Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Idol: veelbesproken HBO-serie na eerste seizoen gecanceld

  •  
29-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
498 keer bekeken
  •  
The Idol

© Eddy Chen / HBO

Het muzikale drama met Lily-Rose Depp en The Weeknd was afkomstig van onder meer Sam Levinson, die eerder nog het bejubelde Euphoria maakte voor HBO.

De website Variety bericht dat HBO de controversiële serie The Idol na het eerste seizoen heeft gecanceld. Het drama draaide om de toxische relatie tussen een Britney Spears-achtige popster genaamd Jocyelyn (Lily-Rose Depp, dochter van Johnny Depp) en een mysterieuze promotor / talentenjager (muzikant The Weeknd) genaamd Tedros. De verwachtingen voor The Idol waren aanvankelijk hooggespannen, omdat de serie afkomstig was van Sam Levinson, die op HBO eerder verantwoordelijk was voor het bejubelde Euphoria. Nog voor de tv-première ontstond er echter al controverse toen het tijdschrift Rolling Stone berichtte over onrust achter de schermen (lees er meer over in deze column), waardoor regisseur Amy Seimetz (The Girlfriend Experience) het project zou hebben moeten verlaten. Daarna waren ook de eerste reacties vanuit Cannes allesbehalve positief en werd het seizoen door HBO al ingekort van 6 naar 5 afleveringen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!