Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Renfield: verhaal over hulpje van Dracula is soms leuk, totdat Dracula opduikt

  •  
25-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
281 keer bekeken
  •  
Renfield_st_1_jpg_sd-high_Copyright-2023-Universal-Studios-All-Rights-Reserved

© Universal Studios

Renfield is de ‘familiar’ van graaf Dracula; een hulpje van de vampier dat diens slachtoffers ronselt. Hij krijgt te maken met politieagente Awkwafina en dat werkt vaak geestig. Jammer dat Nicolas Cage (Dracula) in de weg loopt.

De chemie tussen Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road) en Awkwafina (The Farewell) is erg grappig: die twee horen thuis in een veel leukere en betere film. Hij speelt de hulp van Dracula (een concept dat oneindig veel beter werd uitgewerkt in What We Do In The Shadows) en zij een politieagente die een misdaadsyndicaat op de hielen zit en zusje-issues heeft.

Het doet er allemaal nauwelijks toe in dit slappe verhaal; het enige dat echt leuk is, is het gebekvecht tussen Hoult en Awkwafina. Hoult speelt veel beter en grappiger dan je zou verwachten en Awkwafina is veel ernstiger en indrukwekkender dan je voor mogelijk hield: zij is echt onvermoed goed en dat doet hopen dat ze interessantere rollen krijgt in betere films. Nicolas Cage speelt Dracula zo schouderophalend en routineus dat je hem weg zou wensen.

Renfield_st_19_jpg_sd-high_Copyright-2023-Universal-Studios-All-Rights-Reserved

© Universal Studios

Wat rest zijn aardige schietpartijen, uitbundige bloedfonteinen en nadrukkelijke statements over dat niemand ‘co-dependent’ moet zijn en zich moet laten koeioneren door zijn of haar omgeving. Klopt allemaal natuurlijk, maar of je een tweederangs griezelkomedie moet zien om deze wijsheid deelachtig te worden is de vraag. Wat Renfield redt is dat Hoult en Awkwafina zo ontzettend hun best doen dat je als kijker medeplichtig wordt aan er nog iets van maken; van deze film. Cage, die regelmatig echt goed is maar hier niet, verpest het nèt niet.

Renfield draait vanaf donderdag 25 mei 2023 in de bioscoop

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!