Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Das Boot-acteur Ray Stevenson (59) overleden

  •  
22-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5083 keer bekeken
  •  
RayStevenson

De Britse acteur die momenteel wekelijks te zien is in de Duitse oorlogserie Das Boot speelde tevens rollen in tv-series als Rome, Vikings, Black Sails en Dexter.

Foto credit: Sky Deutschland / Bavaria Fiction GmbH / S. Rabold

The Hollywood Reporter bericht dat de Britse acteur Ray Stevenson op 59-jarige leeftijd is overleden in een ziekenhuis in Italië. Stevenson speelde onlangs een hoofdrol in het tweede seizoen van Das Boot, dat momenteel wekelijks te zien is bij de NPO. Televisiekijkers zullen de acteur verder ook nog kennen van zijn hoofdrol in de twee seizoenen van Rome (hier te zien op HBO Max), Black Sails, Vikings en het zevende seizoen van Dexter. Op filmgebied dook hij op in franchises als Divergent en G.I. Joe. Daarnaast was hij te zien in een aantal films gebaseerd op Marvel Comics: hij speelde Frank Castle / The Punisher in Punisher: War Zone en gaf gestalte aan Volstagg in meerdere Thor-films. Meer recentelijk vertolkte hij een rol in de Indiase blockbuster RRR, die momenteel te zien is op Netflix.

Later dit jaar is Stevenson, in wat een van zijn laatste rollen zal zijn, nog te zien als bad guy in de nieuwe Star Wars-serie Ashoka van Disney+, waarin Rosario Dawson de hoofdrol speelt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!