Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Rob Jetten (D66) thuis opgezocht door boeren Farmers Defence Force

  •  
28-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Boeren van de extremistische organisatie Farmers Defence Force hebben dinsdagavond Rob Jetten (D66) opgezocht op zijn huisadres. Jetten liet dinsdag weten besmet te zijn met het coronavirus en in quarantaine te gaan. Daarop besloten de buren naar zijn huis te gaan om hem een ‘ gezond voedselpakket ’ te brengen. Volgens de D66-leider ‘een aardig gebaar, maar toch bekroop me ongemak’.
Op Facebook schrijft Jetten:
"Gisteravond verschenen er ineens vijf mannen aan mijn voordeur. Ze bleken lid van Farmers Defence Force en kwamen een voedselpakket brengen voor mijn quarantaineperiode, dat ik met een vriendelijk gesprek in ontvangst heb genomen. Er was geen sprake van een dreigende sfeer. Verre van dat. Deze boeren hadden geen kwaad in de zin."
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
"Toch bekroop me ook enig ongemak. Ik vind – hoe aardig het gebaar ook bedoeld is – dat actiegroepen politici niet thuis moeten opzoeken. Als politicus sta ik graag iedereen te woord over alles wat met de stand van het land te maken heeft. Politici moeten ook bereid zijn om naar iedereen te luisteren. Ik ga dan ook altijd het gesprek aan. In de Kamer. Op het Plein. Op het Malieveld. In de Achterhoek. Waar dan ook."
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
"Maar er is één plek waar dat niet hoort: thuis. En zeker niet ’s avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur. Het voelt ook vreemd en onaangenaam dat FDF weet waar ik woon. En daar foto’s en video’s van verspreidt."
Gisteravond verschenen er ineens vijf mannen aan mijn voordeur. Ze bleken lid van Farmers Defence Force en kwamen een…

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (98)

OlavM
OlavM1 nov. 2020 - 16:46

Wie in dit onverwachte bezoek van FDF-ers een vriendelijke, goedbedoelde geste wil zien, is m.i. dom of bewust misleidend bezig. Onaangekondigd in het donker aan de privé-deur verschijnen bij iemand die expliciet als politieke tegenstander wordt aangemerkt (denk aan de doodskist en andersoortige intimidaties) -terwijl die persoon bovendien in quarantaine is-, kan niet anders als bedreigend aanvoelen. Bovendien kunnen meegebrachte vleeswaren in dit geval als pesterig worden opgevat. Jetten zelf loste het netjes en professioneel op, maar als je zijn commentaar goed leest is het duidelijk dat hij met "vreemd en onaangenaam" eigenlijk bedoelt dat hij het als bedreigend heeft ervaren. Terecht.

michellekepen
michellekepen30 okt. 2020 - 16:30

Ik lees hier vele keren dat Rob Jetten vegetariër zou zijn. In mijn eigen reactie heb ik dit daarom voor waar aangenomen. Dom! Ik had het kunnen weten. Wanneer er sprake van een hetze is, dan doen de feiten er al snel niet meer toe...één van de kenmerken van een hetze. Rob Jetten is namelijk gee vegetariër. Hij is flexitariër! "Ik ben flexitariër, eet alleen op bepaalde dagen vlees” (2019) Zijn partner is echter wél volledig vegetarisch…" Zie ook: "Ik eet vaak wat kleins voordat ik naar buiten ga, een cracker of een boterham. Ik ben flexitariër, eet alleen op bepaalde dagen vlees. Mijn vriend is volledig vegetarisch, dus thuis koken we nooit iets met vlees of vis" (Nu.nl 4-9-2019) Zoals bekend, verbleef de partner van Jetten ten tijden van het bezoek in het buitenland: de kans dus om om er een vleesdag van te maken :)

Libertain
Libertain29 okt. 2020 - 12:42

Vind ik dat Rob Jetten als een goede politicus in dit geval het zeer professioneel aangepakt heeft en in plaats van de politie op te roepen, ondanks zijn ziektetoestand, geprobeerd heeft deëscalatie te bewerkstelligen. Het is hem gelukt. @Jan Man ("FDF heeft bv eerder al een keer een doodskist gemaakt met de naam van Jetten erop. Als diezelfde club dan ineens onaangekondigd een paar man sterk in je tuin staat is dat natuurlijk heel intimiderend en dat weten die boeren donders goed.") Laat maar ook glashelder zijn - aantasting van de privé sfeer door onaangekondigd bezoek 's avonds van bovenstaande lieden die normaliter met doodkisten rondlopen is een strafbare feit die actie van de politie vereist. Het zou heel anders geklonken hebben indien deze activisten van de boeren motor-club hadden bijvoorbeeld van tevoren telefonisch contact gezocht omdat hun doel zou zijn ipv die troep op de stoep bij Jetten te leveren - hun welgemeende excuses te willen aanbieden voor het uiterst stomme gedrag voorheen, toen ze met de doodkist met de naam van Jetten erop vrolijk deden rondlopen. Het is gebleken dat dit niet de bedoeling was. Dan is het bij "We weten waar je woont" gebleven en dan pluim voor Jetten die het goed afgehandeld heeft. Het rest is werk voor de geheime politie die extremisten in de kaart moet houden.

Eric Minnens
Eric Minnens29 okt. 2020 - 6:08

FDF, dat is toch een soort motorclub, maar dan met tractoren? Met die hork Van den Oever als voorzitter? Dat zijn toch wolven? In dit geval gekleed in schaapskleren? Geboerte is het, zoals Han van der Horst ze indertijd al benoemde. Ik zou ze niet graag aan mijn deur hebben, met wat voor 'vriendelijke' boodschap dan ook. https://joop.bnnvara.nl/opinies/geef-farmers-defence-force-gewoon-de-vinger

DaanOuwens
DaanOuwens28 okt. 2020 - 19:59

Nederland is zeer divers. Er zijn bijvoorbeeld boeren die het heel normaal vinden avonds bij mensen thuis op de stoep te staan om actie te voeren tegen hun politieke opvattingen. Er zijn ook mensen die dat intimiderend vinden en dat de discussie over iemands opvattingen niet hoort plaats te vinden bij de voordeur van het woonhuis van deze mensen. Waar het hier om gaat ook gezien de reacties is dat de manier van handelen van de boeren de maatstaf is voor de mensen die een dergelijke actie niet op prijs stellen. Dus de sympathisanten van deze actievoerende boeren vinden dat hun normen opgelegd moeten worden aan anderen ook als zij duidelijk maken dat ze er geen prijs op stellen. Een soort dictatuur van de domheid. Het is dat Jetten een klein vriendelijk mannetje is. Maar de logische reactie zou volgens mij zijn: Pleur op en neem je smerige rotzooi mee. Ik heb je niet gevraagd hier langs te komen. Wat mij betreft hoeft niet iedereen op die manier te reageren maar ik vind wel dat ook actievoerende boeren en hun sympathisanten moeten beseffen dat niet iedereen dezelfde opvattingen heeft als zij. Daar mankeert het nogal aan lees ik in de reacties.

