Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Oxen: Hangdogs: Deense thrillerserie start in juni bij de NPO

  •  
06-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
18857 keer bekeken
  •  
Oxen

© TV2 / ZDF

De gedecoreerde soldaat uit de boeken van Jens Henrik Jensen wordt valselijk beschuldigd van moord en raakt verwikkeld in een bloederige samenzwering.

De Deense thriller Oxen: Hangdogs komt naar de NPO: vanaf zaterdag 29 juni zie je wekelijks twee afleveringen op NPO 3, terwijl de volledige reeks vanaf donderdag 27 juni te streamen is via NPO Plus. De serie volgt Niels Oxen (Jacob Lohmann), de hoogst gedecoreerde oorlogsheld van Denemarken. Als hij de dood van een collega-soldaat wil laten onderzoeken, leidt dat echter tot een oneervol ontslag. Als hij daarna ook nog onterecht beschuldigd wordt van moord, wordt hij benaderd door Frigg Mossmann (Ellen Hillingsø), het hoofd van de Deense inlichtingendienst. Ze is overtuigd van zijn onschuld en samen ontrafelen ze een bloederige samenzwering die reikt tot aan de hoogste regionen van de regering. Birgitte Hjort Sørensen (Borgen) en Reinout Scholten van Aschat (Zee van Tijd) zijn te zien in bijrollen. Oxen is een adaptatie van het boek Hangdogs, de eerste in de reeks over Oxen, van auteur Jens Henrik Jensen, dat door de scenaristen van Unit One en Modus voor televisie werd bewerkt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!