. 2022 - 20:09

Als je ook het interview met vd oever leest dan lijkt het alsof ze vooral bezig zijn de prijs van het uitkopen te verhogen. Dit past daar ook in, zonder “afvalligen’ staan ze sterk en kunnen ze een hogere prijs vragen.

Rode Diesel
Rode Diesel22 aug. 2022 - 19:37

Laat het duidelijk zijn: Het kleine groepje radicale boeren moet hard aangepakt worden waar ze grenzen overschrijden. Dat laat onverlet dat zij niet representatief zijn voor de overgrote meerderheid van vreedzaam protesterende boeren die desondanks, en vaak moedwillig, over een kam worden geschoren met die radicale kleine groep. De grote meerderheid is zeker wel voor veel meer stikstofreductie, hebben daar ook al met succes veel aan gedaan ondanks dat het nog lang niet genoeg is, maar zj zullen meer kunnen bereiken met inmiddels al ontwikkelde innovatie die zij graag willen inzetten. Daar komt bij dat het een feit is dat Nederlandse boeren vooral daarom de kop van Jut zijn omdat Nederland het enige EU-land is wat haar stikstofcijfers registreert en doorgeeft. Bron NOS: https://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=125

11 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens22 aug. 2022 - 20:31

@ Rode Diesel Jij schrijft: Dat laat onverlet dat zij niet representatief zijn voor de overgrote meerderheid De meerderheid van de boeren steunt FDFF en Agractie. De radicalen zijn dus heel representatief. En je schrijft: vreedzaam protesterende boeren die desondanks, en vaak moedwillig, over een kam worden geschoren met die radicale kleine groep. Vreedzame boeren zijn een minderheid. En je schrijft: maar zj zullen meer kunnen bereiken met inmiddels al ontwikkelde innovatie die zij graag willen inzetten. Daar heeft niemand wat aan want er is niets ontwikkeld, en het levert alleen meer van hetzelfde op. Meer investeringen, verdere schaalvergroting, meer productie exact waar niemand op zit te wachten. En je schrijft: omdat Nederland het enige EU-land is wat haar stikstofcijfers registreert Dat maakt weinig uit Nederland is ook het land dat de meeste stikstof exporteert. Het al dan niet rapporteren verandert niets aan de noodzaak boeren bedrijven te sluiten. En heel stukje tekst van je zonder ook maar één correcte stelling of correct feit. Juist dat zelf verzinnen van de werkelijkheid duidt op extreem boeren denken.

Folkward
Folkward22 aug. 2022 - 21:47

U bent naïef: het intimideren van boeren die niet in de pas lopen is niks nieuws. De 'vreedzame' boeren kijken met met schone handen en vertroebeld geweten de andere kant op. Zij maken de handen niet vies, maar wat zijn ze blij dat anderen -onder dezelfde vlag!- wel 'daadkrachtig' optreden. De behaalde stikstofreductie is alleen met veel hangen en wurgen door wetgeving bereikt -en nog steeds onvoldoendes. Is het toeval dat u naar het teletekst-artikel verwijst, en níet naar het volledige nos-artikel (zie link hieronder) verwijst, waarin klip en klaar duidelijk wordt dat het (door Nederland) getrouw indienen van gebrekkig huiswerk los staat van de goede cijfers van andere landen (en de onvoldoendes van Nederland) op het examen? https://nos.nl/artikel/2441696-veel-eu-landen-rapporteren-cijfers-stikstof-niet-aan-brussel

EenMening3
EenMening322 aug. 2022 - 23:23

Deze reactie is verwijderd

Volrin
Volrin23 aug. 2022 - 8:24

"Laat het duidelijk zijn: Het kleine groepje radicale boeren moet hard aangepakt worden waar ze grenzen overschrijden. Dat laat onverlet dat zij niet representatief zijn voor de overgrote meerderheid van vreedzaam protesterende boeren die desondanks, en vaak moedwillig, over een kam worden geschoren met die radicale kleine groep." Als er een moslim is die een aanslag pleegt, wordt er opgeroepen dat alle moslims uit de vreedzame meerderheid daar publiekelijk afstand van moet nemen. Maar als boeren over een kam geschoren worden is het land blijkbaar te klein. Voor de duidelijkheid, ik ben tegen beide vormen van generalisatie en geef daarom ook duidelijk aan wanneer ik het over boeren in het algemeen heb, of over een specifieke groep, bijvoorbeeld de terreurboeren.

Volrin
Volrin23 aug. 2022 - 8:28

"De grote meerderheid is zeker wel voor veel meer stikstofreductie, hebben daar ook al met succes veel aan gedaan" Dat succes stopte decennia geleden al: https://www.rivm.nl/stikstof " ondanks dat het nog lang niet genoeg is, maar zj zullen meer kunnen bereiken met inmiddels al ontwikkelde innovatie die zij graag willen inzetten." Dat is een loze belofte die, na 6 jaar PAS, niet is uitgekomen. "Daar komt bij dat het een feit is dat Nederlandse boeren vooral daarom de kop van Jut zijn omdat Nederland het enige EU-land is wat haar stikstofcijfers registreert en doorgeeft." Snap je nu werkelijk niet wat een dom argument dat is? Dat NL het enige land is dat de stikstof nauwkeurig registreert veranderd niks aan het feit dat de boerenindustrie voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor de huidige stikstof crisis.

Rode Diesel
Rode Diesel23 aug. 2022 - 8:44

Je beweert dat de meerderheid van de protesterende boeren FDFF en Agractie steunt en dat deze radicalen dus representatief zijn. Geen enkel bewijs voor die bewering. Het is dan ook onzin. Vreedzaam protesterende boeren zijn de grote meerderheid. Je beweert over innovatie dat er niets is ontwikkeld en wat wel alleen meer van hetzelfde oplevert: Meer investeringen, schaalvergroting, productie. Alweer zonder bewijs van jou kant. De innovaties zijn zijn er legio (b.v. Lely Sphere) en hebben niets te maken met schaalvergroting. De eerdere vele kleine agrarische bedrijven droegen eraan bij. De productie neemt er niet door toe. Wel de stikstofuitstoot die sterk afneemt. Alweer factfree beweringen dus van jou. Toppunt is dat het weinig uitmaakt dat Nederland het enige EU-land is wat haar stikstofcijfers registreert (en overdraagt) omdat Nederland ook het land dat de meeste stikstof exporteert??? Het gaat om de stikstofuitstoot ter plekke door agrarische activiteit en niet die producten wanneer ze geëxporteerd of voor de binnenlandse markt hun plek vinden. Nederlandse boeren lopen door huidige innovaties ver vooruit op beperking van uitstoot van schadelijke stoffen en waterververbruik in vergelijking met andere EU-boeren. Dat in andere landen geen registratie plaatsvindt en niets wordt overgedragen heeft een reden.

Proletarier
Proletarier23 aug. 2022 - 9:23

@ rode diesel " De grote meerderheid is zeker wel voor veel meer stikstofreductie, hebben daar ook al met succes veel aan gedaan ondanks dat het nog lang niet genoeg is, maar zj zullen meer kunnen bereiken met inmiddels al ontwikkelde innovatie die zij graag willen inzetten." De wetenschap is daar heeel erg duidelijk over. Innovatie gaat niet helpen dus ik neem kennis van je mening en leg het links naast me neer.

Volrin
Volrin23 aug. 2022 - 10:06

@Rode Diesel "Je beweert dat de meerderheid van de protesterende boeren FDFF en Agractie steunt en dat deze radicalen dus representatief zijn. Geen enkel bewijs voor die bewering. Het is dan ook onzin." Jij leverde nochtans geen bewijs dat het de minderheid is. Beide beweringen worden vrijwel nooit onderbouwd met statistisch bewijs. " Alweer zonder bewijs van jou kant. De innovaties zijn zijn er legio (b.v. Lely Sphere) en hebben niets te maken met schaalvergroting." De Lelt Sphere zit nog in de test fase en na 6 jaar PAS hebben innovaties niet voor een duidelijke daling in stikstof gezorgd. "Wel de stikstofuitstoot die sterk afneemt. Alweer factfree beweringen dus van jou." Net zo factfree als jouw bewering dat de stikstofuitstoot sterk afneemt. Die sterke afname was tussen 1990 en 2000, daarna is het nauwelijks nog afgenomen en sinds 2005 alleen maar aan het schommelen geweest.

Volrin
Volrin23 aug. 2022 - 10:09

@Rode Diesel "Toppunt is dat het weinig uitmaakt dat Nederland het enige EU-land is wat haar stikstofcijfers registreert (en overdraagt) omdat Nederland ook het land dat de meeste stikstof exporteert??? Het gaat om de stikstofuitstoot ter plekke door agrarische activiteit en niet die producten wanneer ze geëxporteerd of voor de binnenlandse markt hun plek vinden." Desalniettemin zijn boeren een van de grootste vervuilers als het aankomt op stikstof. " Nederlandse boeren lopen door huidige innovaties ver vooruit op beperking van uitstoot van schadelijke stoffen en waterververbruik in vergelijking met andere EU-boeren." Je bekritiseerd Daan Ouwens voor het feiten-loze beweren, terwijl je zelf constant niks anders doet. Daarnaast maakt het niks uit of de beste zijn als het nog steeds niet goed genoeg is. " Dat in andere landen geen registratie plaatsvindt en niets wordt overgedragen heeft een reden." Een reden die niks veranderd aan het feit dat boeren een van de grootste vervuilers qua stikstof zijn in Nederland.

DaanOuwens
DaanOuwens23 aug. 2022 - 12:17

@ Rode Diesel Jij schrijft: Het is dan ook onzin. 10.000 tot 15.000 boeren betrokken bij FDF en eenzelfde aantal bij argactie. Volgens deze partijen zelf. De meerderheid dus. En je schrijft: De innovaties zijn zijn er legio (b.v. Lely Sphere) Ook Lely Sphere is een aanpak waarvan werking niet bewezen is en die om aanzienlijke investeringen dus schaalvergroting vraagt. Investeringen moeten terug verdiend worden en aanzien de melkprijs niet omhoog gaat moet de omzet omhoog dus schaalvergroting. Niet fact free dus, kwestie van zelf nadenken. En je schrijft: Het gaat om de stikstofuitstoot ter plekke door agrarische activiteit Nee het gaat om de totale stikstof uitstoot van alle bronnen, de verspreiding door Europa, de neerslag door heel Europa en die in specifieke natuurgebieden. Stikstof uitstoot is niet een lokaal probleem rond boerenbedrijven. De Nederlandse boeren zijn mondiaal de meest geïndustrialiseerde boeren bedrijven ter wereld. En dat is exact het soort boerenbedrijvigheid die alle problemen heeft veroorzaakt. En alle problemen zijn: Te hoe schuldenlast bedrijven, dieronvriendelijke productie, mishandeling dieren in vleesverwerking, vernietiging biodiversiteit, asociaal werkgeverschap, milieuschade door gifgebruik, water tekorten en stikstofuitstoot. Er zijn dus naast de stikstofuitstoot talloze redenen om een flink deel van deze waardeloze bedrijven te sluiten. En daar is geen fact free argument bij.

Abma
Abma23 aug. 2022 - 18:24

Ik denk dat wanneer de boerenzakdoek en de omgekeerde vlag wordt vervangen door een vlag met wolfsangel de wapperende sympathisanten zich nog steeds massaal als kuddedieren gedragen om hun conservatieve standpunt kracht bij te zetten. Schandalig en onderontwikkeld.

∆
22 aug. 2022 - 19:16

Gematigde boeren hebben als ieder ander evenveel recht op hun mening zonder vrees voor intimidatie door extremisten. Dit moet in de kiem gesmoord worden. Anders gaat het van kwaad naar erger.