3 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski28 okt. 2020 - 21:44

Het waren de boeren zelf die bezwaar maakten tegen actievoerders op hun erf. Ik zou als ik Jetten was aangifte doen.

Libertain
Libertain29 okt. 2020 - 8:26

@Daan, ("Een soort dictatuur van de domheid. ") Mooie samenvatting van de ultrarechtse politieke cultuur in ons land die onder de ultranationalistische dominantie van PVV, FvD en soortgelijke "Leefbare" groepjes tot aan de motorclub van de boeren leeft. Verder helemaal eens met je reactie.

DaanOuwens
DaanOuwens29 okt. 2020 - 10:22

@ Libertain Thnx.

wegmetons
wegmetons28 okt. 2020 - 19:27

Rob Jetten heeft volledig gelijk, een politicus spreek je aan in Den Haag of als hij ergens op werkbezoek gaat. Echter dit is wel een sympathiek gebaar van die boeren, dat moet je ze nageven.

2 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski28 okt. 2020 - 21:45

Hypocriet, niet sympathiek. Doorzichtig zieltjes winnen. En dan nog op iemands erf komen terwijl ze er zelf zo hard bezwaar tegen maakten. Ik zou aangifte doen en dat pakket steken ze maar in hun hol.

wegmetons
wegmetons29 okt. 2020 - 11:44

Aangifte doen van op de bel drukken bij een woonhuis? Op welke grond is dat strafbaar? De rechter zie u verschijnen...

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2020 - 18:12

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Zandb
Zandb29 okt. 2020 - 7:18

Sander Laat je toch niets wijsmaken. Dat je zo bij mensen op het platteland binnen kan lopen is echt van een grijs verleden. Helemaal bij boeren, die door schade en schande net zo 'wijs' zijn geworden als in de stad.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -28 okt. 2020 - 17:25

ik heb geen glazen bol, maar als Kaag al op de stoel van Jetten had gezeten , was er uit deze gebeurtenis alles uit gepeurd om er een politiek slaatje uit te slaan. Het is naief van Jetten - maar ook vertederend- dat hij deze overval ''onaangenaam'' noemt. Ik zal maar niet schrijven wat ik vind van de Klaver reacties ... (beneden alle peil)

NoahAmber
NoahAmber28 okt. 2020 - 17:22

Je mag hopen dat er geen paardenkop in die pakketten zat. Dan wist je wel zeker dat er iets vreemds aan de hand is of gaat gebeuren.

NoahAmber
NoahAmber28 okt. 2020 - 17:17

Mag dat wel, het omkopen van een politicus.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe28 okt. 2020 - 22:06

Een vegetarier omkopen met een pakket dierenlijken? Slechte grap.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 okt. 2020 - 22:33

van de boeren

Kuifje3
Kuifje328 okt. 2020 - 15:48

Welja, de hele brigade gaat weer los op de boeren. Iemand hier zegt zelfs: dit is fascisme. Onzin! Jetten zelf heeft het over vriendelijk gesprek en een aardig bedoeld gebaar. Hij heeft alleen liever niet dat hij thuis wordt opgezocht. Jammer, maar dat snap ik ergens ook wel. Aan de andere kant is dit heel wat anders dan wat de kameraden van Antifa bij Baudet hebben gedaan. DAT is pas over de grens. Als jongen van 15 ben ik ooit bij de oude Drees thuis geweest om folders te vragen voor een schoolproject. Hij was heel vriendelijk en wilde van alles van mij en ons project weten. Voor datzelfde project stuurde de PPR zelfs een afvaardiging naar onze presentatie. Gaaf toch? Politici die zich toegankelijk opstellen zijn voor mij de besten. Daar kunnen veel jongens en meisjes van de huidige generatie wat van opsteken.

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot28 okt. 2020 - 18:25

'Als jongen van 15 ' Misplaatste vergelijking. 5 volwassen mannen ben je als ze kwaad in de zin hebben wat minder snel de baas dan een knulletje van 15. FDF staan niet bepaald bekend om haar subtiele gedrag. 'Antifa en ook milieu-extremisten staan bekend om' De hardliners in dat soort kringen zijn net zo erg als dit FDF die dit soort 'grappen' uithalen.

Kuifje3
Kuifje328 okt. 2020 - 19:55

Flinke jongen hoor Joe! Heb je ook gezien dat Jetten dit intimiderend vond? Hij had het over vriendelijk en aardig, maar vond dat het liever niet thuis had moeten gebeuren. Dat is alles. Hier wordt er een nummer van gemaakt. Door mensen zoals u. Ziek gewoon.

Zandb
Zandb29 okt. 2020 - 7:12

Jerommeke Het FDF vertegenwoordigt niet alle boeren. (Zouden ze willen.) Dus dat "de hele brigade losgaat op de boeren", dat is wat overdreven. Feitelijk doet het FDF niets verkeerd, in die zin dat ze wetten overtreden. In zoverre heeft u gelijk. Dat die voordeur van Baudet beklad werd, dat is wel iets wat duidelijk verkeerd is. Maar in feite, wanneer het FDF het werkelijk kwaad bedoelt, is de uitwerking van dit 'vriendelijke bezoek' er niet minder om. Maar juist dat zou deze laatste daad wel een stuk geniepiger en m.i. gevaarlijker maken. Maar, we weten het niet en dus blijft ons niets over dat het FDF te bedanken voor deze zeer vriendelijke geste. Zou je niet verwachten van dergelijke rauwdouwers, dat ze nog een hart in hun donder hebben.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander29 okt. 2020 - 9:06

Los van het feit dat ik vind dat je niet bij een politicus aan de deur komt met zo'n misplaatste helemaal niet goed bedoelde grap, zie ook tweet van de dag., en je ook geen huis beklad moet Jerommeke niet te veel stemming maken en feiten verdraaien.Hoezo Antifa heeft huis van Baudet beklad? Maar ja, wat is over de grens als je alles op een hoop gooit. https://nos.nl/artikel/2191798-huis-thierry-baudet-beklad-met-verf-en-anarchistisch-teken.html

