Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Outlander S07E01: knappe vereniging van historie en fictie

  •  
19-06-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
9858 keer bekeken
  •  
Outlander_S7 © 2023 Sony Pictures_vanaf 19-6-23 alleen bij Ziggo Movies & Series (XL)

Claire en Jamie worden weer herenigd in de seizoensopener waarin de spanning meteen wordt opgevoerd. 

Het zevende seizoen van Outlander begint met een offer: Tom Christie (Mark Lewis Jones), de geheime aanbidder van Claire Fraser (Caitríona Balfe), biecht op dat hij zijn dochter Malva (Jessica Reynolds) heeft vermoord. Of dat daadwerkelijk zo is, is minder relevant dan het feit dat hij Claire, die van de daad werd beschuldigd, hiermee vrij lijkt te spreken.

In het begin van de aflevering is al te zien dat Claire’s steun en toeverlaat Jamie (Sam Heughan) een visioen krijgt waarin hij ziet hoe Claire voor Malva’s moord wordt opgehangen. Op dat moment zijn de twee ook (nog) niet samen, zoals vaker het geval is in Outlander.

OLS7_702_Outlander_S7 © 2023 Sony Pictures

© Sony Pictures

Scenarist Ronald D. Moore weet maar al te goed dat hij de hoofdrolspelers telkens uit elkaar moet rukken om de spanning op te voeren. Zo was aan het einde van het zesde seizoen te zien dat Claire en Jamie wéér van elkaar werden gescheiden. In het zevende seizoen worden ze gelukkig weer herenigd, hoewel Jamie nu moet proberen om Claire vrij te kopen van een Britse gouverneur. En die gouverneur heeft het weer druk met de aanstaande oorlog tegen de Amerikaanse kolonisten. Het verhaal speelt zich nog steeds af in de opmaat naar de Amerikaanse Revolutie in 1776.

OLS7_704_Outlander_S7 © 2023 Sony Pictures

© Sony Pictures

Het is fascinerend om te zien hoe Moore en zijn schrijfgenoten telkens de geschiedenis weten te vervlechten met de fictie in dit tijdreisdrama. Bovenal wordt de kijker met dit zevende seizoen eindelijk weer getrakteerd op een volwaardige zestien afleveringen. Het vorig seizoen werd noodgedwongen door de coronapandemie ingekort. Maar Outlander is terug, en stelt geen moment teleur.

Outlander S07, vanaf woensdag 19 juni 2024 de eerste helft (acht afleveringen) op Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief