Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Rebus: eerste blik op Schotse misdaadserie van de BBC

  •  
13-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
25510 keer bekeken
  •  
Rebus

© BBC / Viaplay

De zesdelige reeks is een bewerking van de boeken van Ian Rankin en volgt de belevenissen van de Schotse detective John Rebus (Richard Rankin).

De BBC komt binnenkort met een nieuwe verfilming van de Rebus-boeken van Ian Rankin. Na de eerdere adaptatie met eerst John Hannah en daarna Ken Stott in de titelrol, geeft nu Richard Rankin (Outlander) gestalte aan de Schotse detective John Rebus. In de herstart ondervindt een 40-jarige Rebus de (psychologische) gevolgen van zijn strijd met een beruchte gangster uit Edinburgh. En terwijl hij op zijn werk alles ziet moderniseren en in de relatie zijn dochter steeds meer opzij wordt gezet door haar rijke stiefvader, vraagt hij zich af of hij als rechercheur en als familieman überhaupt nog wel een rol te spelen heeft. Lucie Shorthouse (We Are Lady Parts) geeft gestalte aan Rebus' partner Siobhan Clarke en Brian Ferguson (The Ipcress File) is te zien als zijn broer Michael. Rebus werd geschreven door Gregory Burke, bekend van de oorlogsfilm '71 (2014). De zesdelige reeks is vanaf zaterdag 18 mei te zien op BBC One.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!