Joe Speedboot
Joe Speedboot29 okt. 2020 - 11:14

'Heb je ook gezien dat Jetten dit intimiderend vond?' Beter opletten! Anders had hij niet geschreven: 'Maar er is één plek waar dat niet hoort: thuis. En zeker niet ’s avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur. Het voelt ook vreemd en onaangenaam dat FDF weet waar ik woon. ' 'Door mensen zoals u. Ziek gewoon.' Niveautje..

michellekepen
michellekepen28 okt. 2020 - 15:47

Ik heb zojuist het integrale filmpje bekeken (van 3.20). Geen moment is er sprake van welke dreiging dan ook. Eigenlijk precies wat Jetten zelf ook aangeeft. Het gaat er juist zeer gemoedelijk aan toe. Komt op mij over als een voorbeeld van 'noaberschap'. Maar wel gecombineerd met marketing: de (natuurlijke) produkten worden duidelijk in het zonnetje gezet. En 'noaberschap' film je normaal gesproken niet. Dus ook onderdeel van marketing. Hier lees ik zinsneden als; - Is eigenlijk een stapje verder dan die doodskist. Hele nare mensen - Dit is fascisme - Doet me denken aan voetbalhooligans: stadions verbouwen, zwaar vuurwerk afsteken, vaak ook lid van criminele organisaties. Maar dan één keer in de zoveel tijd een goede doelen-actie t... - Dit keer geen paardenkop in bed - Zo doet de Mafia dat ook - Vreemd dat dit extremistische tuig nog steeds ongehinderd haar gang kan gaan en niet voor de rechter hoeft te verschijnen - de boodschap: “We weten je te vinden!” - Dit is natuurlijk pure intimidatie. - Natuurlijk was intimidatie een van de doelstellingen van dat bezoek Shame on you. Hoe vallen jullie door de mand!. Nare, vooringenomen vooroordelen (sorry voor de dubbelop). Zegt heel veel hoe sommige breinen kennelijk werken. Illustratief is ook het ge(mis)bruik van termen, de nietszeggend- en leegheid ervan. Hyperinflatie van woorden. Tot inhoudsloze brei gedegraderd zijn: mafia, fascisme, intimidatie, extremistisch tuig... Dat Jetten ongevraagd thuis bezocht wordt, ik ben de laatste om dát goed te praten. Dat dit gefilmd wordt, past eerder bij actievoerders dan bij een ziekenbezoek door bezorgde 'buren'. Maar de door mij aangehaalde recaties, die gaan werkelijk alle perken te buiten! En maken zichzelf belachelijk. Omdat ze op (onjuiste) aannames en onwaarheden gebaseerd blijken. Met een kwalijke rol van Jesse Klaver. Voordat jullie (van de aangehaalde uitspraken) de bak met gier over mij heen gaan kiepen: deze keer eerst het (integrale!) filmpje bekijken...

14 Reacties
LaBou
LaBou 28 okt. 2020 - 17:26

Ik neem toch aan, ook al gezien het feit dat ze het zelf op het internet gezet hebben, dat dit filmpje door de fdf zelf is gemaakt en niet door anderen om die boeren in een slecht daglicht te zetten. En dat lijk jij wel te suggeren met de zin "Dat dit gefilmd wordt, past eerder bij actievoerders dan bij een ziekenbezoek door bezorgde ‘buren’."

Jan Man
Jan Man28 okt. 2020 - 19:43

Het gaat natuurlijk niet alleen om dit bezoek. FDF heeft bv eerder al een keer een doodskist gemaakt met de naam van Jetten erop. Als diezelfde club dan ineens onaangekondigd een paar man sterk in je tuin staat is dat natuurlijk heel intimiderend en dat weten die boeren donders goed.

michellekepen
michellekepen29 okt. 2020 - 0:02

LaBou, Ik ga er zeker van uit dat ze het zelf gefilmd hebben. Ik suggereer nergens dat anderen dan deze boeren, het gefilmd hebben. Heb je het integrale filmpje eigenlijk wel bekeken? Kennelijk niet, want anders had je geweten wat ik weeet: namelijk door boeren zelf gefilmd. Een puur ziekenbezoek/noaberschap film je niet, vandaar mijn conclusie dat er zeker (ook) sprake van marketing en/of actie is. Heb je overigens nog iets te zeggen over de aangehaalde uitspraken?

michellekepen
michellekepen29 okt. 2020 - 0:15

Jan Man, Integrale filmpje intussen bekeken? Zo intimiderend was het. Met Jetten die na het bezoek daarom zelf schreef: "Er was geen sprake van een dreigende sfeer. Verre van dat. Deze boeren hadden geen kwaad in de zin." Mijn vraag over het beweerde vegetariërschap, heb je overigens niet beantwoord. Robe Jetten blijkt namelijk helemaal geen vegetariër te zijn. Het krijgt steeds meer trekken van een hetze. Lees zelfs termen als 'sadistisch'. Doet me denken aan de hetzes tegen VI. Waar ook aantoonbaar onjuiste informatie, desinfo dus, werd verspreid. Niet uit onwetendheid, maar puur uit kwaadaardigheid.

Marinus Calamari
Marinus Calamari29 okt. 2020 - 7:40

Ik zal Jetten maar even citeren: Zal op het plaatselijke linksvolk, dat over het gemeen wel tussen de regels kan lezen, meer indruk maken dan je rechtse krokodillentraantjes, michel. Want zoals ik al zei, een van de doelstellingen van dat bezoek was, natuurlijk, intimidatie. "We weten je te vinden" Zeker omdat dit niet de eerste keer is dat politici in het algemeen, en Jetten in het bijzonder, het doelwit zijn geworden van intimidatie en bedreiging door deze guurboeren. En jij staat blijkbaar gewoon aan hun kant. Daar komt bij, iedereen weet dat D66 en FDF nogal van mening verschillen. Daardoor hebben we ook minder plezierige aandacht van ze gehad. Mijn collega Tjeerd de Groot moest aangifte doen van bedreigingen. GroenLinks-collega Jesse Klaver en ik zagen onze naam terug op een doodskist. Mijn auto werd bij een aanvankelijk onderhoudend bezoek aan Diepenheim klemgereden door tractoren en met stickers beplakt. Er was een geëmotioneerde protestactie in Winterswijk met veel tractoren tijdens een werkbezoek van mij, waarbij andere FDF’ers samen met de politie de rust moesten terugbrengen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Na dat soort ervaringen is het wellicht voor te stellen dat ik toch even vreemd opkeek toen ik gisteravond de deur open deed en het FDF-logo op de jasjes zag.

LaBou
LaBou 29 okt. 2020 - 7:52

@michel: ik heb het over jouw tekstje, niet over het filmpje. Als je wat anders bedoelt dan je schrijft moet je leren beter te schrijven wat je bedoelt. Dan hoeft een ander niet te raden.

Jan Man
Jan Man29 okt. 2020 - 8:09

@michel https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/28/vijf-leden-farmers-defence-force-brengen-rob-jetten-thuis-voedselpakket-a4017685

michellekepen
michellekepen29 okt. 2020 - 9:53

Jan Man, NRC had ik eerder zelf al via Google gevonden. Schrijft: "omdat de boeren ervan op de hoogte waren dat Jetten vegetariër is". (maar zit achter betaalmuur, geen "openbaar beschikbare bron") "Jetten gaf in eerdere interviews aan dat hij het grootste deel van de tijd vegetarisch eet" (RTL, 28-10-2020) Jetten heeft in interviews al vaker aangegeven dat hij het grootste deel van de tijd vegetarisch eet (Hart van Nederland, 28-10-2020) En van vóór deze hetze, Rob Jetten zelf(!!!) (Nu.nl, 4-9-2019): "Ik ben flexitariër, eet alleen op bepaalde dagen vlees" Zijn partner is echter wél volledig vegetarisch... De boeren spreken overigsn uitdrukkelijk over "de schijf van vijf". En over "fruit". (de twitter-hetze, pakket dat slechts vlees bevatte, lijkt daarmee wel zeer onwaarschijnlijk) Heb je het integrale filmpje van het bezoek nu intussen bekeken?

michellekepen
michellekepen29 okt. 2020 - 10:06

LaBou. Kan het zijn dat jij gewoon beter moet lezen? Wellicht dat minder vooringenomenheid, daarbij kan helpen. (nogmaals, ik scheef dus dat ik deze boeren (ook) als actievoerders beschouw, en dus niet als 100% ziekenbezoekers of 100% burenbezoekers!) En nogmaals de vraag: heb je nu intusen het integrale filmpje gezien? (want dat had je namelijk geen moment gedacht, dat ik wat anders schrijf dan ik scheef) Nogmaals: nog iets over de gewraakte uitspraken te melden? Waar mijn schrijven over ging. Ben intussen de conclusie aan het trekken, dat je dáár kennelijk geen moeite mee hebt...

michellekepen
michellekepen29 okt. 2020 - 10:23

Marinus Calamari: "Want zoals ik al zei, een van de doelstellingen van dat bezoek was, natuurlijk, intimidatie". “We weten je te vinden” Ik heb aangegeven wat Jetten zelf zie, namelijk: dat het bezoek in zeer gemoedelijke sfeer verliep. Dat er geen moment sprake was van welke dreiging dan ook. Als je het integrale filmpje van begin tot het einde bekijkt (3.20 min), dan wordt wat Jetten zelf zegt, ook nog eens bevestigd. (dat ik vind dat politici en bestuurders helemaal nooit thuis bezocht moeten worden, heb ik al aangegeven) Marinus, heb je eigenlijk ook nog iets inhoudelijks over de door mij gewraakte hetze-uitspraken te melden? Al is het maar, dat je je volledig achter deze uitspraken schaart...

LaBou
LaBou 29 okt. 2020 - 11:14

En nogmaals michel: het gaat niet om het filmpje, het gaat om jouw reactie. Daaruit blijkt dat je actievoerders verantwoordelijk houdt voor dergelijke filmpjes met een zekere bedoeling. Jouw reactie is bedoeld om daarde aandacht vanf te leiden. Nogmaals, ik doe niet zo veel aan begrijpend lezen. Laat de auteur waar ik op reageer maar begrijpelijk schrijven, dan hoeft de lezer niet naar de bedoeling te raden.

Marinus Calamari
Marinus Calamari30 okt. 2020 - 8:56

@michel In zijn volledige, door mij geciteerde verklaring op Facebook legt Jetten wel degelijk expliciet het verband tussen dit "ziekenbezoekje" en eerdere, aan zijn persoon gerichte intimidatie/bedreiging door het FDF. Overigens hilarisch dat rechtsmensjes altijd lopen te blèren over het gelieg van "Linkse Elite" maar nu het hen uitkomt, ineens onvoorwaardelijk alles geloven wat Jetten, in een door zorgvuldig hen gekersenpikte verklaring zegt. Het is simpel, Jetten heeft geen poot om op te staan juridisch gezien, en hij heeft alle redenen om niet te laten zien dat hij geïntimideerd is. Daarbij zegt hij ook gewoon letterlijk dat hij "verrast" was dat dezelfde mensen die hem eerder bij meerdere gelegenheden intimideerden/bedreigden ineens bij hem op de stoep stonden. Dan is het voor mij wel duidelijk hoor. En tenzij die boeren allemaal zwakbegaafd zijn én een enorm bord voor hun kop hebben, was het voor hen ook wel duidelijk hoe dit op Jetten zou overkomen. Als intimidatie geen doelstelling was geweest, dan waren ze nooit bij hem thuis langs gegaan. Dan hadden ze hem opgewacht bij de Kamer of zo en dat pakket daar bij hem aangeboden. "We weten waar je woont" en iedereen die probeert te doen alsof een dergelijke knokploegmentaliteit normaal is, is onderdeel van het probleem. Of ze hun eigen onzin nu echt geloven of niet.

michellekepen
michellekepen31 okt. 2020 - 16:54

Marinus Calamari, Jammer dat je werkelijk volledig aan de strekking van mijn schrijven voorbij gaat. Namelijk de door mij gesignaleerde hetze. Geïllustreerd met een opsomming, zie "zinsneden als". Waarbij ik nog ben vergeten op te nemen het zogenaamde vegetariër zijn Jetten, waar deze zelf zeer nadrukkelijk aangeeft slechts flextariër te zijn. En alleen nooit vlees eet in gezelschap van zijn partner, die namelijk wél vegetariér is. Nu je zelf toch begint over liegen... Als ik het integrale filmpje zie (wat jij blijkbaar weigert te doen), dan bespeur ik op geen enkel moment een dreigende sfeer. En dat is 'toevallig', Jetten als ooggetuige ook niet! Als ik mijn eigen waarnemening + die van Jetten al niet meer mag vermelden, dan vraag ik me af wie jij dan dan wel niet bent (en met welke agenda?) om daar tegen te ageren. Voor de rest heb ik, intussen zelfs meerdere malen(!), aangegeven dat huisbezoeken wat mij betreft sowieso onacceptabel zijn. Nu jij op mijn posting reageert, maar volstrekte aan de strekking van mijn verhaal voorbijgaat, kennelijk bewust, trek ik de conclusie dat jij óf van mening bent dat de door mij aangehaalde citaten geen enkel probleem vormen, of dat jij zelf onderdeel uitmaakt van deze hetze. Ik zet vooralsnog in op de laatste optie.

Marinus Calamari
Marinus Calamari1 nov. 2020 - 10:34

Nou michel, ik heb nergens gezegd dat je mening niet kan of mag. Maar dat zie je wel vaker op rechts, dat (harde) kritiek op een mening wordt gezien als een persoonlijke aanval en/of een bedreiging van de vrijheid om die mening te hebben. Voor de duidelijkheid, u heeft in principe recht op uw mening, hoe problematisch en/of toondoof die mening ook is, dus u kunt wel ophouden met dat gezeur. Nog even een keer een (dit keer korter) excerpt van de Facebook post, waaruit blijkt dat Jetten moest denken aan eerdere bedreigingen door het FDF toen de FDF 's avonds in eens onaangekondigd met een ploeg mannen voor zijn deur stond. "Daar komt bij, iedereen weet dat D66 en FDF nogal van mening verschillen. Daardoor hebben we ook minder plezierige aandacht van ze gehad. Mijn collega Tjeerd de Groot moest aangifte doen van bedreigingen. GroenLinks-collega Jesse Klaver en ik zagen onze naam terug op een doodskist [...] Na dat soort ervaringen is het wellicht voor te stellen dat ik toch even vreemd opkeek toen ik gisteravond de deur open deed en het FDF-logo op de jasjes zag." Dat Jetten niet geintimideerd was, dan wel niet liet zien dat hij geïntimideerd was, betekent niet dat het geen intimidatiepoging was. Goed, er is een kansje dat geen van de betrokken FDF-ers wegens zwakbegaafdheid en/of een ontstellend gebrek aan sociale vaardigheden doorhad hoe dat bezoekje overkwam, maar Occam's Scheermes suggereert dat het gewoon om intimidatie ging. Het is tenslotte ook goed om je te realiseren, dat de FDF oorspronkelijk specifiek is opgericht als een soort vigilantegroep om op te treden tegen precies dit soort onaangekondigde erfbezoeken door activisten. Dan snappen ze blijkbaar wel dat zoiets ongepast is.

Thuiszitter
Thuiszitter28 okt. 2020 - 15:30

Hij had de deur niet open hoeven te doen wat mij betreft. Signaleren en gelijk de politie bellen lijkt mij de enige manier hierop te reageren.

1 Reactie
wegmetons
wegmetons28 okt. 2020 - 19:29

Goedenavond, hier de alarmcentrale wat kan ik voor u doen? Nou meneer, er staan een paar mensen voor de deur die me een fruitmand willen geven omdat ik ziek ben. Ziet u dat gesprek al voor zich?

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander28 okt. 2020 - 15:27

Extreemrechts klopt al heel lang aan vele deuren! Wanneer gaat de politiek eindelijk eens deze rechtsextremisten aanpakken in plaats van mee in conclaaf te gaan en onnodig pamperen. Mevr. Sieta Keimpema (FDF)is inmiddels gekozen tot voorzitter van de Eurpean Milk Board(EMB) een belangenvereniging voor de Europese melkveehouders.In Nederland valt de Dutch Diarymen Board(DDB) onder deze Europese koepel. Mevr. Keimpema is ook daar de voorzitter van. Doel is o.a om bij lage melkprijs de boeren te compenseren. Dat moet dan ook weer in het nieuwe Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid (GLB) worden opgenomen. Zo houden we overproductie en dus nog veel te veel koeien op onze postzegel Nederland in stand. Carola Schouten heeft het nakijken. Mevr. Keimpema vindt alle functies prima te combineren. Green Deal, in de prullenmand, nog wat kerncentrales erbij en foetsie verbetering van de leefomgeving. Extreemrechts, geef ze niet nog meer ruimte. Hier een opiniestuk over de totale vervreemding geplaatst in een van de noordelijke kranten. https://www.e-pages.dk/frieschdagblad/1496/article/1235934/23/3/render/?token=4a2af86dba0c477b573dd379a348e529

1 Reactie
RPS2
RPS229 okt. 2020 - 14:35

Overproductie is geen probleem meer, melkquotum is door de EU opgeheven. Daarnaast hebben de relatief kleine melkveebedrijven in Nederland enige ondersteuning nodig bij een lage melkprijs. Anders blijven de efficiëntste conglomeraten over, kijk maar naar de VS, waarbij de mega-mega melkvee bedrijven met onderbetaald werknemers enkel kunnen overleven.

Leontrotsky
Leontrotsky28 okt. 2020 - 15:06

Dit is zeer bedreigend voor Jetten, het blijft ontstellend om te zien hoe de boeren zichzelf volledig om zeep helpen en er zelf voor zorgen dat het draagvlak van de Nederlandse bevolking voor de boeren naar de 0% gaat.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout28 okt. 2020 - 15:04

Zelf weet ik uit ervaringen vroeger op het platteland, dat het een traditie was dat boerenknechten iemands woonst dreigden aan te doen bij geschillen in de dorpskroeg om vrouwen waar het werkvolk aanspraak op maakte: `Most goud oetkiek’n vent, aans komm’ wie eeb’n bie die laangs om doe veur de kop te fiets’n!’

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe29 okt. 2020 - 21:18

komt me bekend voor, net als de achterlijke opvattingen over aanspraken op het vrouwvolk.

Zwerfstein
Zwerfstein28 okt. 2020 - 12:04

Ik weet bij mijn in de buurt zeker twee extreme boeren, die destijds NL'se vlag omgekeerd hadden hangen en spandoeken bij hun erf. En het adres van die FDF-voorman kan je ook gewoon googlen. Dus als die 's avonds eens wat D'66-ers op de stoep hebben staan moeten ze ook niet raar opkijken.

