Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

What We Do in the Shadows S01-02: samengestelde vampierfamilie

  •  
27-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
What We Do in the Shadows
Hoe vul je je dagen in onsterfelijkheid?
Het leven van een bediende gaat niet over rozen. Zeker niet wanneer je de bediende van een vampier bent. Guillermo (Harvey Guillén) is de zogenaamde ‘vertrouweling’, een kruising tussen een beste vriend en een slaaf, van vampier Nandor (Kayvan Novak), die samen met het getrouwde vampierkoppel Laszlo (Matt Berry) en Nadja (Natasia Demetriou) en energie vampier Colin Robinson (Mark Proksch) een groot landhuis op Staten Island bewoont.
De serie is een variatie op de gelijknamige horrorkomedie uit 2014, waarin een documentairecrew drie vampierhuisgenoten (waaronder makers Taika Waititi en Jemaine Clement, ook verantwoordelijk voor de serie) volgt tijdens hun dagelijkse bezigheden. Ook de serie – eveneens geschoten als een documentaire - haalt veel humor uit de vraag: wat doe je, wanneer je onsterfelijk bent en tot het einde der tijden zit opgescheept met je samengestelde vampierfamilie?
What We Do in the Shadows
Al snel wordt duidelijk dat de drie traditionele vampiers nergens zouden zijn zonder de hulp van Guillermo. Niet dat ze dat waarderen, of zich dit überhaupt realiseren. Dit belooft weinig goeds voor Guillermo’s diepste wens: zelf tot vampier gemaakt worden, a la Antonio Banderas in Interview with the Vampire. Colin Robinson boert nog het beste in de huidige tijden. Als energie vampier zuigt hij geen bloed, maar energie. Colin is die vervelende collega op kantoor die je oeverloos saaie verhalen vertelt, of je afleidt met irritante eigenaardigheden.
What We Do in the Shadows
Uiteraard wordt de sleur van de dag (eten, slapen, eten, klagen over Guillermo, huisbijeenkomsten) regelmatig doorbroken. Alleen al in het eerste seizoen krijgen ze het aan de stok met een weerwolvenroedel, worden ze bezocht door vampiermeester Baron Afanas (Doug Jones) die op zijn zachtst gezegd teleurgesteld is dat de Nieuwe Wereld nog niet geregeerd wordt door vampiers, en moeten de vier vampiers verschijnen voor een vampierraad gevuld met bekende gezichten (de link die alle gecaste acteurs delen, is redelijk geniaal).
What We Do in the Shadows
Maar de grootste troef zijn de hoofdpersonages. Nandor, die voor een welkomstfeestje massa’s crêpepapier inslaat, omdat hij denkt dat het uitgesproken wordt als ‘creepy paper’ (griezelig papier); Nadja, die zwevend voor een slaapkamerraam foto’s maakt van een masturberende jongeman, volgens haar de nieuwste reïncarnatie van haar grote mensenliefde. Wat betreft eigenaardigheden is Laszlo ongeëvenaard, of hij nu vertelt over zijn afschuwelijk lelijke – en vervloekte – heksenhoed of de cameraploeg trots langs zijn sierstruikentuin leidt, allemaal geknipt in de vorm van de vulva’s van zijn grote liefdes (waaronder die van zijn moeder).
What We Do in the Shadows
Toegegeven, de vampiers zijn vaak kleingeestig, onhebbelijk en compleet egocentrisch – toch ga je door de seizoenen heen, net zoals Guillermo, van ze houden. Behalve misschien van Colin Robinson.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
What We Do in the Shadows
In Nederland moesten we er even op wachten, maar sinds gisteren staan de eerste twee complete seizoenen op Disney+. Van het derde seizoen verschijnt elke week een nieuwe aflevering.
What We Do in the Shadows S01-02, vanaf 27 oktober 2021 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief