Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Rough Diamonds S01E01-02: sprankelende combinatie van familiedrama en actiethriller

  •  
28-10-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5543 keer bekeken
  •  
RoughDiamonds

© Nyk Dekeyser / Netflix

Kevin Janssens (Undercover) speelt een ogenschijnlijke maffioso die weer terugkeert in de Antwerpse diamanthandel van zijn Joodse familie in spannende reeks. 

Een orthodoxe Jood pleegt op een kantoor onverwachts zelfmoord met het pistool van een beveiliger. De man blijkt een telg uit de familie Wolfson, bekende diamanthandelaars uit Antwerpen. Zijn broer Noah (Kevin Janssens), die jaren eerder naar Londen verhuisde, vertrekt met z’n zoontje op stel en sprong naar de uitvaartdienst. Noah vertrok ooit naar Londen omdat hij een aversie kreeg tegen het strenge milieu waarin hij opgroeide. Eenmaal terug wordt hij dus niet met alle egards ontvangen. Maar toch wil hij weten van de hoed en de rand en dat ziet patriarch Eli (Robbie Cleiren) niet zitten. In Adina (Ini Massez) vindt Noah echter een medestander. Zij wil hem helpen.

Misschien wel omdat de familie überhaupt wel wat hulp kan gebruiken. Regisseur Rotem Shamir en scenarist Yuval Yefet (beiden bekend van Fauda) schetsen in Rough Diamonds een weinig florissant beeld van de Antwerpse diamantbuurt waar ‘nu zelfs Joodse loodgieters’ werken. De handel in de edelsteen waar de buurt zijn naam aan ontleent is lang niet zo voorspoedig meer als hij ooit was. Als blijkt dat Noahs broer dikke schulden heeft opgebouwd dan levert dat grote problemen op voor het voortbestaan van de firma Wolfson. Opvallend genoeg etaleert Noah zich al snel als een maffioso die bij een inval bij een van de schuldeisers zich op gewelddadige wijze laat gelden.

DSCF8780

© Nyk Dekeyser / Netflix

Tussendoor wordt hij al voortdurend ge-sms’t door zijn Londense werkgever, waarmee Shamir en Yefet de suggestie wekken dat Noah niet ‘in een opslagplaats verantwoordelijk is voor verzendingen’ zoals hij tegen Adina vertelt. Ook vinden Antwerpse agenten diamanten in de haven en voltrekken zich andere verrassende wendingen die vast en zeker allemaal uiteindelijk zullen samenkomen in een spetterende culminatie. Want de makers van Rough Diamonds scheppen hoge verwachtingen met deze sprankelende combinatie van familiedrama en actiethriller.

Rough Diamonds S01, vanaf zondag 29 oktober 2023 op VRT 1 en tevens in zijn geheel op Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!