2 Reacties
Zwerfstein
Zwerfstein28 okt. 2020 - 12:05

bij mijn = bij mij

RPS2
RPS228 okt. 2020 - 13:13

Waarom zijn die twee boeren uit jou buurt volgens jou 'extreme boeren'?

Jan Man
Jan Man28 okt. 2020 - 12:04

Beetje raar om in het donker bij een politicus thuis te komen. Er zouden ook foto’s en video’s van zijn woning verspreidt zijn. Ook nogal flauw om Jetten die vegetariër is een voedselpakket te geven met rundvlees, varkensvlees en konijnenvlees erin. Vooral konijnenvlees is nogal berucht: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4950251/konijnen-fokkers-dierenleed-animal-rights-dierenwelzijn

4 Reacties
Henkie3
Henkie328 okt. 2020 - 12:55

Je kan wel begrijpen dat dat dode vlees in een kist ren betekenis had. Is eigenlijk een stapje verder dan die doodskist. Hele nare mensen dit.

michellekepen
michellekepen28 okt. 2020 - 14:09

Jan Man, Dat het donker is, is niet vreemd in dit jaargetijde. Dat is het al vanaf ongeveer 18.30. (categorie stemmingmakerij: is overdag dan soms minder erg? Enige extra 'erge' lijkt me gedurende de nachtrust) Wat ik wel vreemd is dat: - je überhaupt een politicus (of bestuurder) thuis gaat opzoeken - dat je kennelijk wél zijn adres weet te achterhalen, een speciaal voedselpakket klaarmaakt, maar blijkbaar dan weer niet weet dat Jetten vega is (ik wist het ook niet, maar ik heb dan ook nooit overwogen Jetten van eten te voorzien)

Jan Man
Jan Man28 okt. 2020 - 16:03

@michel Het bleek dat ze wel wisten dat Jetten vegetariër is en juist daarom expres vlees gaven. Dat schijnt een soort humor te zijn bij die lui. Er zit wel iets sadistisch in. Maar dat is niet heel verrassend als je bedenkt hoe de meeste boeren met hun vee omgaan.

michellekepen
michellekepen28 okt. 2020 - 18:40

Jan Man, Dat heb ik niet meegekregen. Heb je daar een serieuze en openbaar beschikbare bron van? na korte rondgang: - volgens mij is Jetten zelfs helemaal geen full-time vegetariër, dus ik neem een aantal bronnen sowieso met een korreltje zout... - ik lees op twitter zelfs "louter dierlijke produkten". Terwijl de boeren uitdrukkelijk over de schijf van vijf spreken! Dus wie liegt er nu?

RPS2
RPS228 okt. 2020 - 11:42

Hoe kan deze actie dit soort reacties uitlokken? Ik snap er niks van, waarom zo negatief mensen? Niet alle boeren plakken doodsbedreigingen op hun trekker, net zoals niet iedere moslim een terrorist is. Rij eens een erf op en maak eens een praatje met een boer. De meeste mensen op dit forum (en Jesse Klaver met zijn tweet) zoeken veelste veel achter deze actie. Ik zie gewoon een stel boeren die gezellig een praatje houden met Rob Jette, en ze zijn het ook nog over een aantal punten eens. Dat is toch mooi? Waarom dan 'intimidatie', 'extremistisch tuig', 'kwaadaardig', etc. Wil iemand dat mij uitleggen?

5 Reacties
prgrssf
prgrssf28 okt. 2020 - 13:19

Jij snapt fascisme niet. Dit is fascisme.

JasDon
JasDon28 okt. 2020 - 14:10

Je leest het RPS, een beetje relativeren staat gelijk aan het niet snappen fascisme. ;-)

RPS2
RPS228 okt. 2020 - 15:08

Haha, jah. Blijkbaar, ik schrok een beetje van z'n reactie. Deed mij een beetje denken aan die 'well, that escalated quickly'-meme. Wellicht heeft dit forum wel een beetje relativering nodig, als ik de reacties zo lees. Ik denk serieus dat we hier niet teveel achter moeten zoeken. Dit is gewoon een beetje kantine-humor van 'kom op jonges, laten we die Rob Jetten ff een voedselpakketje geven, das lache'.

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 okt. 2020 - 15:10

Waar woon je, dan kom ik het je uitleggen.

RPS2
RPS228 okt. 2020 - 15:49

Haha, ik snap je punt. Maar als je voor de gein met een voedselpakket bij iemand langskomt ben je niet gelijk een fascist, extreemrechts, intimiderend. Dat is wel een beetje de gemiddelde reactie hier op het forum. Bekijk dat filmpje nog eens, FdF heeft erg veel aanhang onder boeren, maar ik ken geen boer die fascistisch of extreem is, terwijl je als boer zijnde dat wel naar je hoofd geslingerd krijgt, als ik dit zo lees hiero. Daar schrik ik toch wel van eigenlijk.

Marinus Calamari
Marinus Calamari28 okt. 2020 - 11:41

Natuurlijk was intimidatie een van de doelstellingen van dat bezoek. En als ik Jetten was zou ik die fruitmand niet eens op de composthoop flikkeren. Zal wel niet mee gerommeld zijn, maar je weet het nooit helemaal zeker, hè.

Aart van de aap
Aart van de aap28 okt. 2020 - 11:34

Aparte actie. Je kan er eigenlijk niet zoveel van zeggen. Ja, we geven je een voedselpakket, want we geven om je Oja en we weten ook waar je woont.... Naargeestig gebeuren, eigenlijk.

Norsemen
Norsemen28 okt. 2020 - 11:26

Dit is natuurlijk pure intimidatie. Probleem is dat dit voor veel mensen geen enkel probleem is.

1 Reactie
Aart van de aap
Aart van de aap28 okt. 2020 - 15:08

Ja, maar je kan ze niets maken, juridisch gezien Het is dus wel slim van ze, dat moet ik ze nageven.

Zandb
Zandb28 okt. 2020 - 11:08

Kan je nagaan, voor de figuren die bijvoorbeeld de islam hard aan willen pakken, hoe lastig dat is, in een samenleving waar je de wet niet hoeft te overtreden, als je bedreigend wil overkomen. Want zeg het maar; vormen deze boeren een bedreiging of juist niet? In ieder geval overtreden ze geen enkele wet.

