Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sex Education S04E01-04: de finish is in zicht!

  •  
21-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
439 keer bekeken
  •  
Sex Education

© Samuel Taylor / Netflix

Na een tegenvallend derde seizoen is Sex Education weer terug op oude sterkte.

Het belooft een gedenkwaardig laatste jaar te worden voor de voormalige scholieren van Moordale. Nadat hun school aan het einde van seizoen drie werd opgedoekt, komen Otis (Asa Butterfield, Hugo), Eric (Ncuti Gatwa, de nieuwe Doctor in Doctor Who), Aimee (Aimee Lou Wood, Living) en Ruby (Mimi Keene, EastEnders) terecht op het vooruitstrevende – en ietwat zweverige – Cavendish College, waar de aula een glijbaan heeft, auto’s van het schoolterrein worden geweerd en waar roddelen uit den boze is (een van de slogans is: Why be mean if you can be green?). Eric is diep onder de indruk: ‘Het is als Amsterdam, maar dan ruimer opgezet!’

Eric wordt direct opgenomen in de (queer) community, geleid door koningskoppel Abbi (Anthony Lexa) en Roman (Felix Mufti). Voor Otis gaat de overgang iets moeizamer. Niet alleen gebruikt hij papieren (!) flyers om reclame te maken voor zijn gratis sekstherapie, hij heeft ook nog concurrentie in de vorm van een sekstherapeute genaamd O (Thaddea Graham, The Letter for the King, The Irregulars). Thuis worstelt zijn alleenstaande moeder Jean (Gillian Anderson, The X-Files) met haar kersverse baby.

Sex Education

© Samuel Taylor / Netflix

Waar het derde seizoen behoorlijk afdwaalde, gaat het vierde – en laatste – seizoen van Sex Education gelukkig weer terug naar de kern: een groep jonge mensen en hun (eerlijke) zoektocht naar wie ze zijn en wat ze daadwerkelijk willen. Zeker ook wat betreft seks. Zo probeert Otis zijn weg te vinden binnen sexting (en de bijbehorende etiquette) en vraagt sportatleet Jackson zich af of het feit dat hij klaarkwam toen zijn vriendin ongevraagd haar vinger in zijn kont stak misschien iets zegt over zijn seksualiteit. Otis stelt hem gerust. Ook heteromannen kunnen het fijn vinden wanneer hun prostaat wordt gestimuleerd. Maar: zorg de volgende keer wel voor wederzijdse – en enthousiaste - toestemming.

Dan & Emma_Sex Education S4

© Samuel Taylor / Netflix

Zo wijs en genuanceerd als Otis is wat betreft zijn advies naar anderen, zo onbeholpen is hij in zijn kersverse langeafstandsrelatie met Maeve (Emma Mackey, Emily), die voor een beurs in Amerika is, waar ze les krijgt van de gerenommeerde Engels professor Thomas Molloy (Dan Levy, Schitt’s Creek). Voor haar vertrek hebben Otis en Maeve alleen nog gezoend, dus hoe hou je de relatie spannend? Uiteraard maakt Otis daar al snel een heerlijk gênant zooitje van.

Sex Education S04, vanaf donderdag 21 september 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!