Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Starstruck S03: liefde is... hard werken

  •  
28-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
Starstruck

© HBO Max

Starstruck beziet de relatie van acteur Tom en bioscoopmedewerker Jess door een roze bril, maar is niet blind voor de gebreken. 

Het is een tegeltjeswaarheid, maar tegelijkertijd wel waar: liefde is geen zelfstandig naamwoord, maar een werkwoord. Niet iets passiefs en onveranderlijks dus, maar juist altijd in beweging.

Dat ondervinden ook Jessie (Rose Matafeo) en Tom (Nikesh Patel, de tv-serie Four Weddings and a Funeral) aan het begin van seizoen drie. Seizoen twee eindigde nog superromantisch in een botenvijver, waar Tom en Jess allebei aangaven dat ze er toch echt voor wilden gaan, zelfs al vertrok acteur Tom voor lange tijd naar het buitenland.

De openingsscène gooit alles overhoop. Na een compilatie van nog geen drie minuten zijn Tom en Jess alweer uit elkaar. Dan, twee jaar later, komen ze elkaar op de bruiloft van Jessies beste vriendin Kate (Emma Sidi) toch weer tegen.

Vanaf het begin is de serie Starstruck (te zien bij HBO Max) anders dan andere romantische komedies, zelfs al komt het uitgangspunt – wereldberoemd acteur valt voor doodgewoon persoon – natuurlijk wel rechtstreeks uit één van de grootste Britse romcomklassiekers, Notting Hill.

nikesh-patel-rose-matafeo

© Mark Johnson / HBO Max

Toch weet de serie, bedacht en geschreven door Matafeo zelf, zich al vanaf de allereerste ontmoeting tussen Tom en een beschonken Jess op een mannen-toilet te onderscheiden van de rest. Jess is vol ongeloof wanneer Tom toegeeft dat hij ook wel eens gaat zitten om te plassen. ‘Staand kunnen plassen is een geschenk!’

Het is altijd een verademing wanneer hoofdrolspelers in romantische komedies ook echt een klik hebben op het persoonlijke vlak, zelfs al zit het op het gebied van fysieke chemie ook helemaal goed. En laten we eerlijk zijn: grappige vrouwen zijn ook gewoon heel sexy. ‘Praat je altijd als een schurk uit een stripverhaal?’, wil Jess van Toms ijzige manager Cathy (Minnie Driver) weten, wanneer ze haar onverwacht in de coulissen tegen het lijf loopt.

rose-matafeo_3

© Mark Johnson / HBO Max

Starstruck is overigens niet wars van romantische gestes, maar kijkt ook naar het daarna, wanneer de gemoederen wat bedaard zijn. Supertof dat Jess voor Tom aan het eind van seizoen één besluit niet terug te gaan naar Nieuw-Zeeland, maar dan? De serie bekijkt de relatie ontegenzeggelijk door een roze bril, maar is tegelijkertijd niet blind voor de haarscheurtjes. Wat betreft het krijgen van kinderen bijvoorbeeld, of de nadelen van de vriendin zijn van een wereldberoemde acteur, die vaker van huis is dan thuis. Is een normale jongen, zoals nuchtere elektricien Liam (Lorne MacFayden), dan misschien niet een betere match?

Kortom: Starstruck is een serie die blijft verrassen, of het nu gaat om een eerste ontmoeting of een - mogelijk - laatste afscheid.

Starstruck S03, vanaf donderdag 28 september 2023 in zijn geheel op HBO Max

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!