de Lagarde

Maternal: Brits ziekenhuisdrama wekelijks te zien op NPO Start

  •    •  
28-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1515 keer bekeken
  •  
Maternal-ITV-main-image-3-89e9107

Parminder Nagra (DI Ray) en Lara Pulver (The Split) spelen artsen die onlangs moeder zijn geworden en nu weer terug aan het werk gaan.

Foto credit: ITV

Binnenkort kun je bij de NPO kijken naar het Britse ziekenhuisdrama Maternal. De serie is (nog) niet te zien op televisie en verschijnt enkel online: vanaf donderdag 18 mei wordt elke week een nieuwe aflevering beschikbaar gesteld op NPO Start en de complete reeks (zes afleveringen met elk een speelduur van ongeveer 60 minuten) wordt dan tevens toegevoegd op NPO Plus. Maternal volgt drie artsen die net moeder zijn geworden en vlak na de pandemie weer terug aan het werk gaan. De hoofdrollen worden gespeeld door Parminder Nagra (DI Ray), Lara Pulver (The Split) en Lisa McGrillis (Inspector George Gently) en bijrollen zijn er voor onder meer Raza Jaffrey, Oliver Chris en Julie Graham. De serie werd bedacht en geschreven door toneelschrijfster Jacqui Honess-Martin, die daarmee haar televisiedebuut maakte.

Maternal werd in de Britse pers onder meer vergeleken met het eerdere This Is Going to Hurt. Overigens kun je bij de NPO nu ook kijken naar het Nederlandse ziekenhuisdrama Dag & Nacht.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!