2 Reacties
Dick Roelofsen
Dick Roelofsen28 okt. 2020 - 12:19

"Want zeg het maar; vormen deze boeren een bedreiging of juist niet?' Dat hangt ervan af hoe paranoide je bent, denk ik. Jette geeft aan "Er was geen sprake van een dreigende sfeer. Verre van dat. " en "Ik vind – hoe aardig het gebaar ook bedoeld is – dat actiegroepen politici niet thuis moeten opzoeken. " Hij ziet het dus kennelijk niet als bedreiging, maar eerder als aantasting van zijn privacy.

Zandb
Zandb28 okt. 2020 - 15:22

Dick Het gaat mij om de vraag, wat je er dan tegen kan doen, wanneer de wet niet overtreden wordt en je je toch bedreigd voelt. Dit in relatie bv tot de situatie in Frankrijk, waarin Macron suggereert dat hij de islam hard kan aanpakken. Maar zeg dan maar hoe, wanneer net als hier bepaalde 'verdachte mensen' niet aantoonbaar iets strafbaars doen.

harmmeijer
harmmeijer28 okt. 2020 - 11:00

Onze grenzeloze vrijheden gaan zich tegen ons werken: “Geroemd werd de vrije markt en daarmee kwam de vrijheid om insecten plat te spuiten en gif te lozen. De vrijheid om grotere varkensstallen te bouwen. De vrijheid om een weekendje weg te vliegen. De vrijheid om geld op Guernsey te stallen oftewel: de vrijheid belasting te ontwijken. (Belasting is voor losers die geen dure belastingadviseur kunnen betalen.) Geroemd is de zelfbeschikking en daarmee de vrijheid om naar haatzaaiende predikers te luisteren. De vrijheid zelf ook alles maar te zeggen, om politici van hun fiets te dreigen en verpleegkundigen voor hoer uit te schelden. De vrijheid om moedwillig verzinsels de wereld in te sturen en de vrijheid om in plaats van wetenschappers wappies te geloven. De vrijheid om willens en wetens je gezondheid te schaden.” https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/vrijheid-alleen-is-niet-genoeg~b836e830/

2 Reacties
Zandb
Zandb28 okt. 2020 - 11:13

Merel Het zijn sterke bene die de weelde (de vrijheid) kunnen dragen. In feite is het veel makkelijker (niet noodzakelijk prettiger natuurlijk) leven in een dictatuur.

harmmeijer
harmmeijer28 okt. 2020 - 13:16

@ Zandberg Tsja, ik leef momenteel in een land waar de rijken rijker worden, armen armer worden, onverdraagzaamheid troef is, solidariteit compleet is verdwenen, egoïsme welig tiert, de grootste schreeuwers de meeste aandacht krijgen, fascisme erbij hoort, onfatsoen normaal is, om maar een paar dingen te noemen. En dat alles in het kader van onze ‘vrijheden’ en ‘moet kunnen’. En ondertussen sneeuwt een hele grote groep goedwillenden onder. Wat heeft dit nog met vrijheid te maken in de ware zin van het woord.

tempest
tempest28 okt. 2020 - 10:51

Brr, nare actie. Helaas zie je dit soort intimidatie pogingen wel vaker en soms nog veel erger (bedreigingen van Wilders bijvoorbeeld). Leven en laten leven! Laat onze volksvertegenwoordigers met rust, ze doen het werk voor ons allen! Ze hadden ook gewoon een beterschapskaartje met een keurslager cadeaubon naar zijn Tweede Kamer post adres kunnen sturen als ze het echt vriendelijk bedoelde.

Bernie2
Bernie228 okt. 2020 - 10:33

Vreemd dat dit extremistische tuig nog steeds ongehinderd haar gang kan gaan en niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Hoogste tijd voor goede en harde regelgeving. Terreur past niet in Nederland. Niet door buitenlandse culturen, niet door dreigende hooivorken.

5 Reacties
Autofiets
Autofiets28 okt. 2020 - 10:45

Vreemd dat als actiegroepen zich vastketenen op een boerenerf in een stal of een huis van Baudet beklad wordt, dit door veel reageerders wordt toegejuicht op Joop, echter als deze FDF actie bij Rob Jetten in het nieuws komt deze veroordeeld wordt als terreuractie van extremistisch tuig. Deze hypocrisie lijkt tekenend te zijn op alle opiniërende websites (Joop, Geenstijl, etc.), een ieder lijkt zich moreel verheven te voelen, maar blijkbaar komt dit niet met de wens consequent te zijn en principes te hebben. Dit soort acties zijn uiterst onwenselijk en kunnen als bedreigend ervaren worden, volgens mij reageert Jetten er vrij netjes afwijzend op. Dat zou een weldenkende reageerder in alle gevallen ook moeten doen, onafhankelijk van wie het 'lijdend voorwerp' in deze is.

GoudenBergen
GoudenBergen28 okt. 2020 - 10:56

Dat hebben ze van antifa gekeken maar die gaan nog wel wat verder met intimidatie en geweld.

RPS2
RPS228 okt. 2020 - 11:08

Als ik de opname bekijk, zie ik een oprecht, leuk en geïnteresseerd gesprek. De beste man ratelt netjes zijn voorbereiden praatje op tegenover Jette en daarna vragen ze hoe het met 'm is. Je kan toch niet zeggen dat deze mensen die hier aanbellen 'extremistisch tuig' zijn? Maak je wel eens een praatje met een boer in je omgeving?

Bernie2
Bernie228 okt. 2020 - 11:38

@RPS. Ik woon hier tussen boeren en tuinders. Geen van hen afficheert zich met FdF en de acties waarvan ze zich bedienen. Verder: alleen al het feit dat het tuig intimiderend aanbelt bij Jetten (en andere kopstukken) is veelzeggend. Ditmaal reden ze niet met hun EU-tractoren het huis van Jetten binnen, maar hun geste was op zijn zachtst gesteld smakeloos.

RPS2
RPS228 okt. 2020 - 14:11

@ Bernie, oke. Ondanks dat in jou buurt de boeren en tuinders klaarblijkelijk niet achter FdF staan, hebben ze nog steeds een breed draagvlak bij veel boeren. Dat komt ook vanwege het feit dat FdF nogal lomp in de discussie staat, en LTO de afgelopen jaren weinig voor de boeren heeft betekend (althans dat is het idee). FdF is op zichzelf geen extremistische beweging zoals hier wordt gesuggereerd, alleen houden ze ervan om tegen de kar te trappen. Rotte appels die er tussen zitten worden helaas, logischerwijs, door de media uitvergroot (dat moet ook, maar geeft een vertekend beeld). Ik vind deze actie niets meer dan een oprechte, jolige actie, ook gezien de oprechtheid in het filmpje. Sorry hoor, maar dat is toch echt niet gespeeld.

Starter2
Starter228 okt. 2020 - 9:56

Dit moet je toch gewoon niet doen als boer. Natuurlijk voel je je niet prettig als er ineens een paar mannen op de stoep staan met een voedselpakket. Rare actie.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!28 okt. 2020 - 9:27

Blijkbaar met de beste bedoelingen kwamen deze boeren langs, maar ik snap heel goed het gevoel wat Rob Jetten heeft. Een gezond voedselpakket afgeven bij het partijkantoor was slimmer geweest. Thuis bij een politicus langsgaan is niet goed.

Libertain
Libertain28 okt. 2020 - 9:18

Is dit de praktische uitvoering van de bekende zin: "Wij weten waar je woont!" Dan is het ondubbelzinnig regelrechte intimidatie verpakt in dit geval als pakketje.

Hakkepuf
Hakkepuf28 okt. 2020 - 9:17

Dat zal Aad Kosto vroeger ook wel gedacht hebben...

Sailor2
Sailor228 okt. 2020 - 9:16

Zo doet de Mafia dat ook. Even met een paar mensen in het donker aanbellen en vragen hoe het met je vrouw en kinderen gaat. Tuig,

Zwerfstein
Zwerfstein28 okt. 2020 - 9:10

Doet me denken aan voetbalhooligans: stadions verbouwen, zwaar vuurwerk afsteken, vaak ook lid van criminele organisaties. Maar dan één keer in de zoveel tijd een goede doelen-actie tegen kanker en ze denken dat ze het weer gecompenseerd hebben. Zo werkt het natuurlijk niet.

Bouwman2
Bouwman228 okt. 2020 - 9:03

Er is geen één boer die kwaad in de zin heeft . Hendrik Koekoek wqs de laatste. Als een boer kwaad is dan voet ie zich gepest. en getreiterd. Dan moet je met een boer praten, dat kan best, als er iemand is met een beroep dat naast de theorie ook de praktijk kent is het wel dat vak van boer. Dat boeren opgeletterd en agressief waren was in de tijd van Bredero .

6 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens28 okt. 2020 - 9:16

@ Bouwman Jij schrijft: Er is geen één boer die kwaad in de zin heeft . Het is volstrekt idioot om dit soort uitspraken te doen. Er is sprake van enorme milieuverontreiniging, mishandeling van dieren, grootschalige fraude, dreigementen aan tegenstanders en schade aan mensen en gebouwen. Ook jij mag opkomen voor boerenbelangen maar op deze schaal liegen mag niet.

Libertain
Libertain28 okt. 2020 - 9:20

@Bouwman, ("Als een boer kwaad is dan voet ie zich gepest. en getreiterd.") Tussen twee glaasjes het huiswerk voor Bouwman - in bovenstaande zin het woord "boer" door het woord "moslim" te doen vervangen.

rvb2
rvb228 okt. 2020 - 9:47

Veel boeren hebben zeker kwaad in de zin en zijn aggressief. Dat hebben we al gezien bij de gewelddadige boerenprotesten waar deuren en hekken geramd werden, mensen werden geintimideerd en bedreigd. Deze protesten hadden als doel om zo veel mogelijk te kunnen blijven vervuilen, dat is kwaadwillend. De tijd van agressieve en kwaadwillende boeren is nu. Alleen het ongeletterde is verdwenen bij boeren.

Berend5
Berend528 okt. 2020 - 10:13

Want alle boeren zijn gelijk?

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 okt. 2020 - 10:57

Ook boeren zijn verschillend. Waarom toch altijd dat gepikeerde als het om boeren gaat! Dit zijn veelal geen lieverdjes.

RPS2
RPS228 okt. 2020 - 15:39

Hoi, ik kom uit 'milieu' waar jullie nu over spreken. @DaanOuwens en @rvb, ik raad jullie van harte aan om even jullie blik te verbreden en uit jullie bubbel te stappen. Ga eens langs bij een boerencamping, fiets een rondje door de polder (Schermer/Beemster, heel mooi), daar wonen hartstikke gezellige melkveehouders & akkerbouwers die met volle passie hun bedrijf willen overdragen aan hun zoons/dochters. Praat met ze! Als Rob Jetten en die boeren in het filmpje dichter bij elkaar komen en over veel dingen het eens zijn, dan kunnen jullie dat ook! ;)

Jerry Bidet
Jerry Bidet28 okt. 2020 - 9:01

Poeh, dit is toch wel intimiderend, mijn inziens. Dat rechts rapaille, het voetvolk van de FvD en PVV, die quasi interesse tonen maar in feite een boodschap achter laten ipv een boodschappenmand. Jetten verdient beveiliging, want met dat rechtse schorem is hij zijn leven niet veilig.

7 Reacties
Piet Helmons
Piet Helmons28 okt. 2020 - 10:00

Vindt niet dat dit een aanslag op het leven van Jetten is. Meer een goed bedoelde aktie.

prgrssf
prgrssf28 okt. 2020 - 10:00

Inderdaad, in principe is de boodschap: "We weten je te vinden!"

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen28 okt. 2020 - 10:05

Dat zegt mijn postbode ook altijd.

DenFlexwerker
DenFlexwerker28 okt. 2020 - 11:29

Vreemd, volgens Jetten hadden de mannen geen kwaad in de zin, Maar gelukkig weet jij dat vanaf jouw toetsenbord beter. Ja, ik vind zeker het een slechte zaak dat men op de stoep verschijnt voor de huizen van politici. Helaas zijn er vervelende mensen die je niet aan je voordeur wilt hebben. En nee, dat is niet alleen 'rechts repaille', ook links heeft daar een handje van, Denk maar eens aan het bekladden van de Wining van dhr. Baudet.

Henkie3
Henkie328 okt. 2020 - 11:52

Dit keer geen paardenkop in bed amar een kistje met vlees. Heel smakeloos.

Jerry Bidet
Jerry Bidet28 okt. 2020 - 12:26

flexwerker Ik was de tag 'satire' vergeten.

Kuifje3
Kuifje328 okt. 2020 - 16:33

Tsja Jerry, het was nog net niet zo dat er stront door de brievenbus werd geduwd of de deurposten werden beklad met dreigende leuzen. Toch?