Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Mean Girls, The Greatest Showman en Kajillionaire

  •  
09-06-2024
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
the-greatest-showman_tYrA5v

© Twentieth Century Fox

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: kliekjes op de middelbare school, een spectaculaire live-show en een familie van oplichters.

Mean Girls (2004)
Acteurs: Lindays Lohan, Rachel McAdams, Tina Fey
Regie: Mark Waters

MeanGirls

© Paramount Pictures

Met komediefilms als Freaky Friday en Mean Girls, beide afkomstig van regisseur Mark Waters, transformeerde Lindsay Lohan zich begin jaren nul van Disney-kindsterretje tot tiener-idool. Die laatste titel groeide, geholpen door een slim en quotebaar script van een pre-30 Rock Tina Fey, uit tot een bescheiden cultklassieker binnen het coming-of-age-genre. De 16-jarige Cady Heron (Lohan) verhuist met haar ouders van Afrika, waar ze thuis les kreeg, naar Chicago, en maakt daar voor het eerst kennis met het leven op een middelbare school. Ze leert vervolgens van het bestaan van verschillende kliekjes, waaronder de zogenaamde 'plastics', die onder leiding staan van de gemene Regina (Rachel McAdams). In eerste instantie lijken beiden dames wel door een deur te kunnen, maar al snel ontstaat er frictie. Overigens kreeg Mean Girls onlangs ook nog een remake in musical-vorm, die bij ons in Nederland vanaf 25 juni te zien is bij vod-dienst SkyShowtime.

The Greatest Showman (2017)
Acteurs: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams
Regie: Michael Gracey

the-greatest-showman_tYrA5vt

© Twentieth Century Fox

Hoewel Hugh Jackman nu vooral synoniem staat aan stripheld Wolverine (vanaf 24 juli is hij opnieuw als het Marvel-personage in de bioscoop te zien), liggen films als Les Misérables en The Greatest Showman veel dichter bij zijn roots: eind jaren negentig speelde de Australische acteur op het toneel in talloze musicals. In The Greatest Showman wordt Jackman vergezeld door meer acteurs met muzikale ervaring, zoals Zac Efron (High School Musical) en zangeres Zendaya (Euphoria). De film vertelt het (volgens velen niet erg waarheidsgetrouwe) verhaal van P.T. Barnum, die begin 19e eeuw vastbesloten is om een spectaculaire live-show op te zetten die mensen van alle leeftijden en klassen aan zal spreken. Het resulteerde volgens de critici in een vrij oppervlakkige crowdpleaser, maar dat crowdpleaser-aspect was genoeg om de kassa's te doen rinkelen en ook de nummers La La Land-duo Pasek en Paul bleken memorabel genoeg.

Kajillionaire (2017)
Acteurs: Evan Rachel Wood, Richard Jenkins, Gina Rodriguez
Regie: Miranda July

Kajillionaire`2

© Matt Kennedy / Focus Features

Unieke karakterstudie van filmmaker Mirandy July (Me and You and Everyone We Know) die een klein beetje aanvoelt als een ietwat vreemde Amerikaanse variant op Aziatische meesterwerken als Shoplifters en Parasite. De 26-jarige Old Dolio Dyne (Evan Rachel Wood met een iets lager stemgeluid dan je waarschijnlijk van haar gewend bent) wordt al haar hele leven gemanipuleerd door haar ouders Robert (Richard Jenkins) en Theresa (Debra Winger). Zij verdienen namelijk de kost als oplichters en zien hun dochter enkel en alleen als een te gebruiken hulpstuk in hun met list en bedrog gevulde plannen. De wereld van Old Dolio komt verder op zijn kop op te staan als Robert en Theresa een andere jonge vrouw (Gina Rodriguez) deelgenoot lijken te willen maken van hun oplichtingspraktijken. Kajillionaire is voor de doorsnee kijker misschien wat te abstract, maar wie desondanks in staat is om zich mee te laten voeren zal uiteindelijk ontroerd worden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!